«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Καινούργιο η περιοδεία του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Καινούργιο  η περιοδεία και ομιλία από  κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
Ο Ν. Μωραΐτης στη ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι έδωσε τη Σούδα, την αναβάθμιση των «F - 16» και έδειξε κατανόηση στον Τραμπ για τον οποίο είπε ότι δεν είναι τόσο κακός, η κυβέρνηση μας εμπλέκει βαθύτερα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ προς όφελος των ελάχιστων μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων «που βρήκαν ευκαιρία να κάνουν μπίζνες».
Για τα «F - 16» σημείωσε ότι...
η αναβάθμισή τους σχετίζεται με τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και πρόσθεσε πως «οι ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί, τους οποίους χρυσοπληρώνουμε, την ώρα που 4,5 εκατομμύρια Έλληνες χρωστάνε ληξιπρόθεσμα στην εφορία, την ώρα που 3,5 εκατομμύρια με τις επίσημες στατιστικές ζουν στα όρια τις φτώχειας, τα δισεκατομμύρια που πληρώνουμε για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς δεν είναι για το εθνικό μας συμφέρον», αλλά για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. 
«Στην κυβέρνηση δίνουν συγχαρητήρια μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι γιατί βλέπουν ότι υλοποιεί, σε συνέχεια της ΝΔ, την αντιλαϊκή πολιτική. Ότι η ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους. Όπως εξήγησε, όλα τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα (κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, απελευθέρωση απολύσεων, δημοσιονομικοί «κόφτες» κλπ.) ήρθαν για να μείνουν, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
Κλείνοντας σημείωσε: «Το πραγματικό ερώτημα είναι ανάπτυξη για ποιον;», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ προτάσσει «έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης».
 «Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο διάστημα, ώστε να παρεμποδίσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση. Οργανώνουμε μαζικούς αγώνες για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών στα χρόνια της κρίσης. Όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα μας αφαίρεσαν. Όλα όσα είναι δικαίωμά μας, με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά στο δρόμο που θα βάλει την καπιταλιστική βαρβαρότητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».