«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανία

Οι δράστες μετέφεραν με αυτοκίνητο περισσότερα από εικοσιένα κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
χθες το βράδυ στην Ιόνια Οδό, στο ύψος του Αγγελοκάστρου, στο πλαίσιο συνεχών ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, επιχείρησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο δράστες.

Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν, ενώ κατά την καταδίωξη που ακολούθησε απέρριψαν σε αγροτεμάχιο δύο μεγάλους μαύρους σάκους, που περιείχαν είκοσι αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (21) κιλών και (408) γραμμαρίων, που κατασχέθηκαν.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα των δραστών σε αγροτική οδό στο Αγγελόκαστρο και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι οι δράστες είχαν προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες, λίγες ώρες πριν την σύλληψή τους, στην Ηγουμενίτσα, από υπήκοο Αλβανίας με σκοπό να τις μεταφέρουν στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσαν κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής ενέργειας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

Σύλληψη αλλοδαπών για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού και παράνομη διαμονή στη Χώρα – Ένταλμα σύλληψης για μεταφορά ναρκωτικών   
Σε συνέχεια της πρωινής εγγραφής μας που ανέγραφε « Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αντίρριο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο, έναν 29χρονο ομοεθνή του που είχε εισέλθει νωρίτερα, την ίδια ημέρα, παράνομα στη Χώρα, από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα» αναφέρονται συμπληρωματικά τα εξής :

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο των δυο δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλεφωνά, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια, ένας μάλλινος σκούφος, ένα μαχαίρι και τέσσερα πλαστικά δεματικά, ενώ από των έλεγχο των στοιχείων του 45χρονου προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου για απλή συνέργεια σε κατοχή και μεταφορά 161 κιλών κάνναβης πράξη που είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2012 στην Αμφιλοχία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, για υποθέσεις υπεξαίρεσης, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών και ποινή φυλάκισης δέκα μηνών  αντίστοιχα.
     
Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 36χρονος ημεδαπός,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ζακύνθου, για  απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.


Σύλληψη αλλοδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Λακκόπετρα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, διότι έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με 29χρονο ομοεθνή του, τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.

Ο τραυματίας διακομίσθηκε με  ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. σε εφημερεύον νοσοκομείο της Πάτρας.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τις θέσεις οχυρών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Άραξο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε να έχει  εισέλθει παράνομα σε στρατιωτική βάση και να αφαιρεί σιδεροπασάλους και συρματόπλεγμα, τα οποία φόρτωνε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό.

Ο δράστης κατελήφθη από τον τμηματάρχη ασφαλείας της στρατιωτικής βάσης ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπών για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Πύργου -Κυπαρισσίας, στο ύψος της διασταύρωσης Νεοχωρίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 35 έως 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, βρήκαν μέσα σε αποσκευές τους και στην κατοχή τους έντεκα συσκευασίες, που περιείχαν δύο κιλά και 126 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τα οποία και κατέσχεσαν.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για υποκλοπή μεταφορικού έργου   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ναυπάκτου – Λιδορικίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας, ένας 61χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι μετέφερε με το αυτοκίνητό  του, μια ημεδαπή από τον Μαραθιά Φωκίδας στην Ναύπακτο, έναντι του χρηματικού ποσού των είκοσι ευρώ.

Σύλληψη αλλοδαπών για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού και παράνομη διαμονή στη Χώρα   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αντίρριο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο, έναν 29χρονο ομοεθνή του που είχε εισέλθει νωρίτερα, την ίδια ημέρα, παράνομα στη Χώρα, από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

***
Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής λαθραίων καπνικών προϊόντων

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (110) κιλά λαθραίου καπνού και (8.500) περίπου πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες πραγματοποίησαν έρευνα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν (500) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε διαμέρισμα – αποθήκη, στην Πάτρα, που διατηρεί ο δράστης, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (7.940) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (2.210) συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (110) κιλών και (500) γραμμαρίων.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος, κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης εγκληματικών πράξεων, ενώ όλα τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πατρών.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και άλλων φόρων, ξεπερνά το ποσό των (52.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.