«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ημεδαπός στην Αμαλιάδα για παράνομη κατοχή  ναρκωτικών, λαθραίου καπνού και όπλου

Κατασχέθηκαν  έξι κιλά περίπου λαθραίου καπνού , (660) πακέτα λαθραίων τσιγάρων,  (65) γραμμάρια κάνναβης και ένα πιστόλι

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, στην Αμαλιάδα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

    (5) κιλά και (750) γραμμάρια λαθραίου καπνού, διαμοιρασμένα σε (115) συσκευασίες,
    (660) πακέτα λαθραίων τσιγάρων,
    (65) γραμμάρια κάνναβης,
    Ένα τρίφτη κάνναβης και
    Ένα πιστόλι, που κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
Εξιχνιάστηκε η ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένης στο Αιτωλικό

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ληστεία που είχε διαπραχθεί πριν από δύο εβδομάδες, στο Αιτωλικό, σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 18 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ότι στις (26-9-2017) τα ξημερώματα, στο Αιτωλικό, οι δύο δράστες διέρρηξαν οικία 87χρονης ημεδαπής, εισήλθαν στο εσωτερικό της και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από την ηλικιωμένη, διάφορα κοσμήματα και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ ένας συνεργός τους, ανέμενε εξωτερικά της οικίας, επιτηρώντας τον χώρο.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας των αστυνομικών, οι οποίoι αξιοποίησαν τα στοιχεία που συνέλεξαν από τον τόπο του περιστατικού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πάτρα για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Παθούσες είναι δύο ανήλικες αλλοδαπές ηλικίας 12 και 17 ετών

Συνελήφθη και η μητέρα των ανήλικων κοριτσιών για έκθεσή τους

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών δύο άνδρες και συγκεκριμένα ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν και ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της αποπλάνησης παιδιών, της παιδικής πορνογραφίας και της πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και μια 47χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, μητέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, για εξώθηση στην πορνεία ανηλίκων, συστάθηκε το τελευταίο 20ήμερο, ειδική ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνά τους, ενήργησαν χθες το βράδυ στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην Πάτρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο Πακιστανό και τον 54χρονο ημεδαπό να προβαίνουν σε άσεμνες πράξεις, στις δύο ανήλικες αλλοδαπές υπηκόους Ρουμανίας, ηλικίας 12 και 17 ετών αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο 32χρονος μετέβη με τις δύο ανήλικες σε ημιυπόγειο διαμέρισμα που διατηρεί κοντά στην πλατεία στο οποίο πραγματοποιήθηκε έφοδος των αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου εντοπίστηκε ο αλλοδαπός δράστης, οι δύο ανήλικες και η 47χρονη μητέρα τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου του 32χρονου Πακιστανού με την 12χρονη, δύο διεγερτικά χάπια και ένα μαχαίρι.

Οι ανήλικες εξετάστηκαν παρουσία παιδοψυχίατρου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Πάτρας για τη διενέργεια εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι, ο 54χρονος ημεδαπός έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει άμεσα και εμπεριστατωμένα, με ιδιαίτερη διακριτικότητα και συνέπεια κάθε καταγγελία που αφορά παραβατικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων, σεβόμενη και προστατεύοντας την προσωπικότητα των θυμάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Χώρα
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Κάτω Αχαΐα  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας,  δύο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 31 και 35 ετών, υπήκοοι Μπανγκλαντές και Αλβανίας αντίστοιχα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 28χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια σιδερογροθιά.

Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Χώρα
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Αμαλιάδα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας,  δύο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 23 ετών, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας από 27 μέχρι και 65 ετών, διότι διαπιστώθηκε ότι είχαν συνδέσει παράνομα τις οικίες τους, στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.


Σύλληψη πέντε ημεδαπών για παράβαση νόμου περί όπλων, δόλια αποδοχή παροχών, παράβαση του νόμου για ναρκωτικά, απειλές, εξύβριση
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγρινίου τρείς ημεδαποί άνδρες ηλικίας 51, 47 και 33 ετών, διότι σύμφωνα με καταγγελία 53χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο 51χρονος και ο 47χρονος μετέβησαν στο πρατήριο του, όπου εφοδίασαν τέσσερα ιδιωτικής χρήσης φορτηγά, με πετρέλαιο, συνολικής αξίας (1.500) ευρώ, χωρίς να του καταβάλλουν το αντίτιμο.
Επιπλέον, ο 51χρονος απείλησε με πιστόλι τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου, ενώ παρέδωσε στον 33χρονο που βρίσκονταν στο σημείο ένα χαρτονόμισμα με υπολείμματα κρυσταλλικής λευκής σκόνης, το οποίο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 51χρονου δράστη και κατέσχεσαν ένα πιστόλι (REPLICA) .

Μετά τη σύλληψή τους, ο 51χρονος και ο 47χρονος υπέβαλλαν μήνυση σε βάρος του πρατηριούχου και του υιού του για απειλές, εξύβριση, απλές σωματικές βλάβες και κλοπή καυσίμου  από τα οχήματα τους.


Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Χώρα
   
Συνελήφθησαν, χθες στο Αγρίνιο και στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχία και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τρεις αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 20 έως 33 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έντεκα μηνών για κλοπή.


Σύλληψη εννέα ημεδαπών για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
   
Συνελήφθησαν, χθες στο Αγρίνιο, στο Μοναστηράκι και στην Κατούνα, από αστυνομικούς μικτών συνεργείων ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ακαρνανίας, εννέα ημεδαποί ηλικίας από 33 έως 80 ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.