«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη ενός 47χρονου για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης

Παρουσίαση από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ, τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικό Διευθυντή Απόστολο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ και τον Προϊστάμενο του Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμο Α΄ΣΦΕΤΣΟ Χαράλαμπο, υπόθεση σύλληψης ενός 47χρονου για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης...


Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος

Καλημέρα σας,

Σας καλέσαμε προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τη σύλληψη ημεδαπού ο οποίος μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης από περιοχή της Αττικής σε Κόρινθο και Αχαΐα. Η σύλληψη του δράστη επετεύχθητε με την ενεργή συμμετοχή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ΡΙΚΙ, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά και τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικό Διευθυντή Απόστολο Μαρτζάκλη.

Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ

Καλή σας ημέρα,

Η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε σήμερα ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά.

Κατασχέσαμε ποσότητα ηρωίνης που ξεπερνά τα δεκαπέντε κιλά και η οποία θα κατέληγε σε χρήστες της περιοχής μας και των όμορων νομών, ενώ συλλάβαμε και τον 47χρονο ημεδαπό διακινητή της.

Ο αγώνας μας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη αυτής της μάστιγας.

Σας υπενθυμίζω ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε κατασχέσει περισσότερα από 100 κιλά κάνναβης, 850 δενδρύλλια της ίδιας ουσίας και σημαντικές ποσότητες  ηρωίνης και κοκαΐνης, πριν καταλήξουν στις γειτονιές των πόλεων μας και συλλαμβάνοντας τους διακινητές ή καλλιεργητές σε κάθε περίπτωση.

Ως Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα ως Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών και προσπαθούμε να κατάσχουμε αυτές τις επικίνδυνες ουσίες πριν καταλήξουν στους πολίτες.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών, τον Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας τους για τις συνεχείς προσπάθειές τους και τις επιτυχίες τους.

Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης από τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κ. ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Απόστολο.


Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ

Καλή σας ημέρα,

Χθες, το απόγευμα, στη Νέας Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας μας, συνέλαβαν έναν ακόμα διακινητή ναρκωτικών.

Πρόκειται για 47χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών,  οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε χθες το απόγευμα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών μας, μετέβη σε περιοχή της Κορίνθου, για τον εντοπισμό του 47χρονου, καθώς ερευνούσαμε τη συμμετοχή του σε υπόθεση μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, εντοπίσαμε χθες το απόγευμα τον 47χρονο να κινείται με αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών και τον θέσαμε σε διακριτική επιτήρηση.

Στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας ακινητοποιήσαμε το αυτοκίνητο του δράστη και σε έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίσαμε τριάντα ανισοβαρής συσκευασίες ηρωίνης, που είχε αποκρύψει μέσα σε μια τηλεόραση.

Το συνολικό βάρος της ηρωίνης που κατασχέσαμε είναι (15) κιλά και (776) γραμμάρια, ενώ η συνολική της αξία ανέρχεται στο ποσό των (190.000) ευρώ περίπου.

Από την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι ο 47χρονος είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από περιοχή της Αττικής και τις μετέφερε έχοντας ως τελικούς προορισμούς την Κορινθία και την Αχαΐα.

Ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε το είχε ενοικιάσει από εταιρεία με έδρα την Αττική.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο 106ο  χιλιόμετρο  της Ιονίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 62χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (15) γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει ένα μηχάνημα έργων (φορτωτή ξυλείας).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για απείθεια
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι οδηγώντας αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός και εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Λίγη ώρα αργότερα όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς δεν τους έδωσε τα στοιχεία του και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη, χωρίς να το καταφέρει.


Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού  Τμήματος Πατρών, μια 28χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση  του Α΄Τριμελούς Πλημμελειοδικείου  Πειραιώς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης  δύο ετών για κλοπή.


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, το οποίο έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Βραχναϊικων, όπου 47χρονος ημεδαπός, οδηγώντας μοτοσικλέτα, προσέκρουσε σε στηθαία ασφαλείας και κατέληξε σε απόκρημνο σημείο παραπλεύρως της οδού.
Ο 47χρονος ανασύρθηκε νεκρός έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ Πατρών, της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών και του Τμήματος Τροχαίας Πατρών.
Διενεργείται προανάκριση από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 29χρονος ημεδαπός , διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης.

***
Η Ελληνική Αστυνομία στάθηκε δίπλα στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι Υπηρεσίες και το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησαν εθελοντικές συγκεντρώσεις διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία προσφέρθηκαν σε δομές του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πάτρα, τον Πύργο και το Αγρίνιο
Συγκεκριμένα παραδόθηκαν τρόφιμα και συσκευασίες με είδη βρεφικής περιποίησης, είδη χαρτικών, προσωπικής περιποίησης και καθαρισμού
Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στάθηκαν σήμερα αρωγοί στο έργο που διατελούν οι δομές του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην περιοχή μας προσφέροντας μεταξύ άλλων μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών περιποίησης, καθαρισμού και χαρτικών.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, συνοδευόμενος από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Αιτωλίας, Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά και Αστυνομικό Διευθυντή ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗ Ανδρέα και αντιπροσωπεία Αξιωματικών επισκέφτηκε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πάτρα όπου προσέφεραν τρόφιμα και αναλώσιμα είδη τα οποία με προτροπή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν συγκεντρώσει οικιοθελώς οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας και Αιτωλίας.
Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και τα μέλη της αντιπροσωπίας υποδέχτηκε η κα. ΜΑΛΑΜΑΚΗ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η οποία ξενάγησε τους αστυνομικούς στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην Πάτρα και τους ενημέρωσε για τις δράσεις και το έργο του.
Επίσης, σε ταυτόχρονες ανάλογες δράσεις, στον Πύργο και στο Αγρίνιο, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Ακαρνανίας Ταξίαρχος Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος και Αστυνομικός Διευθυντής Παπαευθυμίου Δημήτριος παρέδωσαν τρόφιμα και προϊόντα που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών τους στις τοπικές δομές του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Συνολικά οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν και παρέδωσαν ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ένα τόνο και 375 κιλά τροφίμων και περισσότερες από 600 συσκευασίες αναλώσιμων ειδών, με προϊόντα βρεφικής περιποίησης, χαρτικά, και είδη προσωπικής περιποίησης και καθαρισμού.
Η πράξη των αστυνομικών να συγκεντρώσουν είδη για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναμφίβολα στέλνει ένα μήνυμα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τους συνανθρώπους μας και κυρίως για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.