«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Έβδομος χρόνος λειτουργίας για τη Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων συνεχίζει για έβδομο συνεχόμενο χρόνο και με αμείωτη επιτυχία τη λειτουργία της.

Τις προηγούμενες χρονιές τη Λέσχη απασχόλησαν έργα μεταπολεμικών συγγραφέων που δεν βρίσκονται πια εν ζωή (Γιώργος Ιωάννου, Κοσμάς Πολίτης, Κώστας Ταχτσής, Δημήτρης Χατζής κ.ά.), καθώς και βραβευμένα βιβλία σύγχρονων πεζογράφων, μελών της Εταιρείας, οι οποίοι και παρευρίσκονταν στις συναντήσεις...
Την περσινή χρονιά οργανώθηκαν και θεατρικές βραδιές, την ευθύνη των οποίων είχε η Δέσποινα Τομαζάνη.

Αυτή τη χρονιά θα οργανωθούν θεματικές βραδιές, βασισμένες στο έργο μελών της Εταιρείας που έσκυψαν κυρίως πάνω σε ένα θέμα. Μ’ αυτή την ευκαιρία τα μέλη της Λέσχης θα γνωρίσουν αξιόλογους συγγραφείς με τους οποίους θα συνομιλήσουν. Κάθε φορά θα προτείνονται προς ανάγνωση βιβλία του εκάστοτε παρουσιαζόμενου συγγραφέα, ή και άλλα βιβλία σχετικά με το θέμα.

Παρατίθενται μερικά παραδείγματα. Η σειρά δεν είναι αξιολογική και η θεματολογία, γενικόλογη, θα εξειδικευτεί κατά περίσταση.

Γιώργος Βέης: Ο καθημερινός τρόπος ζωής στην Άπω Ανατολή. Τζίνα Πολίτη: Το θέμα της γυναίκας στο μυθιστόρημα του 19ου αιώνα. Ιωσήφ Βεντούρας: Ο χαμός των Εβραίων της Κρήτης το 1943-44. Γιάννης Κιουρτσάκης: Ο Καραγκιόζης και το καρναβάλι. Μιχάλης Μοδινός: Οικολογία: πώς επηρέασε την λογοτεχνία.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις φετινές συναντήσεις, παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210- 8231890 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@authors.gr. Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά τον μήνα, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός και ημέρα Τρίτη, στα γραφεία της Εταιρείας Συγγραφέων (Κοδριγκτώνος 8, 11257 Αθήνα), ώρα 6.30 με 8.30 μ.μ. το απόγευμα. Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης.

Τη Λέσχη θα συντονίζουν φέτος η Κατερίνα Ζαρόκωστα, η Ζέτα Κουντούρη και η Δέσποινα Τομαζάνη. Υπεύθυνος προγραμματισμού παραμένει ο Αλέξης Ζήρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.authors.gr (ενότητα: Λέσχη Ανάγνωσης).

Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ και τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.