«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

Μύνημα Γ. Παπαναστασίου για την 28η  Οκτωβρίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τονίζει:

«Το "ΟΧΙ" του 1940 ενσαρκώνει τη διαχρονική πίστη του λαού μας στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Εθνικής Υπερηφάνειας, της Φιλοπατρίας και στην ανώτερη αξία της αξιοπρέπειας.
Τιμούμε την αυτοθυσία των προγόνων μας, αλλά πάνω από όλα τιμούμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν...
Αποδίδοντας τιμή στο μεγαλείο της Εθνικής Επετείου  στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα.
Αυτό το ακατάβλητο φρόνημα του λαού μας απέδωσε ο Νικηφόρος Βρεττάκος στο ποίημα «Μάνα και γιος»:

Στης ιστορίας το διάσελο όρθιος ο γιος πολέμαγε
κι η μάνα κράταε τα βουνά, όρθιος να στέκει ο γιος της,
μπρούντζος, χιόνι και σύννεφο...
 Κι όλα φώναζαν: "Ίτε παίδες Ελλήνων ..."


***
Πρεμιέρα για το  ανακαινισμένο ΑΝΕΣΙΣ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στον ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των σημαντικών χώρων της πόλης: «Σας υποδεχόμαστε σε έναν ανακαινισμένο χώρο που πλέον αποτελεί στολίδι για την πόλη. Ήταν πρόθεση μας,  από την αρχή,  να αναβαθμίσουμε και να νοικοκυρέψουμε τις αίθουσες που είχαν αφεθεί στο χρόνο. Ένας από αυτούς τους χώρους ήταν το ΑΝΕΣΙΣ , όπως ήταν το ΕΛΛΗΝΙΣ και το  ΔΗΠΕΘΕ. Το ΑΝΕΣΙΣ ήταν για πολλά χρόνια σε κατάσταση εγκατάλειψης. Θυμάστε ότι έπρεπε να κλείσουμε την αίθουσα για να εγκαταστήσουμε σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, που ήταν απολύτως απαραίτητο και επιβεβλημένο για την λειτουργία του. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε ριζική αναβάθμιση του χώρου. Αλλάξαμε τα καθίσματα, αναβαθμίσαμε την ποιότητα της εικόνας και του ήχου. Σήμερα παραδίδουμε ένα νέο χώρο, αντάξιο της πόλης και των πολιτών.Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή. Την Αντιδήμαρχο κ.Μαρία Παπαγεωργίου, την Υπεύθυνη του Δημοτικού Κινηματογράφου κ. Χριστίνα Μπαλάσκα και τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου. Η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς. Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε».   

Καλή  χειμερινή κινηματογραφική  περίοδο ευχήθηκε η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου:«Με πολύ χαρά παραδίδουμε σήμερα στους συνδημότες μας μια εμβληματική αίθουσα της πόλης. Από αυτόν τον χώρο έχουμε όλοι ζωντανές μνήμες. Εδώ διασκεδάσαμε, συγκινηθήκαμε, ταξιδέψαμε. Όπως είπε ο Δήμαρχος, μετά από 50 χρόνια λειτουργίας, έχριζε ανακαίνισης καθώς οι φθορές ήταν μεγάλες, ιδιαίτερα στα καθίσματα. Σταδιακά πετύχαμε να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Περιμένουμε όλους τους Αγρινιώτες να έρθουν να απολαύσουν ταινίες που επιλέξαμε με πολύ φροντίδα».


***
 Απάντηση στην ανακοίνωση της  «Ανατροπής Τώρα» του Αντιδήμαρχου Κώστα Καλαντζή

Απαντώντας στην ανακοίνωση της  «Ανατροπής Τώρα» ο  Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής δήλωσε τα εξής:
«Ο επικεφαλής της «Ανατροπής Τώρα», αφού δε μπορεί να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση και στέρεψε ακόμα και από τη στείρα αντιπολίτευση, που διαρκώς πραγματοποιεί, πέρασε στο στάδιο των προσωπικών επιθέσεων. Απομόνωσε σημεία δύο (2) ραδιοφωνικών μου συνεντεύξεων, με προφανή στόχο να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μου και μ’ αυτόν τον τρόπο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Αφού σημειώσω ότι από το σύνολο της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγρινίου είναι ο μόνος που έπραξε κάτι τέτοιο, τον ενημερώνω ότι η σχέση εμπιστοσύνης, που έχω χτίσει όλα τα χρόνια της αυτοδιοικητικής μου πορείας με τους συνδημότες μου, αποτελεί τον ισχυρό κυματοθραύστη των συκοφαντιών του. 

Υ.Γ. Θέλω να πιστεύω ότι ο αξιότιμος και, κατά τα άλλα έγκριτος νομικός κ. Τραπεζιώτης, δε συνέταξε την άκρως ανορθόγραφη και ασύντακτη ανακοίνωση της παράταξής του…»

***
Ο Δήμαρχος Αγρινίου  συναντήθηκε με τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο Παγκράτιο

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  συναντήθηκε με τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο Παγκράτιο, αθλητές του Γ.Σ. Ηρακλή Αγρινίου,  τους οποίους και συνεχάρη για τις σπουδαίες διακρίσεις τους.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου υποδέχθηκε τον Βασίλη Μάρη και τον Μανώλη Παπουτσή που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, τον ασημένιο πρωταθλητή  Βασίλη Καραγκούνη, τους χάλκινους Νίκο Μπανιά και  Χρήστο Λιόκαυτο και τον  Χρήστο Λιάρο ο οποίος έλαβε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι από τις 6 έως και της 9 Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου ευχαρίστησε τους αθλητές τους Γ.Σ.  Ηρακλή για τις μεγάλες τους επιτυχίες:«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τόσοι αθλητές από την πόλη μας κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να επιστρέψουν με  μετάλλια. Είναι τιμητικό για το Αγρίνιο και είμαι διπλά υπερήφανος γιατί μπορώ να εκφράσω την συγκίνηση και την χαρά όλων των συμπολιτών μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε έναν ξεχωριστά αλλά και στον προπονητή σας Γιώργο Καψιμάλη, ο οποίος σίγουρα κάνει σπουδαία δουλειά».   

Ο Γιώργος Καψιμάλης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητών του : «Οι διακρίσεις στο Πανευρωπαϊκό είναι σίγουρα η  επιβράβευση μιας μεγάλης προσπάθειας και της δουλειάς που προηγήθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές για την προσήλωσή και την πειθαρχία που επέδειξαν. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αγρινίου για  την πρόσκληση του».

                                                      
                                                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ