«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ για τις δηλώσεις Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στους εργαζόμενους , ανέργους, συνταξιούχους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής  τις προκλητικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς.
Ο κ. Τσίπρας  σε τοποθέτησή του στο Βόλο, σε συζήτηση που είχε με εκπροσώπους «εξωστρεφών  και καινοτόμων» επιχειρήσεων, προκάλεσε , για μια ακόμα φορά , αφού ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  « προστατεύει με νόμο» την πρώτη κατοικία  και το μόχθο των απλών ανθρώπων.
Την ώρα που απογειώνονται οι κατασχέσεις  καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών και σφίγγει η θηλιά των εκβιασμών  και πλειστηριασμών  γύρω από τη λαϊκή κατοικία , συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις, λέγοντας ότι...
  όσοι μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς  υπηρετούν  τους κακοπληρωτές που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και έχουν αφήσει εδώ απλήρωτους τους εργαζόμενους.
Μιλάει αυτός που αρνείται  να φέρει  νόμο στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας .
Που αρνείται να ψηφίσει νόμο για να τιμωρούνται  αυστηρά  οι εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους  εργάτες.
Αυτός που έχει στηρίξει με χέρια και πόδια τη μεγαλοεργοδοσία , που ετοιμάζεται να φέρει νόμο για τη μείωση της φορολογίας  των επιχειρηματικών ομίλων  ,τολμάει να λέει  ότι ο αγώνας  κατά των πλειστηριασμών  εξυπηρετεί συμφέροντα.
Σ’ αυτό το άθλιο σημείο έφτασε να αντιγράφει τα επιχειρήματα  της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ  , να υλοποιεί τις απαιτήσεις του ΣΕΒ , των τραπεζιτών, των ξένων funds που επιχειρούν να βάλουν χέρι στην πρώτη κατοικία . Όσο προσπαθούν να φέρουν την κατάσταση στα χέρια τους , η ίδια τους  η πολιτική τους ξεσκεπάζει.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  και τα ταξικά σωματεία  το προηγούμενο διάστημα  ανέδειξαν τα ζητήματα  που αφορούν συνολικά την εργατική λαϊκή οικογένεια με ζήτημα  αιχμής αυτό  του πλειστηριασμού  της εργατικής λαϊκής  κατοικίας,  ενημερώνοντας την εργατική λαϊκή τάξη και τ’ άλλα  λαϊκά στρώματα  της περιοχής .
Το Ε.Κ.Α. κάλεσε σε  σύσκεψη  όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους , επιτροπές  ιδιωτικού – δημόσιου τομέα, αγροτών – ΕΒΕ  νεολαίας για την οργάνωση της πάλης.
Κορυφώνοντας αυτή του τη δράση πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 29 Σεπτέμβρη  στο Σιντριβάνι στο Αγρίνιο  και έκανε παραστάσεις σε ΔΕΗ και Δ.Ο.Υ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα  μας ενάντια στις κατασχέσεις  σπιτιών  και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία – συλλόγους  για το συντονισμό  και την οργάνωση της πάλης .
Για πληροφορίες  να απευθύνεστε  στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  στο τηλέφωνο : 26410 22325

ΤΟ Δ.Σ.