«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε ναρκωτικά

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός,  αρχηγός της σπείρας και δύο ακόμη αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (100) δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και περισσότερα από (3) κιλά και (600) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας

Οι δύο αλλοδαποί καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κατ εντολή του αρχηγού, σε δασική  περιοχή κοντά στα Ιωάννινα

Ο 42χρονος μετέβαινε από  περιοχή της Ηλείας, όπου διαμένει στα Ιωάννινα για να τους μεταφέρει προμήθειες και να επιτηρήσει την φυτεία

Συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι, σε δασική περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός και δύο άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα...

 οι αστυνομικοί αφού αξιοποίησαν στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο,  πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, σε δασική περιοχή των Ιωαννίνων, κατά την οποία εντόπισαν οργανωμένη φυτεία ναρκωτικών, που αποτελούνταν από εκατό δενδρύλλια κάνναβης.

Στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, επ αυτοφώρω, οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, που ήταν οι «καλλιεργητές», ενώ ο 42χρονος, αρχηγός της σπείρας εντοπίστηκε στην οικία του στην Αμαλιάδα.

Οι δράστες καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κάνναβης, τύπου SKUNK, σε πέντε  ειδικά διαμορφωμένους χώρους (καβάτζες), που περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση, ενώ στον ίδιο χώρο είχαν κρεμάσει για αποξήρανση, ποσότητα  κάνναβη συνολικού βάρους τριών κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της φυτείας και κατέσχεσαν τρία εκριζωμένα και αποξηραμένα φυτά κάνναβης, καλλιεργητικά εργαλεία (πριόνια, αξίνες κλπ.), ενώ σε κοντινή απόσταση εντόπισαν μια σκηνή στην οποία διέμεναν προσωρινά οι δράστες, βρίσκοντας στο εσωτερικό της ακόμη δύο αποξηραμένα φυτά κάνναβης και (18) γραμμάρια της ίδια ναρκωτικής ουσίας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί καλλιεργούσαν τις ναρκωτικές ουσίες κατ’ εντολή του 42χρονου, ο οποίος είχε επιλέξει τον τόπο της φυτείας και μετέβαινε από την Αμαλιάδα στα Ιωάννινα για να τους μεταφέρει προμήθειες, αλλά και να επιβλέψει την ανάπτυξη των φυτών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, από την καλλιέργεια της κάνναβης εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των (90.000) ευρώ.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι ο 42χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δραστών για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, παράνομη κατοχή ασυρμάτου και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου  
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας τέσσερις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο γυναίκες  ηλικίας 25 και 48 ετών, ένας 19χρονος άνδρας και ένας 16χρονος, καθώς και ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο Αίγιο, ο 16χρονος, ευρισκόμενος έξω από την οικία της 25χρονης και του 38χρονου,  παρέδωσε μια συσκευασία με κάνναβη στον 19χρονο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον 19χρονο και κατέσχεσαν τη συσκευασία που περιείχε δύο γραμμάρια κάνναβης, ενώ ο 16χρονος τράπηκε σε φυγή πεζός, κινούμενος μέσα σε οικόπεδα.
Οι αστυνομικοί που ακολούθησαν τον 16χρονο περισυνέλεξαν, κατά το μήκος της διαδρομή που είχε διαφύγει, ακόμη ένα γραμμάριο κάνναβης και ένα φορητό ασύρματο.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 25χρονης και του 38χρονου υπηκόου Αλβανίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο γραμμάρια κοκαΐνης.
Σε βάρος της 48χρονης μητέρας του ανηλίκου σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας του τέκνου της, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία  
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για ληστεία σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι, προχθές (15-10-2017) το βράδυ, στον Μύρτο Δυτικής Αχαΐας, ενεργώντας από κοινού προσέγγισαν πεζή,έναν 35χρονο υπήκοο Πακιστάν, και με αιφνιδιαστική κίνηση του αφαίρεσαν από την τσέπη του πουκαμίσου του, το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.
Στη συνέχεια, ένας εκ των δραστών τραυμάτισε τον παθόντα με αιχμηρό αντικείμενο, (πιθανόν μαχαίρι), στην ωμοπλάτη.
Ο 35χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου αφού αντιμετωπίστηκε το τραύμα του έλαβε εξιτήριο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 45χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (5,8) γραμμάρια κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για απόπειρα κλοπής   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της μικτής περιπολίας του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος εισήλθε εντός οικίας ημεδαπού με σκοπό την κλοπή.

***

Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας 
(Σεπτέμβριος 2017)
(Συλλήψεις – Εξιχνιάσεις – Εξαρθρώσεις – Κατασχέσεις)
Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.
Κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου 2017, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη την Επικράτεια, συνελήφθησαν 12.702 συνολικά άτομα έναντι 12.331 τον Αύγουστο του 2017.
Ειδικότερα :

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 4.605 υποθέσεις έναντι 3.745 τον Αύγουστο  του 2017.

Συγκεκριμένα :

Εξαρθρώθηκαν συνολικά 21 σπείρες, έναντι 22 τον Αύγουστο του 2017.

Ειδικότερα:

·          7 σπείρες που διέπρατταν κλοπές – διαρρήξεις,

·          5 σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά,

·          3 σπείρες που διέπρατταν ληστείες,

·          2 σπείρες που διέπρατταν απάτες,

·          1 σπείρα που  διακινούσε παράτυπους μετανάστες, 

·          1 σπείρα που  διέπραττε εκβιάσεις,

·          1 σπείρα εμπορίας όπλων και

·          1 σπείρα για γενετήσια εκμετάλλευση.  



Κατασχέθηκαν, ενδεικτικά:

·        Κάνναβη: 1.039 κιλά και 715 γραμμάρια περίπου.

·        Ηρωίνη: 31 κιλά και 953 γραμμάρια περίπου.

·        Κοκαΐνη: 1 κιλό και 152 γραμμάρια περίπου.

·        Δενδρύλλια κάνναβης: 4.187.

·        Δισκία ναρκωτικών: 4.533.

·        Χρηματικό ποσό: 289.368 ευρώ περίπου.

·        Μαχαίρια, γκλοπ κ.λπ.: 325.

·        Υποπολυβόλα-πολεμικά τυφέκια, πιστόλια-περίστροφα, replica, κρότου κ.λπ.: 193.

·        Κυνηγετικά όπλα: 107.

·        Φυσίγγια, σφαιρίδια κ.λπ.: 11.273,

·        Είδη παραεμπορίου (CD’s–DVD’s, ρούχα): 68.122

·        Είδη λαθρεμπορίου (καπνός και τσιγάρα): 115.302 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και περίπου 164,2 κιλά και 536 πακέτα λαθραίου καπνού.



Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις του μηνός Σεπτεμβρίου 2017: