«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

προσφορά - ΙΙΙ
Εγκαίνια της έκθεσης με την τρίτη ενότητα δωρεών έργων τέχνης προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Εγκαινιάστηκε χθες,  Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017,  η τρίτη ενότητα με έργα-δωρεές που προσέφεραν στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου σημαντικοί Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί.  Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της «προσφοράς-Ι» και «προσφοράς-ΙΙ» που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και Απρίλιο αντίστοιχα με  έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και video...

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής της ΔΠΑ ζωγράφος Χρήστος Γαρουφαλής καλωσόρισε το κοινό στην “προσφορά - ΙΙΙ  και σημείωσε ότι πρόκειται για δωρεές που εμπλούτισαν τη μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης: «Ξεκινώντας, τέτοια εποχή το 2013, την προσπάθεια συλλογής δωρεών από σημαντικούς έλληνες δημιουργούς, δεν μπορούσα να φαντασθώ τη διάσταση, ότι θα έφτανε δηλαδή η στιγμή να συγκεντρώσουμε όχι μόνο 135 έργα, όσο 114 σπουδαίους καλλιτέχνες. Δημιουργώντας έτσι ένα έγκυρο σημείο αναφοράς, μελλοντικό διαβατήριο για την πολιτιστική εξωστρέφεια της πόλης, σημαντική καταγραφή για τη ιστορία της σύγχρονη τέχνης, έναν πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα μια σπουδαία αισθητική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 
Ευχαριστίες οφείλω, στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού  Μ. Παπαγεωργίου, στα έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά ΜΜΕ και σε όλους όσους -χωρίς καμία υποχρέωση- υπερέβαλλαν εαυτούς για να στηθεί αυτή η έκθεση. Tους  συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ και τα κορίτσια της γραμματείας. Επίσης να ευχαριστήσω τους συλλέκτες:  Τζ. Ανδρειάδου, Μαν. Βλάχο, Γ.Φ.  Ζουμπουλάκη, Ηλ. Ηλιόπουλο, Μαρ. Πιπέρογλου και τον συμπατριώτη μας Ευάγ. Παπαστεργίου.
Αφήνω το τελευταίο -αλλά πιο μεγάλο «ευχαριστώ»- για τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου ο οποίος, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τέτοιες ανάσες πολιτισμού  υλοποιώντας εξωστρεφείς ιδέες, τη στιγμή που άλλοι δήμοι κλείνουν –δυστυχώς– αντίστοιχες δομές».

 Τους δωρητές των εκθέσεων «προσφορά-Ι», «προσφορά-ΙΙ» και «προσφορά –ΙΙΙ» ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου για την εμπιστοσύνη προς την πόλη  αλλά και την γενναιοδωρία τους σε δύσκολες εποχές: «Είμαστε ειλικρινά ευτυχείς που τα τελευταία χρόνια  έχουμε κατορθώσει να δώσουμε νέα ώθηση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης. Σήμερα εγκαινιάζουμε το τρίτο μέρος μιας σπουδαίας έκθεσης  που καταδεικνύει την προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια για την ανάδειξη της Δημοτικής Πινακοθήκης. Ο πολιτισμός πρέπει να έχει συνέχεια και εμείς φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε την θέση του Αγρινίου στον πολιτιστικό και εικαστικό χάρτη της χώρας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι θα προχωρήσουμε στην έκδοση ενός λευκώματος που θα είναι αφιερωμένο στις τρεις ενότητες σημειώνοντας την μοναδική προσπάθεια της  Πινακοθήκης να εξελιχθεί  σε ένα ζωντανό κύτταρο  δημιουργικής έκφρασης 
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για το αποτέλεσμα. Κυρίως όμως, την ψυχή της ΔΠΑ, τον Χρήστο Γαρουφαλή στον οποίον και  εύχομαι να έχει πάντοτε την όρεξη, τη δύναμη και την έμπνευση να προσφέρει ακούραστα τους καρπούς της δημιουργικότητας του».    

Στην παρούσα έκθεση συνεκθέτουν οι καλλιτέχνες: Αρκουμάνη Λένα, Αρτίκος Βασίλης, Βάρσος Δημήτρης, Γαϊτης Γιάννης, Γιακουμάτου Στέλλα, Γιαλούρης Νικόλαος, Γιανέλλου Γεωργία, Γιαννακόπουλος Λεωνίδας, Γιαννουκάκης Δημ., Γιολδάσης Σπύρος, Γκαλτέμης Χριστόδουλος, Γκρόζος Γρηγόρης, Γουσέτη Φωτεινή, Δαββέτας Δημοσθένης, Δεληγιάννη Πατρίτσια, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Θεριανός Σωτήρης, Κάπρου Ελένη, Κομιανού Άρια, Κουτσοσπύρου Μαρίνα, Λάλος  Θοδωρής, Μηλιώτης Δημήτρης, Μπέη Εύα, Μυταράς Δημήτρης, Πανουκλιά Ελένη, Παπαμιχαλόπουλος Κων/νος, Πίτταρη-Πάγκαλου Ελένη, Πολυμέρης Μανώλης, Προβατίδου Μαρίνα, Σανταμούρης Χρήστος, Σαραντοπούλου Χριστίνα, Σιμάτος Χρίστος, Σκαπετούλια Κων/να, Σπυρόπουλος Γιάννης, Σταθοπούλου Ουρανία, Στραβοράβδης Πέτρος, Συμβουλίδης Ορέστης, Τσεριώνης Γιώργος, Τσόκλης Κώστας, Τσώρης Απόστολος, Φίλιου Ιωάννα, Φραγκούλης Λεωνίδας, Χαρακτινού Άννα, Χατζή Μαρία, Χρηστίδης Δημήτρης.                       
Διάρκεια έκθεσης έως 30 Νοεμβρίου 2017.
Ώρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 13:30 και 18:00 – 20:30
Κυριακή: 10:30πμ – 13:30,  Δευτέρα κλειστά
Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.
Πληροφορίες: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Δημ. Βότση 2, Αγρίνιο),
τηλ. 26413 60316,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,   www.dipinag.gr


***
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - τμήματα

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κ.Δ.Α.Π. " Η Φαντασία " της ΚΟΙ.ΠΑ του Δήμου Αγρινίου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών , λειτουργεί καθημερινά  απογευματινές ώρες και Σάββατο πρωί για παιδιά δημοτών ( μ ε  ή  χ ω ρ ί ς  ΕΣΠΑ ) και φιλοξενεί τα τμήματα της Κ.Ε.Δ.Α στην αίθουσα " Φαντασία " -δίπλα από το θερινό κινηματογράφο " Ελληνίς " ( Μπότσαρη 4 )  Τα τμήματα είναι :

* ΣΚΑΚΙ

* ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

* ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

* ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

* ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

* ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επίσης κάθε Παρασκευή 5-7 το απόγευμα τα παιδιά εκτός ΕΣΠΑ έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με Θεατρικό παιγνίδι , Δημιουργική Γραφή , Μουσικοκινητική Έκφραση , Ζωγραφική , Πηλός , Κατασκευές , Παιδικό Βιβλίο, Μαγειρική , Παιγνίδια κλπ...

Πληροφορίες στο τηλ. 26410- 32134 κατά τις ώρες λειτουργίας του.

***

Πάρε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου

Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μέρες χαράς και ελπίδας, για όλους.
Ο Δήμος Αγρινίου  θέλοντας να συμβάλει στο εορταστικό κλίμα των ημερών, προγραμματίζει ένα πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή  καλλιτεχνών, συλλόγων, φορέων και εθελοντών του Δήμου μας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, ενόψει της προετοιμασίας των φετινών εκδηλώσεων, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στις  χριστουγεννιάτικες δράσεις.

Για το λόγο αυτό υπάρχει έντυπη αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Α (Δαγκλή 27 – Πρώην Καπναποθήκες Παπαστράτου) ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου (http://www.cityofagrinio.gr/)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2641360614 (κ. Μπαλάσκα Χριστίνα)  ή στο email: politismos@agrinio.gr.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΕΩΣ ΤΙΣ 10/11/2017.


                                          Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
                                                                     ΚΑΙ
                                                        ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΑ
                            
                                                  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ