«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Περισσότερα από 160 κιλά λαθραίου καπνού κατασχέθηκαν το τελευταίο διήμερο στο Αγρίνιο

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πάταξη της διακίνησης λαθραίων καπνικών διενεργούνται εντατικά σε όλη τη Δυτική Ελλάδα
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, τις τελευταίες ημέρες, στο Αγρίνιο και στην Κατούνα, από αστυνομικούς  Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, κατασχέθηκαν περισσότερα από (160) κιλά λαθραίου καπνού.

Ειδικότερα...
προχθές (17-10-2017), το πρωί, στην Κατούνα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε τουριστικό λεωφορείο όπου στο χώρο των αποσκευών βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα ασυνόδευτα δέματα το οποία περιείχαν λαθραίο καπνό συνολικού βάρους εβδομήντα τριών κιλών μοιρασμένο σε μικρότερες συσκευασίες.

Επίσης, χθες (18-10-2017), το απόγευμα, στη Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου συνέλαβαν έναν 26χρονο ημεδαπό ο οποίος μετέφερε με φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού 88,5 κιλά λαθραίου καπνού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ενώ οι έλεγχοι για την πάταξη της διακίνησης λαθραίων καπνικών θα συνεχιστούν αμείωτα.   

***
Συνελήφθη για 38χρονος ημεδαπός για κλοπές

Ο δράστης με κλεμμένα δίκυκλα μετέβαινε σε καταστήματα και αφαιρούσε χρήματα και προϊόντα 


Συνελήφθη, χθες (18-10-2017) το πρωί, στο Ρίο, από αστυνομικούς του της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, ο δράστης αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία μετέβηκε σε κατάστημα τροφίμων όπου προσποιούμενος τον πελάτη αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Επιπλεον, την 14/10/2017 ο δράστης, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο δράσης, είχε αφαιρέσει άλλη δίκυκλη μοτοσικλέτα από την Πάτρα με την οποία είχε μεταβεί σε δυο περίπτερα και είχε αφαιρέσει δυο πακέτα τσιγάρα, δυο κάρτες ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των τριάντα έξι ευρώ. 

Για την εξιχνίαση των κλοπών διενεργήθηκαν άμεσα στοχευμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 38χρονου και τη σύλληψη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και η μια από τις κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες η οποία αφού κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.     

***
« ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ »
Γιορτάζεται την 20η Οκτωβρίου μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την « Ημέρα της Αστυνομίας », που γιορτάζεται την 20 Οκτωβρίου, μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, τόσο στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, όσο και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, στην Πάτρα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, έχουν προγραμματισθεί οι παρακάτω εκδηλώσεις :

1.    Στις 18:00 της 19-10-2017, Μέγας εσπερινός, με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Γηροκομείου.
2.    Στις 07:30 της 20-10-2017, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου.
3.    Στις 10:30 της 20-10-2017, θα τελεσθεί Δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ενώ μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στη Λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα.

Κατά τη δεξίωση θα βραβευτούν πέντε αστυνομικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος που υπηρετούν στη Ναύπακτο, την Πατρα, το Αγρίνιο και την Αμαλιάδα, για την εξαιρετική προσφορά τους στην εθελοντική αιμοδοσία τα τελευταία δέκα έτη.

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Φορείς, οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι Αστυνομικοί, καθώς και το Πολιτικό Προσωπικό των Υπηρεσιών μας.
Παράλληλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιείται πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τράπεζα αίματος του Σώματος.
Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο. https://youtu.be/Bq-4wnZ8RaI

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπών για κλοπή   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 40χρονος και μια 41χρονη, οι οποίοι αφού διέρρηξαν μηχάνημα με κουκλάκια, που είχε εγκατασταθεί σε περίπτερο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου για τα όπλα   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι κατέχοντας παράνομα μια καραμπίνα, πραγματοποίησε δύο άσκοπους πυροβολισμούς, για να  εκφοβίσει τον 34χρονο αδελφό του, με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατέσχεσαν το όπλο και διαπίστωσαν ότι ήταν οπλισμένο με τρία ακόμη φυσίγγια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων αγνώστων δραστών για σωματική βλάβη  και παράβαση του νόμου για τα όπλα
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου για τα όπλα σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στα άκρα έναν 38χρονο υπήκοο Αφγανιστάν.

Ο παθών διακομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.