«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Υ.Π.Ε.Α. – Αποφάσεις

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ                   
 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ               Ιερή Πόλη Μεσολογγίου 26-10-2017
                                                                                     αριθμ. πρωτ.:        78            ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ                
  ΕΝΟΤΗΤΑΣ
 ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

     ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 
 ΚΥΠΡΟΥ 30, 30200                                 
   Τηλ.: 2631361217                                                 
  
e-mail: alkis1225@gmail.com                                                                                   


Πρακτικό συνεδρίασης Δ.Σ. της 25-10-2017


    Στο Μεσολόγγι σήμερα, 25 Oκτώβρη 2017, ημέρα Τετάρτη και  ώρα 10.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, έγινε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Υ.Π.Ε.Α., παρουσία μετακινούμενων υπαλλήλων, επικεφαλής παρατάξεων, περιφερειακών συμβούλων κι εκπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, που είχαν καλεστεί με την με αριθμό 75/23-10-2017 πρόσκληση του Δ.Σ., όπου, αφού διαπιστώθηκε απαρτία, συζητήθηκαν κι αποφασίστηκαν τα παρακάτω:


ΘΕΜΑ 1ο: Νέα απόφαση μετακίνησης προϊσταμένων. Προβλήματα λειτουργίας υπηρεσιών και κλείσιμο δημόσιων ΚΤΕΟ. Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Ενημερώσεις επικεφαλής παρατάξεων και μελών Περιφερειακού Συμβουλίου


ΑΠΟΦΑΣΗ 1:
     Να καταγγελθεί σε όλα τα ΜΜΕ, τους συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων, την ΑΔΕΔΥ, την Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. και τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η νέα απαράδεκτη απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη  Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, ίδια ακριβώς επί της ουσίας με την προηγούμενη που ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Αυτό έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη, για μια ακόμα φορά, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Υ.Π.Ε.Α., που έγκαιρα στάλθηκαν στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, στον ίδιο και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, κατάγγειλαν την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτ/νίας και ζητούσαν να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
    Με την απόφαση αυτή παρουσιάζεται το τραγελαφικό φαινόμενο τρεις προϊστάμενοι στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού να έχουν αλλάξει τις θέσεις μεταξύ τους, με αποφάσεις και ανακλήσεις της Διοίκησης, τέσσερις (4) φορές μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2017, οι δύο από τους τρεις να μη το θέλουν και να κάνουν προσφυγές, κανένας να μη λέει βάση ποιων εισηγήσεων και σκεπτικών παίρνονται αυτές οι αποφάσεις, τα τμήματα ουσιαστικά να μη λειτουργούν, με κίνδυνο να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς αφορούν τα αντικείμενα της μισθοδοσίας, των προμηθειών και της κίνησης οχημάτων, ο δείκτης ανθρωποφαγίας να ανεβαίνει στα ύψη, ο δείκτης εξυπηρέτησης  πολιτών και υπαλλήλων να μηδενίζεται κι όλα αυτά να αποκαλούνται, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας, «εύρυθμη λειτουργία».
ΑΠΟΦΑΣΗ 2:
   Να γίνει παράσταση στον Περιφερειάρχη όταν διεξαχθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια να τεθούν, τα θέματα αυτά, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να συζητηθούν την ίδια μέρα.
ΑΠΟΦΑΣΗ 3:
   Να καλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο:
·        Να ανακαλέσει την νέα απόφαση, που ελήφθη στα πλαίσια της ακυρωθείσας προηγούμενης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και διαιωνίζει την ίδια, απαράδεκτη για δημόσια υπηρεσία, κατάσταση που υπάρχει στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
·        Να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακληθεί η μετακίνηση συναδέλφου από το ΚΤΕΟ Αγρινίου στο Τμήμα Μεταφορών Αγρινίου και να τον επαναφέρει στην υπηρεσία του, στην οποία είναι απολύτως απαραίτητος.
·        Να αποφασίσει για ένα αδιάβλητο, αντικειμενικό και  με  διαφάνεια, σύστημα τοποθετήσεων και μετακινήσεων που θα βασίζεται σε μετρήσιμα στοιχεία και που θα έχει πρώτιστο  στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των υπαλλήλων.
·        Να καλύψει άμεσα τις υπάρχουσες ανάγκες σε προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και με σταθερή σχέση εργασίας υπαλλήλων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και σωστά οι υπηρεσίες της Π.Δ.Ε.
·        Να ασχοληθεί ουσιαστικά και με όσα επιπλέον αναφέρονται στα έγγραφα του Σ.Υ.Π.Ε.Α. και είναι προβλήματα των υπαλλήλων όλης της Περιφέρειας και συγκεκριμένα: Αξιολόγηση, συνδικαλιστικός νόμος, υγιεινή κι ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους, ανθυγιεινό, οδοιπορικά, υπερωρίες, οργανόγραμμα, γραφειοκρατία κ.α.


ΑΠΟΦΑΣΗ 4:
   Να καλέσει  τους συλλόγους υπαλλήλων της Π.Δ.Ε. και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και στους τρεις νομούς να πάρουν αποφάσεις συμπαράστασης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.
ΑΠΟΦΑΣΗ 5:
   Να ζητήσει από την Ομοσπονδία να προκηρύξει Στάση Εργασίας κατά την ημέρα διεξαγωγής του Περιφερειακού Συμβουλίου και να την καλέσει να παρευρίσκεται στις κινητοποιήσεις.
ΑΠΟΦΑΣΗ 6:
    Να προγραμματίσει συνεντεύξεις τύπου για ενημέρωση των πολιτών στις μεγάλες πόλεις της Π.Δ.Ε.

    Στη συνέχεια συζητήθηκαν επιγραμματικά, λόγω της μεγάλης χρονικής διάρκειας του πρώτου και τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκε να συζητηθούν αναλυτικά στις προσεχείς συνεδριάσεις του Δ.Σ. , γράφτηκε, διαβάστηκε κι υπογράφτηκε το πρακτικό κι έληξε η συνεδρίαση.
                             

                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Υ.Π.Ε.Α.
             
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
             
             ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΛΙΟΣ                     ΜΙΛΤΟΣ  ΛΙΑΠΗΣ