«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας

Σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, συνελήφθησαν συνολικά -9- άτομα, μέλη των συμμοριών

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ...
ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή  αστυνομικού σκύλου 
  
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -1- κιλό κάνναβης, περίστροφο, χρήματα και οχήματα

Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) συμμορίες, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διακίνηση και στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας.

Για την εξάρθρωση των συμμοριών, πραγματοποιήθηκαν χθες (3.10.2017) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης, Σπάρτης και Κορίνθου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, ενώ συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με το συνοδό του.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 47 έως 58 ετών και τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32, 34 και 41 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη των συμμοριών.
Σε βάρος των εμπλεκόμενων, σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, ενώ από τους παραπάνω συλληφθέντες, ένας 56χρονος ημεδαπός, κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη των συμμοριών, τουλάχιστον προ εξαμήνου, συγκρότησαν δύο (2) συμμορίες, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.
Τα μέλη των συμμοριών, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons).
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου, ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, στις οικίες των συλληφθέντων στην Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•    ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -1.302,4- γραμμαρίων,
•    ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους -153- γραμμαρίων,
•    τρία (3) οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, 
•    το χρηματικό ποσό των -1.150- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων,
•    μία (1) ηλεκτρονική συσκευή tablet,
•    δύο (2) ζυγαριές ακριβείας,
•    δεκαεννέα (19) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim.
Επιπλέον, στην κατοχή του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) περίστροφο και πέντε (5) φυσίγγια.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των συμμοριών, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

***
Εξιχνιάστηκαν (27) κλοπές πολυτελών κινητών τηλεφώνων

Τα περισσότερα τηλέφωνα είχαν αφαιρεθεί από περιοχές της Αθήνας και ανήκουν σε ημεδαπούς και υπηκόους άλλων Κρατών που είχαν επισκεφθεί τη Χώρα μας

Έχουν κατασχεθεί συνολικά (44) πολυτελή κινητά τηλέφωνα και έντεκα μητρικές πλακέτες με την συνολική τους αξία να ξεπερνά τις (23.000) ευρώ


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σε συνεργασία με την Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, (27) κλοπές κινητών τηλεφώνων.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και διάπραξη κλοπών, σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε συλληφθεί φέτος τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, στις (2-6-2017) το βράδυ, στο 68ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, οι αστυνομικοί της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος ημεδαπός, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    (44) πολυτελή κινητά τηλέφωνα,
•    (11) μητρικές πλακέτες,
•    (16) πυροτεχνήματα

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι, είχε δηλωθεί κλοπή για δώδεκα κινητά τηλέφωνα από ισάριθμους ημεδαπούς.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αστυνομικής συνεργασίας με την Interpol διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί ακόμη δεκαπέντε  κινητά τηλέφωνα, τα οποία άνηκαν σε  πολίτες τρίτων Χωρών, που είχαν επισκεφθεί τη Χώρα μας, ενώ οι περισσότερες κλοπές είχαν διαπραχθεί σε περιοχές της Αθήνας.

Η συνολική αξία των κινητών τηλεφώνων ξεπερνά τις (23.000) ευρώ, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τα υπόλοιπα δεκαεπτά κινητά τηλέφωνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Έκθεση οδικής ασφάλειας με θέμα:
 "Με την οικογένεια...ασφαλώς κυκλοφορώ!"
πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη
Την έκθεση διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", στο πλαίσιο του προγράμματος
«η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών»
Η έκθεση φιλοξενείται στο εμπορικό κέντρο Mediterranean COSMOS, με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από 6 έως 25 Οκτωβρίου, και ώρες 09:00-20:00
Παιδιά και γονείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής
Επαγγελματίες οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν με χρήση προσομοιωτή φορτηγού και λεωφορείου

Έκθεση οδικής ασφάλειας με θέμα «Με την οικογένεια...ασφαλώς κυκλοφορώ!», πραγματοποιείται από Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, έως Τέταρτη 25 Οκτωβρίου 2017, στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη.
Την έκθεση διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", στο πλαίσιο του προγράμματος «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μαθητές, γονείς, καθώς και ερασιτέχνες και επαγγελματίες οδηγούς.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 09:00-20:00 ώρας, με ελεύθερη είσοδο.
Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στο χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και να παρακολουθήσουν σχετικά βίντεο. Στο χώρο λειτουργεί και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, όπου οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν με διαδραστικό τρόπο πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί ή οδηγοί ποδηλάτου.
Για τους μεγαλύτερους επισκέπτες θα υπάρχει δυνατότητα εκπαίδευσής τους στην ασφαλή οδήγηση με τη χρήση προσομοιωτή οδήγησης, μέθης, ναρκωτικών ουσιών, κόπωσης και αντίδρασης, καθώς και η εκπαίδευση επαγγελματιών οδηγών με προσομοιωτή φορτηγού ή λεωφορείου.
Επιπλέον θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν το δικό τους έργο για την οδική ασφάλεια.
Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας,, καθώς και επαγγελματίες οδηγοί που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν σε προσομοιωτή φορτηγού και λεωφορείου, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης: 2310 557541 και 2310 557542.
Η έκθεση οδικής ασφάλειας υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των ακόλουθων εταιρειών-επιχειρήσεων:
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., SKODA KOSMOCAR, AEGEAN, ΜΕΒΓΑΛ, FISIKON, SMART DRIVE, LAMDA DEVELOPMENT, MEDITERRANEAN COSMOS, J&P ΑΒΑΞ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), HOLIDAY INN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, OMIKRON ELECTRONICS, HERTZ, FRESH LINE.
 (Πληροφορίες για τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" μπορείτε να βρείτε στο http://www.symmaxiagiatinellada.gr και στο τηλέφωνο 2130230137.)

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Χώρα   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Κάτω  Αχαΐα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί άνδρες και συγκεκριμένα ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 27 και 24 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 50χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν εννέα συσκευασίες που περιείχαν (14,5) γραμμάρια κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στα Κρέστενα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ για υπόθεση ναρκωτικών.

***
Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής
"η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών" στα Ιωάννινα
Η έκθεση διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργος Καλούδης
Η έκθεση φιλοξενείται στο «Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου» (Σουφαρί Σαράι), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από 09:00-20:00 και Σαββατοκύριακο από 10:00-18:00, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου
Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-65995, 26510-65945, 26510-26582 και στο e-mail press.gadpipirou@astynomia.gr
Στα Ιωάννινα βρίσκεται η έκθεση παιδικής ζωγραφικής, με θέμα: «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
Η έκθεση εγκαινιάστηκε προχθές (2 Οκτωβρίου 2017) το απόγευμα, από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον Γενικό Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργο Καλούδη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο «Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου» (Σουφαρί Σαράι), το οποίο φιλοξενεί την έκθεση. Στην έναρξη της εκδήλωσης η Διευθύντριά του χώρου, Μάρθα Παπαδοπούλου, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, κάλεσε μικρούς και μεγάλους να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής υπογραμμίζοντας στον λόγο της, μεταξύ άλλων:
«…σας καλωσορίζουμε στην έκθεση με τίτλο «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα» και η οποία φιλοξενείται στον επιβλητικό χώρο πολιτισμού του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ηπείρου….

….Το διώροφο λιθόχτιστο κτίριο των 2.400 (τ.μ.) με τα 56 παράθυρα, αναδεικνύει στοιχεία της συλλογικής μνήμης από το 1818, διαμορφώνοντας την ταυτότητα της κοινωνίας, όπως το λίθο, τη τετράκλιτη ορθογώνια βασιλική, οριοθετώντας τη γνώση και συνομιλώντας με τον πολιτισμό και ο σύγχρονος άνθρωπος, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς από τη μικρή ηλικία, στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας, μαγνητίζουν τα μάτια των παιδιών και συνυπάρχουν στους χρωματικούς συνδυασμούς με θαυμαστή απλότητα, δίνοντας ψυχή και λαλιά, παρατιθέμενα στην οριζόντια διάταξη των ευμεγεθών πεσών στο χώρο όπου φυλάσσονται τα αρχειακά τεκμήρια.

Όπως οι έφιπποι αξιωματικοί χωροφυλακής είχαν ως αποστολή την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας, επιδεικνύοντας θετική δράση στην καταπολέμηση της ληστείας, έτσι και οι 280 παιδικές ζωγραφιές, με αμεσότητα, διαδίδουν εύστοχα μηνύματα για την οδική ασφάλεια, με τέταρτο σταθμό το εμβληματικό μνημείο στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο κατασκεύασαν μηχανικοί Γάλλοι και Ιταλοί και αξιοποιείται από την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου…»
Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" Γιώργος Καλούδης, στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
« Θα είμαι πάρα πολύ σύντομος, γιατί η μέρα αυτή ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία. Η Συμμαχία για την Ελλάδα είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ξεκίνησε το 2010. Τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Έτσι ενενήντα μεγάλες εταιρείες

αποφασίσαμε να κάνουμε δράσεις στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον τουρισμό και στον εθελοντισμό.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα με τον κ. Αρχηγό, ο οποίος μας τιμά με εμπιστοσύνη και κάνουμε δράσεις στον χώρο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων. Έτσι δημιουργήσαμε και αυτήν την έκθεση. Η έκθεση αυτή ξεκίνησε από την Αθήνα, συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη σπάζοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας, γύρω στα 17.000 άτομα.

Πιστεύουμε ότι τα Ιωάννινα θα αγκαλιάσουν την εκδήλωση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους τον εκπρόσωπο του Πανοσιολογιοτάτου, την κυρία Μάρθα Παπαδοπούλου, που μας φιλοξενεί. Φυσικά ευχαριστίες στον κ. Αρχηγό και στον κ. Γενικό, αλλά και στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που βοήθησαν πολύ σε αυτήν την εκδήλωση.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι αρκετές εταιρείες των Ιωαννίνων ενίσχυσαν την κίνηση αυτή και δεν αρκεστήκανε στην κεντρική Αθήνα να τα κάνει όλα….. »
Στο μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας αναφέρθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
« Όταν πριν από μερικούς μήνες αποφασίσαμε, με την εκούσια και ανιδιοτελή συνδρομή της «Συμμαχίας για την Ελλάδα», να εκδηλώσουμε μια νέα, διαφορετική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών, σχετικά με την οδική ασφάλεια και το τροχαίο ατύχημα, προσφεύγοντας στην αμεσότητα και τη διαύγεια της παιδικής ματιάς και σκέψης, είχαμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, τη συγκρατημένη αισιοδοξία πως κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει.
Πιστέψαμε και πιστεύουμε πως πρέπει, επιτέλους, να ανατρέψουμε την οπτική υπό την οποία προσεγγίζουμε το τροχαίο ατύχημα•
-πως πρέπει επιτέλους να διαμορφώσουμε μια νέα αντίληψη αναφορικά με τις υποχρεώσεις και συνακόλουθα για τη συμπεριφορά μας ως οδηγοί αλλά και ως πολίτες,
-πως πρέπει να σκεφτούμε περισσότερο σοβαρά και να πράξουμε υπεύθυνα, ώστε να σταματήσουμε ή έστω να περιορίσουμε δραστικά τον αριθμό και τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων,

-πως πρέπει, κάποια στιγμή, επιτέλους, να μεταβάλουμε τη στρεβλή, συμβιβαστική και ατελέσφορη αντίληψη πως το τροχαίο ατύχημα είναι μέρος της καθημερινότητας μας.
Επειδή, λοιπόν, το τροχαίο ατύχημα δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητας μας,
-επειδή οι ψυχές που χάνονται στην άσφαλτο στοιχειώνουν τη ζωή αυτών που μένουν να τους θυμούνται,
-επειδή η απραξία, η αδράνεια και η αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα συνεπάγεται την οιονεί συμμετοχή μας στις συνέπειες που επιφέρει κι
-επειδή, εμείς οι μεγάλοι, επιτρέψτε μου την έκφραση, φανήκαμε πολύ μικροί στο να αντιληφθούμε τις διαστάσεις του προβλήματος ώστε να πράξουμε ανάλογα, αποφασίσαμε να δώσουμε το λόγο στα παιδιά. Να μας δείξουν με τον τρόπο τους, με τη δική τους αυθεντική ματιά, με τη δική τους ανόθευτη σκέψη το πώς αυτά αντιλαμβάνονται την οδική ασφάλεια.
Η  αποδοχή από την κοινωνία της πρωτοβουλίας μας αυτής, μας διέψευσε όλους, καθώς υπερέβη κατά πολύ τις προβλέψεις και τις προσδοκίες μας…..
…..Είναι, λοιπόν, προφανές και ενθαρρυντικό το γεγονός πως τα παιδιά μπόρεσαν, να μας ευαισθητοποιήσουν• κατάφεραν να μιλήσουν στο μυαλό και στην καρδιά μας. Στις 214 ζωγραφικές τους  δημιουργίες που εκτίθενται στο ζεστό αυτό χώρο αποτυπώνουν σκέψεις και επισημάνουν πράγματα που μας προβληματίζουν.
Άλλωστε, αυτός ήταν και είναι ο σκοπός μας. Να προβληματιστούμε, να ξεφύγουμε από την αδράνεια, να οργανώσουμε την ενεργή αντίδραση μας στο πρόβλημα. Να αλλάξουμε την αντίληψη και την οδική μας συμπεριφορά.
Να σώσουμε ζωές συνανθρώπων μας, ενδεχομένως και τις δικές  μας.
Σας ευχαριστώ όλους, από καρδιάς για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Ευχαριστώ, πρωτίστως, τους μικρούς μας φίλους για τη συμμετοχή τους, τις δημιουργίες τους και για το «μάθημα» που έδωσαν σ’ εμάς τους μεγάλους, καθώς και τους γονείς τους για τη στήριξη και την καθοδήγηση των παιδιών τους…..»
Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, τονίζοντας:
«Κυρίες και κύριοι,
είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς, που είστε σήμερα κοντά μας, σε αυτήν τη  δράση εξωστρέφειας της Ελληνικής Αστυνομίας, στα εγκαίνια της έκθεσης για την οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών. Μία μέρα ιδιαίτερη για μας, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και φυσικά για την Ελληνική Αστυνομία, αφού συνέπεσε με μια εξαιρετική επιτυχία των ένστολων συνεργατών μας  στην Κρήτη…
…Εδώ στην Ήπειρο επισκεφτήκαμε με τον κύριο Αρχηγό δύο νέες υπηρεσίες, την Άμεση Δράση και το αστυνομικό τμήμα Δωδώνης. Υπηρεσίες που προέκυψαν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και ύστερα από μια κοπιώδη αλλά εποικοδομητική κοινωνική διαβούλευση που έφερε θετικότατα αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειάς σας.
Οι τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας Ηπείρου, έχουν πλέον εδραιωμένη πεποίθηση ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικοί είναι δίπλα τους, για να τους βοηθήσουν, να τους στηρίξουν, να έρθουν αρωγοί σε μία πραγματικά δύσκολη συγκυρία που περνάει ο τόπος. Αν αυτό κατορθώσουμε να το εμβαθύνουμε τότε θα έχει οικοδομηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες και στους Έλληνες  αστυνομικούς…
...Η Ελληνική Αστυνομία απόδειξε μέχρι σήμερα ότι η χώρα μας, είναι μία χώρα ασφαλής και ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως τόπος επενδύσεων.  Αυτή είναι η συμβολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας στη μεγάλη εθνική συλλογική προσπάθεια, που κάνει η χώρα, για να βγούμε από τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Αυτό το επιχειρούμε με συστηματικό τρόπο με την αμέριστη συμπαράσταση της Φυσικής Ηγεσίας αλλά και όλων των υπολοίπων συνεργατών σε όλες τις περιφέρειες, σε όλη την χώρα….
….Η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα με τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, εκεί που δεν ήταν πριν τρία - τέσσερα χρόνια. Στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Η  Κινητή Μονάδα θα περάσει μία - δυο φορές την εβδομάδα από κάθε απομακρυσμένη περιοχή και εκεί, ιδιαίτερα οι υπερήλικες κάτοικοι, γυναίκες και άντρες, θα δουν τους ένστολους, οι οποίοι πραγματικά βοηθούν ακόμα και στη μεταφορά φαρμάκων.
Ένας δεύτερος θεσμός έχει να κάνει με την παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου, όχι σερίφη όπως κάποιοι προσπάθησαν να τον απαξιώσουν, να τον αποδομήσουν, αλλά ενός Τοπικού Αστυνόμου, φύλακα-άγγελου μιας περιοχής, που λειτουργεί σε γραφεία, που μας έχουν παραχωρήσει οι Δήμοι.
Δράττομαι της ευκαιρίας και θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, που συνεργάζονται και  στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την Ελληνική Αστυνομία στο έργο της. Μάλιστα πολλές φορές βαπτίζοντας το κρέας ψάρι για να περάσουν και από διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς….
….Θέλω να κλείσω λέγοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία, ο καθένας και η καθεμιά από τους ένστολους συνεργάτες μας, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να εδραιωθεί ακόμα περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι Έλληνες πολίτες σε κάθε γωνιά της Χώρας μας.
Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ.»
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, οι Βουλευτές Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, Ιωάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλειος Ψαθάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης, Παναγιώτα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Ευάγγελος Μάστακας, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Καψάλης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Γρηγόριος Τζίμας, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Pervin Vjikuria, εκπρόσωπος της VIIης Μ/Π Ταξιαρχίας, Αντιδήμαρχοι των Ιωαννίνων, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ., Πρόεδροι Συλλόγων Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων και οργανισμών. 
Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχος Ευάγγελος Βόγλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Ταξίαρχος Δημήτριος Σιορέντας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Ευθύμιος Αμαραντίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Αστυνομικός Διευθυντής Πάρις Νίκου, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.
Στην εκδήλωση βρέθηκαν ακόμα, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, που στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή και συγκεκριμένα οι αντιπρόσωποι της “KOSMOCAR”, Γιώργος και Κώστας Καψιώχας, ο Γενικός Διευθυντής της “SAZ CITY LIFE HOTEL”, Ευθύμιος Κατσένιος, η Πρόεδρος Δ.Σ. της “FRESH LINE”, Μάιρα Βαγιωνή, το μέλος Δ.Σ. της “ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΙΝΕΤΤΑ”, Έρη Μινέττα, o Διευθυντής Εργοστασίων και o Διευθυντής Ποιότητας και Ασφάλειας Προϊόντων της “ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ”, Δημήτρης Κασκάνης και Μπάμπης Παπαχρήστος αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο Άλκης Χήτος.

Παραβρέθηκαν επίσης, πολλοί γονείς και παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο της έκθεσης και να δουν τις παιδικές δημιουργίες.
Στο χώρο της έκθεσης λειτουργεί και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, όπου οι μικροί μας επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, από έμπειρους τροχονόμους. Επιπλέον τα παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση μπορούν να ζωγραφίζουν τις δικές τους δημιουργίες, με θέμα την οδική ασφάλεια.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από 09:00-20:00 ώρας και Σαββατοκύριακο από 10:00-18:00.
Υπενθυμίζεται ότι σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-65995, 26510-65945, 26510-26582 και στο e-mail press.gadpipirou@astynomia.gr
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση στα Ιωάννινα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών-επιχειρήσεων: ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε., SKODA KOSMOCAR, ΜΕΒΓΑΛ, AEGEAN, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HERTZ, SAZ CITY LIFE HOTEL, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ A.E.E., FRESH LINE, FISIKON, J. WALTER THOMPSON ATHENS, OMIKRON ELECTRONICS, HOTEL BRAIN S.A. και VISION OF SOUND.

***
Δηλώσεις για την εξιχνίαση της απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που είχε γίνει την 30 Μαρτίου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:
«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε μια από τις διαχρονικά μεγαλύτερες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, την εξιχνίαση της απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία Μιχαήλ Λεμπιδάκη που είχε γίνει την 30 Μαρτίου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης, διήρκησε 186 μέρες και τελείωσε με την επιτυχημένη και αναίμακτη αστυνομική επιχείρηση της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2017. Παρακαλείται ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νικόλαος Τόσκας να απευθύνει χαιρετισμό.»
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας:
«Κυρίες και κύριοι, κύριε Στρατηγέ, κύριε Ταξίαρχε, ιδιαίτερη η χαρά σήμερα που βρίσκομαι ανάμεσα σας.
Το πρωί της Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, μία επιτυχία ίσως χωρίς προηγούμενο στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά. Καταγράφεται ως η πρώτη και η μεγαλύτερη επιχείρηση με τριπλό, τετραπλό στόχο και επιτυχία. Δηλαδή, απελευθερώθηκε ο απαχθείς, ήταν αναίμακτη, δεν πληρώθηκαν λύτρα, συνελήφθησαν οι κυριότεροι ή το μεγαλύτερο μέρος των απαγωγέων και ήταν -για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του μηνύματος ενός Πρέσβη μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας που μου έστειλε πριν από λίγο- μάθημα για τα βιβλία και μάθημα για να διδαχθεί στους αστυνομικούς και στους υπόλοιπους που ασχολούνται με τα θέματα ασφάλειας.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας, που από τις 30 Μαρτίου είχε απαχθεί, είναι πλέον ελεύθερος, καλά στην υγεία του και ύστερα από την πολύ προσεχτικά σχεδιασμένη και καλά οργανωμένη και εκτελεσθείσα αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, βρίσκεται μαζί με τους δικούς του.
Οι αστυνομικοί εκτέλεσαν την επιχείρηση με πολύ μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, τηρώντας όλους τους κανόνες του σχεδιασμού, της μυστικότητας, της σωστής εκτέλεσης της επιχείρησης. Μπορώ να πω ότι ήταν μία τέλεια επιχείρηση και πράγματι όπως λέει και ο φίλος πρέσβης είναι ένα μάθημα για όσους ασχολούνται με τα θέματα ασφάλειας.
Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Κρήτης, τον κ. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, τον κύριο Ταξίαρχο - τον Διοικητή του Ηρακλείου, τους απλούς αστυνομικούς που σήκωσαν και το κύριο βάρος της εκτέλεσης της επιχείρησης με τόσο προσεχτικό τρόπο.
Είμαστε όλοι περήφανοι, όλος ο ελληνικός λαός, όλη η κοινωνία είναι υπερήφανη και βλέπει ότι η Ελληνική Αστυνομία απέδειξε ότι διαθέτει ικανά στελέχη, που μπορούν να δρουν άμεσα και αποτελεσματικά σε ιδιαίτερα σοβαρές επιχειρήσεις.
Αυτή την Αστυνομία θέλουμε, αυτή την Αστυνομία που υπηρετεί τον πολίτη, που υπηρετεί την κοινωνία, που υπόκειται στην καθημερινή κρίση των πολιτών αλλά είναι κοντά στον πολίτη.
Αυτό επιδιώκουμε και αυτό δείχνει η επιχείρηση, την οποία περιγράφουμε σήμερα. Τα αποτελέσματα στην καθημερινή μάχη με το έγκλημα δεν έρχονται τυχαία. Είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αστυνομικό. Είναι αποτέλεσμα νοοτροπίας που πρέπει και έχει εν πολλοίς εγκαθιδρυθεί στην Ελληνική Αστυνομία  ότι υπηρετεί τον πολίτη και είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας η οποία χτίζεται κάθε μέρα, πετραδάκι - πετραδάκι προκειμένου να επιτευχθεί το αποτέλεσμα το οποίο περιγράφουμε σήμερα.


Βεβαίως δεν ισχυρίζεται κάποιος ότι στην Αστυνομία δεν υπάρχουν περιθώρια σημαντικής βελτίωσης σε πάρα πολλούς τομείς και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε με καθημερινή εκπαίδευση, με συνεργασίες με άλλες χώρες. Όπως βλέπετε η Ελληνική Αστυνομία καλύπτει πάρα πολλές ανάγκες, από το μεταναστευτικό μέχρι την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, στο οποίο έχει πάρα πολλές επιτυχίες.

Αν δείτε τα αποτελέσματα, τα οποία αυτές τις μέρες βγαίνουν για το προηγούμενο εξάμηνο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, είναι τεράστιες οι επιτυχίες της Αστυνομίας. Και κάποιοι βέβαια μπορεί με μικρόψυχο τρόπο να θέλουν να υποτιμήσουν αυτά τα αποτελέσματα, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Η Αστυνομία λοιπόν κρίνεται καθημερινά, κρίνεται στα δύσκολα και κρίνεται και από τέτοιες δύσκολες υποθέσεις, όπως η απαγωγή στην Κρήτη. Και εδώ αξίζει να επισημάνουμε ότι τον κύριο ρόλο στην υπόθεση της απαγωγής, τον έπαιξαν υπηρεσίες της Κρήτης με την υποστήριξη και άλλων Υπηρεσιών αλλά το κύριο βάρος έπεσε εδώ, στους αστυνομικούς της Κρήτης, οι οποίοι έδειξαν και πόσο αποτελεσματικοί είναι και το ηθικό υπόβαθρο που έχουν και πώς μπορούν να εκτελέσουν μία τέλεια επιχείρηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στον 53χρονο επιχειρηματία, τον κ. Λεμπιδάκη και στην οικογένειά του να είναι καλά και υγιείς και να συνέλθουν το συντομότερο δυνατό από αυτή τη δύσκολη εμπειρία.

Θα ήθελα να ευχηθώ να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια προβλήματα και η επιτυχής επιχείρηση είναι μια προειδοποίηση σε όσους έχουν τέτοια πράγματα στο μυαλό τους. Περισσότερα όμως σε ό,τι αφορά τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες θα σας πει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Στρατηγός και οι υπόλοιποι Αστυνομικοί.

Σας ευχαριστώ πολύ».
Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας:
«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ και γενικά για τα όσα θετικά έως επαινετικά σχόλια διατυπώθηκαν από το σύνολο των Μ.Μ.Ε. για την Ελληνική Αστυνομία, αναφορικά με το χειρισμό και το αποτέλεσμα της υπόθεσης.
Μιας δύσκολης υπόθεσης, που η επιτυχής έκβασή της μεταδίδει τόσο στο σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και την κοινωνία, στον απλό πολίτη, αισθήματα ικανοποίησης και ανακούφισης.
Όχι μόνον γιατί ένας συνάνθρωπός μας ανέκτησε την ελευθερία του μετά από την πολύμηνη, απάνθρωπη ομηρία του• όχι μόνον επειδή τα μέλη της οικογένειας του έπαψαν, πλέον να βιώνουν την οδύνη της απουσίας του και το φόβο για τη ζωή του• όχι μόνον επειδή διεκόπη αποτελεσματικά η εγκληματική δραστηριότητα των ατόμων που ενέχονται στην οργάνωση και την τέλεση της αποτρόπαιας αυτής πράξης.
Αλλά επειδή, όπως κατά τον πλέον σαφή, ουσιαστικό και πειστικό τρόπο αποδείχτηκε, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, να λειτουργήσει αποτελεσματικά, επαγγελματικά και υπεύθυνα, εκπληρώνοντας, στο βαθμό που οι πολίτες και η Πολιτεία προσδοκούν και απαιτούν, την αποστολή της• που δεν είναι άλλη από την προστασία και την ασφάλεια της κοινωνίας και των μελών της.
Σήμερα, στην Κρήτη, η Ελληνική Αστυνομία αποδεικνύει κατά τρόπο απολύτως σαφή και πειστικό την ισχυρή δυναμική και την αποτελεσματικότητά της στο πλαίσιο εκπλήρωσης της επιχειρησιακής της αποστολής.
Αυτή, ακριβώς, η τελευταία διαπίστωση αποτελεί την αιτία της παρουσίας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα, εδώ.
Είμαστε εδώ –επιτρέψτε μου τη διευκρίνιση- όχι για να αποσπάσουμε τα εύσημα από την επιτυχή κατάληξη της αστυνομικής επιχείρησης, αλλά για να αποδώσουμε, ως οφείλουμε, τα εύσημα, για να επιβραβεύσουμε εκείνους οι οποίοι πραγματικά τα δικαιούνται.
Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους συναδέλφους αστυνομικούς που επί έξι (6) μήνες, με επαγγελματισμό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με τη συστηματική και μεθοδολογική εργασία και την επίπονη προσπάθειά τους κατάφεραν και σχεδίασαν, οργάνωσαν και ολοκλήρωσαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Δεν είναι άλλοι, από τους συναδέλφους μας που γίνονται συνοδοιπόροι και εκφραστές του οράματός μας για μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, εξωστρεφή, με κοινωνικές ευαισθησίες και ανθρωπιά.
Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω δημοσίως τον έπαινο, την ευαρέσκεια και την ικανοποίησή μου στα στελέχη των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και γενικά όλων όσοι συμμετείχαν ή συνέβαλαν στον επιτυχή χειρισμό και έκβαση της υπόθεσης, καθώς με τον υποδειγματικό τρόπο, την υπευθυνότητα, την αποτελεσματικότητα αλλά και την ευαισθησία που επέδειξαν είτε στο πλαίσιο της ανάλυσης-αξιοποίησης πληροφοριακού υλικού, είτε σε επίπεδο συντονισμού-συνεργασίας, είτε σε επίπεδο επιχειρησιακού σχεδιασμού και υλοποίησης, απέδειξαν πως:
-    η Ελληνική Αστυνομία έχει τη βούληση και τις ικανότητες να εκπληρώνει, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες την αποστολή της,
-    οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος είναι εξίσου ικανές και αποτελεσματικές με τις Κεντρικές στη διαχείριση κρίσιμων και «ευαίσθητων» καταστάσεων,
-    η Ελληνική κοινωνία και οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται σιγουριά για το επίπεδο ασφάλειας που μπορεί να τους παρέχει η Ελληνική Αστυνομία.
Στην προκειμένη περίπτωση, σ’ ένα ζήτημα που απαιτούσε ιδιαιτέρως λεπτή και προσεκτική προσέγγιση ο επιχειρησιακός χειρισμός εξελίχθηκε σε αρμονική συνεργασία με την οικογένεια, σεβόμενοι απολύτως και διαρκώς τον εξαιρετικά προσωπικό χαρακτήρα της υπόθεσης και το αναφαίρετο δικαίωμά της να αποφασίσει αυτόνομα σε όποιο χρόνο είχε επιλέξει.
Επιτρέψτε μου παρακαλώ, ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου και πριν παραχωρήσω το λόγο στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη να ευχαριστήσω και να επαινέσω δημοσίως τα μέλη της οικογένειας του κυρίου Μιχάλη Λεμπιδάκη για την ψυχραιμία, την υπευθυνότητα, την υπομονή και γενικά τη στάση τους κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ομηρίας τους, να ευχηθώ στον ίδιο και στην οικογένειά του να ξεπεράσουν γρήγορα τις συνέπειες της οδυνηρής αυτής περιπέτειας και να ζητήσω την κατανόησή τους που η βραδεία εξέλιξη των γεγονότων δεν ήταν συμβατή με την επιθυμία τους για την ταχύτερη απελευθέρωσή του.
Όμως, προτεραιότητα -το γνωρίζουμε όλοι- έχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στην προκειμένη περίπτωση η βιασύνη ή το λάθος μπορούσαν να αποβούν μοιραία.
Ωστόσο, αυτά είναι πλέον παρελθόν και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ελεύθερος, με την οικογένειά του, με τους δικούς του ανθρώπους.
Ας ευχηθούμε η υπόθεση αυτή να είναι η τελευταία υπόθεση ομηρίας και ας μη χρειαστεί άλλη φορά να αποδείξει η Ελληνική Αστυνομία την ικανότητά της στο χειρισμό τέτοιων υποθέσεων.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία υπόσχεται πως θα συνεχίσει με το έργο της να υπερασπίζεται τη ζωή, την περιουσία και γενικά τα δικαιώματα των πολιτών και να κάνει υπερήφανους τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ.»
Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης,  Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης :
«Κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας.
Θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι πρωτόγνωρη για τα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας και όχι μόνο.
θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένεια του επιχειρηματία για την αμέριστη εμπιστοσύνη που περιέβαλε την Ελληνική Αστυνομία όλο αυτό το χρονικό διάστημα των έξι μηνών.     
Θα ήθελα να ξεκινήσω από το περιστατικό της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, το μεσημέρι της 30.03.2017, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του (περίπου ένα χιλιόμετρο),  όταν δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν άγνωστα άτομα, προκαλώντας τροχαίο ατύχημα, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε και στη συνέχεια τον απήγαγαν.
Απαίτηση των δραστών, για να ελευθερώσουν τον επιχειρηματία, ήταν να τους δοθεί από την οικογένειά του, το χρηματικό ποσό των 100.000.000 ευρώ.

Η διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων απαιτεί ιδιαίτερους και επιδέξιους χειρισμούς και για το λόγο αυτό άμεσα συγκροτήσαμε ειδική προανακριτική ομάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηρακλείου και Χανίων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Θα ήθελα να τονίσω ότι από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διερεύνηση της υπόθεσης θέσαμε ως ύψιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του απαχθέντα και η παράμετρος αυτή συνόδευσε τις έρευνες μας μέχρι το αίσιο τέλος της υπόθεσης.  
Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης προχωρήσαμε την έρευνά μας βήμα – βήμα, αξιοποιώντας σε όλα τα στάδια και το παραμικρό στοιχείο που πρόεκυπτε, με διαρκή αξιολόγηση των δεδομένων καθώς και σύνθεση και ανάλυση των παραμέτρων του πεδίου της έρευνας.
Έτσι καταφέραμε αρχικά να ανιχνεύσουμε τη μεθοδολογία των δραστών, τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και τη γενικότερη προετοιμασία και τον σχεδιασμό τους, που περιελάμβανε την εξασφάλιση χώρων φύλαξης του απαχθέντα, αλλά και την υποστήριξη του όλου εγχειρήματος (τροφοδοσία, κάλυψη βιοτικών αναγκών κ.λ.π.).
Η διαδικασία αυτή μας βοήθησε να προχωρήσουμε στη χαρτογράφηση της οργάνωσης και στην σκιαγράφηση του εγκληματικού «προφίλ» των εμπλεκομένων, που μας οδήγησε βαθμιαία στον προσδιορισμό των ατόμων που είχαν αναλάβει τη φύλαξη και επιτήρηση του παθόντα.
Με βάση τα στοιχεία αυτά καταφέραμε στη συνέχεια να διακριβώσουμε τις διασυνδέσεις των ατόμων αυτών με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μέσα από τεχνικές και φυσικές διαδικασίες παρακολούθησης να εντοπίσουμε αρχικά την περιοχή και ακολούθως το σημείο στο οποίο οι δράστες κρατούσαν τον επιχειρηματία.  
Η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήσαμε τη Δεύτερα 2 Οκτωβρίου σε περιοχή του Ρεθύμνου έδωσε τέλος στην πολύμηνη κράτηση του επιχειρηματία και δικαίωσε απόλυτα τις προσπάθειές μας για την εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής που είχε προκαλέσει αίσθηση στο κοινωνικό σύνολο.
Θέλω να σημειώσω ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ελευθέρωσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και ακινητοποίησαν άμεσα δύο ημεδαπούς ηλικίας 43 και 40 ετών, οι οποίοι επιτηρούσαν το 53χρονο.
Άμεσα εντοπίσαμε και συλλάβαμε ακόμη έξι άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, ηλικίας 44, 22, 46, 60, 45 ετών καθως και μία 17χρονη.
Τονίζεται ότι για όλο το χρονικό διάστημα που είχε απαχθεί ο επιχειρηματίας, είχε μεταβεί στο Ηράκλειο ο ψυχολόγος και ειδική ομάδα διαπραγματευτών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και διαπραγματευτής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, ώστε να υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισης των δραστών και αναγκαία διαπραγματευτική τακτική η οποία είχε ως σκοπό την διατήρηση της καλής κατάστασης του παθόντα.
Σήμερα, από την ειδικότερη επισκόπηση του προανακριτικού υλικού, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι εμπλεκόμενοι στην απαγωγή συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου  2017, ενώ κατά τη διάρκεια της κράτησης του απαχθέντα, στην οργάνωση εντάχθηκαν και νέα μέλη, με ανακατανομή ρόλων και αποκλειστικό σκοπό την αρπαγή του παθόντα, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι κατά την ακινητοποίηση του επιχειρηματία, οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό,  ενώ κατά το χρόνο κράτησής του, οι δράστες ήταν στον ίδιο χώρο με τον επιχειρηματία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έφεραν όλοι την ίδια ενδυμασία και μιλούσαν ψιθυριστά προκειμένου να αποφευχθεί η αναγνώρισή τους. Ο απαχθείς καθ΄ όλη τη διάρκεια της κράτησης του παρέμενε δεσμευμένος με αλυσίδα η οποία κατέληγε είτε στο χέρι του είτε στο πόδι του. Συνολικά οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν πέντε διαφορετικούς χώρους (κρησφύγετα), τα οποία διέθεταν περιορισμένο χώρο με καλυμμένα παράθυρα, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία.
Όλο το χρονικό διάστημα της κράτησής του πραγματοποιήθηκαν 31 δραστικές επικοινωνίες σχεδόν στο σύνολο τους με μηνύματα γραπτού κειμένου (SMS), 5 χειρόγραφες επιστολές του απαχθέντα αλλά και ηλεκτρονικά δακτυλογραφημένες επιστολές από τους δράστες, καθώς και 3 βιντεοσκοπημένα μηνύματα του παθόντα. Πριν αλλά και μετά τις επικοινωνίες των απαγωγέων με την οικογένεια συγκεκριμένο μέλος της ομάδας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τον επισκεπτόταν συζητώντας για τις επικοινωνίες καθώς και τη δυνατότητα ανεύρεσης  χρημάτων από την οικογένειά του. Επίσης του υπαγόρευαν τη σύνταξη των  χειρόγραφων επιστολών, προς την οικογένεια τις οποίες υπέγραφε με βιολογικό του υλικό.
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος καρτών και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης καταγραφής εικόνας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα τα οποία θα εξεταστούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, απόπειρα εκβίασης και διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας αντίσταση, εμπρησμό από πρόθεση, παρέπεμψε την υπόθεση στον κ. Ανακριτή.


Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ εξετάζουμε και τη συμμετοχή άλλων ατόμων στην υπόθεση.
Ευχαριστώ.»
Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχος Ιωσήφ Κανακουσάκης:
«Θα ήθελα να συγχαρώ και ταυτόχρονα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μας, οι οποίοι ακούραστα δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό εργάστηκαν επί έξι συνολικά μήνες μακριά από τις οικογένειές τους. Ο επαγγελματισμός, η μεθοδικότητα με την οποία εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα, στη διερεύνηση της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και στη σύλληψη των απαγωγέων του, έδωσε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το οποίο αποδεικνύει ότι η Αστυνομία βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη, στο κοινωνικό σύνολο, προσδίδοντας αίσθημα ασφάλειας και δικαίου. Και πάλι συγχαρητήρια.»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για πρόκληση διακεκριμένων φθορών, κλοπή και έκρηξη
     Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, με τη χρήση αερίου προκάλεσαν έκρηξη σε αυτόματη ταμειολογιστική μηχανή (ΑΤΜ) και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Ενεργούνται συντονισμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, το οποίο έγινε χθες το πρωί στην Πάτρα.

Ειδικότερα, 39χρονος ημεδαπός οδηγώντας μοτοσικλέτα, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε στηθαία ασφαλείας κι ανετράπη επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Ο 39χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ διενεργείται προανάκριση από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών για την διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.

Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, το οποίο έγινε χθες το απόγευμα στο Αίγιο.

Ειδικότερα, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 47 και 38 ετών οδηγώντας μοτοσικλέτες,  συγκρούστηκαν  μεταξύ τους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 47χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 38χρονου.

Ο 47χρονος λόγω των τραυμάτων του διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ διενεργείται προανάκριση από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας για την διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίο ατυχήματος.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον ίδιο και σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σύριγγες με διαλύματα ηρωίνης, έτοιμες προς χρήση.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος μιας 38χρονης ημεδαπής, η οποία χθες το μεσημέρι εισήλθε σε ανελκυστήρα με ηλικιωμένους και αφαίρεσε από την τσέπη ενός 79χρονου, το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (470) ευρώ.


Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του, ένταλμα σύλληψης   του Ανακριτή  Λάρισας, για  υπόθεση φοροδιαφυγής.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 


Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τις ομάδες ΔΙΑΣ και Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 28 και 27 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ γραμμάρια κάνναβης και ένα ναρκωτικό δισκίο.