«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 65ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 22χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία, που περιείχε δύο περίπου γραμμάρια κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος...
προχθές το μεσημέρι, στο Νεοχώρι, διέρρηξε οικία 51χρονου ημεδαπού, και αφαίρεσε από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των (8.000) ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου για τα όπλα
    
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα μια 20χρονη και ένας 26χρονος, διότι χθες το μεσημέρι, μετέβησαν σε οικία 21χρονου ημεδαπού,  στην Σπιάνζτα Ηλείας, όπου έπειτα από λογομαχία, λόγω προσωπικών διαφορών, η 20χρονη προκάλεσε σωματική βλάβη στον 21χρονο τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του  26χρονου και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε από οικείους του στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Σύλληψη ημεδαπού με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην  Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριάντα  ημερών για  απείθεια.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην  Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση Λευκοχωρίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 28χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε μέσα σε σακίδιο που μετέφερε και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, που περιείχε (10,3) γραμμάρια  κάνναβης και έναν τρίφτη της ναρκωτικής ουσίας.


***
Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών στην Πάτρα

Πρόκειται για έξι ημεδαπούς άνδρες, οι οποίοι είχαν αναπτύξει δίκτυο προμήθειας, εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης

Τους τελευταίους δυόμιση μήνες είχαν διακινήσει δόσεις κοκαΐνης σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι και το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας, 30,33,37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 39 και 33 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ έχει συλληφθεί και ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι, ο 42χρονος, τους τελευταίους δυόμιση μήνες, στην Πάτρα, διακινούσε και πωλούσε κοκαΐνη.

Ειδικότερα, ο 42χρονος προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους πέντε συνεργούς του, που βαρύνονται με τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και στη συνέχεια αφού τις νόθευε, τις πωλούσε στους τοξικομανείς.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αφού αξιοποίησαν στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν χθες το βράδυ στην Πάτρα, τον 29χρονο και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κοκαΐνης,  την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα, από τον 42χρονο.

Λίγη ώρα αργότερα, συνέλαβαν στην Πάτρα, τον 42χρονο και τον 33χρονο, ενώ σε σωματικές έρευνες που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του πρώτου το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα και στην κατοχή του δεύτερου μια συσκευασία με ένα γραμμάριο κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, ενώ επιπλέον συνέλαβαν τον 30χρονο και τον 37χρονο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των δραστών στην Πάτρα και στη Ναύπακτο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Στην οικία του 42χρονου (328) γραμμάρια χημικής ουσίας, που χρησιμοποιείται για τη νόθευση της κοκαΐνης,
•    Στην οικία του 37χρονου (22,1) γραμμάρια κοκαΐνης, 
•    Στην οικία του 30χρονου μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και υπολείμματα κάνναβης,
•    Στην οικία του 33χρονου υπολείμματα κοκαΐνης.

Επίσης, οι δράστες λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, κατά την επικοινωνία τους με τους χρήστες, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη φρασεολογία, με συνθηματικές λέξεις, που αντιστοιχούσαν στην παραγγελία των ναρκωτικών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε διακινήσει (180) γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, παράνομο περιουσιακό όφελος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.