«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στο Μεσολόγγι 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, τρεις υποθέσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν φέτος τον Μάιο και τον Ιούλιο, στο Μεσολόγγι.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπές, σε βάρος δυο ημεδαπών και συγκεκριμένα ενός 20χρονου και 15χρονου, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα...
ο 20χρονος στις 27/05/2017 τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι διέρρηξε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου, προκαλώντας παράλληλα φθορές στο όχημα συνολικής αξίας (200) ευρώ. 

Επιπλέον, τις ίδιες ώρες ο 20χρονος διέρρηξε ακόμη ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας φθορές συνολικής αξίας (400) ευρώ, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό του. 

Σε ότι αφορά τον 15χρονο, προέκυψε στο πλαίσιο της προανάκρισης ότι στις 21/07/2017 τα ξημερώματα στο Ευηνοχώρι ενεργώντας από κοινού με δυο ακόμα συνεργούς του, εισήλθαν σε κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (315) ευρώ.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


***
Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν στην Πάτρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση σωματικών βλαβών

Οι δράστες συνεπλάκησαν με τρεις ομοεθνείς τους και τους τραυμάτισαν με αιχμηρά αντικείμενα

Συνελήφθησαν, χθες (26-10-2017) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρείς αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αφγανιστάν και συγκεκριμένα δύο 21χρονοι και ένας 27χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για  τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες χθες το βράδυ, στην Πάτρα, συνεπλάκησαν με τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 27, 21 και 17 ετών, τους οποίους τραυμάτισαν με αιχμηρά αντικείμενα, στο θώρακα, στην κοιλιά και στο κεφάλι.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου ο 21χρονος παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση.

Για την σύλληψη των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες και συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
Συνελήφθη αλλοδαπός στη Δυτική Αχαΐα για απαγωγή ομοεθνών του

Ο δράστης ενεργώντας από κοινού με δυο ακόμα συνεργούς του που αναζητούνται απήγαγαν και λήστεψαν δυο ομοεθνείς τους


Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας  σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για  αρπαγή και ληστεία.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη δυο ομοεθνείς του δράστη, οι οποίοι βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες.

Ειδικότερα, προχθές (25-10-2017) το απόγευμα στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας, οι τρεις δράστες ακινητοποίησαν και απήγαγαν δυο ομοεθνείς τους άνδρες, ηλικίας 23 και 20 ετών.

Στη συνέχεια τους μετέφεραν σε πρόχειρο κατάλυμα σε ερημική και απομακρυσμένη περιοχή στο Νέο Βουπράσιο Δυτικής Αχαΐας, όπου τους αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των  (100)  ευρώ.

Μετά από λίγες ώρες οι παθόντες κατάφεραν να απελευθερωθούν και να ειδοποιήσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού και συνέλαβαν τον 23χρονο αλλοδαπό.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας πρόεκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο των θυμάτων αποπειράθηκαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες των θυμάτων στο Πακιστάν, με σκοπό να απαιτήσουν ως λύτρα για την απελευθέρωση των απαχθέντων, το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ συνολικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δυο συνεργών του.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος ενός ημεδαπού αγνώστων στοιχείων, ο οποίος χθες τα ξημερώματα στα Σαγαίικα, Δυτικής Αχαΐας, διαπληκτίστηκε με 48χρονο ημεδαπό και του προκάλεσε  σωματικές βλάβες με έναν σιδερολοστό.

Ο τραυματίας μετέβη στο κέντρο Υγείας της περιοχής και σε νοσοκομείο της Πάτρας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 36χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (3,1) γραμμάρια ηρωίνης.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στη διασταύρωση Κουρτεσίου,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν τρεις συσκευασίες που περιείχαν (506) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στα Σαβάλια Ηλείας,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (77) πακέτα με λαθραία τσιγάρα.




ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δεκαεπτά ανηλίκων για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε βάρος δεκαέξι ανήλικων ημεδαπών και ενός ανήλικου υπηκόου Αλβανίας, ηλικίας από 13 μέχρι και 17 ετών, οι οποίοι ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννιά άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα.
Ειδικότερα, οι δράστες από τις 21/09/2017 έως την 12/10/2017 έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης.
Σε δυο περιπτώσεις, δυο ανήλικοι μαθητές γυμνασίου, ηλικίας 13 και 14 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα έντονης δυσφορίας λόγω εισπνοής ναφθαλίνης  και είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ναφθαλίνης και την είχαν κρύψει ορισμένοι από τους ανήλικους δράστες μέσα σε φρεάτιο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Χρυσοβέργι Αιτωλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 39χρονη ημεδαπή, διότι  σε στοχευμένο αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν (2,1) γραμμάρια κοκαΐνης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της δράστιδας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (920) ευρώ και μια ηλεκτρονική  ζυγαριά ακριβείας.



***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (30-10-2017 έως 5-11-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 30-10-2017 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισος – Πεντάκορφος – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Την Τρίτη 31-10-2017 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Λευκό - Ταξιάρχης – Μεγάλο Δένδρο – Αετόπετρα – Δρυμώνας – Θέρμο – Αγία Σοφία – Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 1-11-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πατιόπουλο – Χρυσοπηγή – Φλωριάδα – θεριακήσι – Αμοριανοί – Μαλεσιάδα. 
•    Την Πέμπτη 2-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Τρυφός – Κομποτή -Αρχοντοχώρι – Αετός – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 3-11-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο.
•    Το Σάββατο 4-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελαιοχώρι - Καστριώτισσα - Μαρλέσιο – Οικισμοί Συκούλας – Μενιδίου.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (30-10-2017 έως 05-11-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 30-10-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαίικα  - Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι – Πόρτες.      
•    Την Τρίτη 31-10-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζη – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.
•    Την Τετάρτη 01-11-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – ‘Αγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια - Χιόνα. 
•    Την Πέμπτη 02-11-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι - Λιβάρτζι – Ψωφίδα.
•    Την Παρασκευή 03-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι - Αιγές.          
•    Το Σάββατο 04-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα -  Αραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρη – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος. 
•    Τη Κυριακή 05-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος -  Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος -  Άνω Βελιτσές -  Κάτω Βελιτσές. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

.

    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι, πριν δέκα ημέρες περίπου, στο Δρέπανο Πατρών, μετέβησαν με αγροτικό αυτοκίνητο σε λατομείο, όπου αφαίρεσαν ανταλλακτικά μηχανήματος έργου, συνολικής αξίας (3.000) ευρώ.



Σύλληψη ημεδαπής γυναίκας για καταδικαστική απόφαση

    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 56χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών για απάτη.



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία

    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Δήμου Ερυμάνθου, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, όπου ο ένας από τους δράστες προσποιούμενος ότι είναι τεχνικός υπάλληλος της Δ.Ε.Η.,  αφαίρεσε από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ, ενώ όταν η παθούσα  προσπάθησε να του πάρει πίσω τα χρήματα, της άσκησε σωματική βία και την τραυμάτισε.

Στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 41χρονη ημεδαπή, διότι εισήλθε σε κατάστημα που βρισκόταν σε λειτουργία και αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, συνολικής αξίας (400) ευρώ.

Η δράστιδα εντοπίστηκε να κινείται πεζή σε πλατεία της Πάτρας, και ακινητοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος την παρέδωσε στους αστυνομικούς.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

    
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 39χρονος και μια 43χρονη, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, τρείς νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (9,6) γραμμαρίων και μία συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κοκαΐνης.



Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής

    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι
αποπειράθηκε να αφαιρέσει προϊόντα, από περίπτερο.


***
Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Ακράτα

Δράστης είναι ένας 38χρονος ημεδαπός τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, υπόθεση απάτης, που είχε διαπραχθεί φέτος τον Μάρτιο, στα Συλιβαινιώτικα Αιγιαλείας, σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στις (24-3-2017) ο δράστης μετέβη σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, στην οποία αφού προσποιήθηκε τον απεσταλμένο του υιού της, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, για να διευθετήσει δήθεν εκκρεμότητα στην εφορία.

Επιπλέον, για να πείσει την ηλικιωμένη ο 38χρονος είχε προσποιηθεί ότι μιλούσε με τον υιό της στο κινητό τηλέφωνο και ενεργούσε κατ΄εντολή του.

Στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 38χρονου, ο οποίος αναζητείται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για να διαπιστωθεί αν ο 38χρονος εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.