«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ο ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
Το τελευταίο διάστημα μπαίνοντας στο Φθινόπωρο βλέπουμε να εντείνεται το θέμα των πλειστηριασμών και να γίνονται όλο και πιο πολλοί οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, καταστημάτων,  συμπολιτών  μας που δεν μπορoύν να ανταπεξέρθουν στην πληρωμή των δόσεων, αφού με την οικονομική κρίση έχασαν την δουλειά τους, η μέρος αυτής, και τώρα έχουν οδηγηθεί στην καταστροφή. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση για τους φτωχούς και τα περί προστασίας πρώτης κατοικίας ήταν προεκλογικά τεχνάσματα, μιας και τώρα όλα βγαίνουν στο σφυρί. Οι  τράπεζες αρπάζουν τις περιουσίες του λαού  και τις πουλάνε στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, ώστε να κερδοσκοπεί το κεφάλαιο από τον ιδρώτα του λαού τώρα που βρίσκεται σε κρίση. Οι ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες αφού σώθηκαν από την χρεωκοπία με την ανακεφαλαιοποίηση πολλών δις που πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της εφαρμογής των μνημονίων, τώρα καταληστεύουν πάλι τον κόσμο...
Με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το 2018 καταργήθηκε ο νόμος Κατσέλη για ρύθμιση δανείων, ο κώδικας πολιτικής  δικονομίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο παράτασης ή ρύθμισης των αδυνάτων να πληρώσουν, ενώ σύντομα θα έχουμε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που η παρέμβαση αποτροπής τους  θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Από το σύνθημα κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη και την κατάργηση των μνημωνίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, πιστή τώρα στις εντολές του κεφαλαίου, των πολυεθνικών της Ε.Ε. τα χαρίζουν όλα. Τα οργανωμένα μέλη του Σύριζα και τα στελέχη του που παλιότερα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση πρωτοστατούσαν στο μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών, τώρα αυτοί οι ‘’αριστεροί’’ έχουν εξαφανιστεί ψάχνοντας μόνο για θέσεις και ρουσφέτια στα πολιτικά γραφεία του κομματός τους. Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά χρησιμοποιώντας  τα μέσα ενημέρωσης,  ότι όσοι συμμετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών υπερασπίζονται και τα λαμόγια που κάνουν αρπαχτές. Τους ενημερώνουμε ότι μέσα από αυτό το κίνημα θα υπερασπιζόμαστε την λαϊκή περιουσία, των εργατών ,των λαϊκών στρωμάτων, επαγγελματιοβιοτεχνών, μικρομεσαίων αγροτών και όλων όσων έχουν ιδρώσει να αποκτήσουν ένα περιουσιακό στοιχείο και οι επιτήδειοι θέλουν να το αρπάξουν.
Έχουμε κοινοποιήσει και σε παλαιότερες ανακοινώσεις τις απόψεις μας, ότι θα πρέπει να παγώσουν οι τόκοι για όσο καιρό οι δανειολήπτες είναι άνεργοι και δεν έχουν εισόδημα και να αποπληρώσουν το κεφάλαιο από το δάνειο τους όταν επανέρθει η ζωή τους σε μια κανονικότητα όπου θα έχουν σταθερή δουλειά.
Με σύνθημα μας κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη συμμετέχουμε και αυτή την Τετάρτη 11-10 στα δικαστήρια για το μπλοκάρισμα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, μαζί με σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της πόλης του Αγρινίου. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον λαό του Αγρινίου να μην αφήσει τους συμπολίτες μας ανυπεράσπιστους.
Τετάρτη 11-10 στις 3:00 μμ όλοι στα δικαστήρια Αγρινίου

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ