«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ - Δωρεάν γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου

Δωρεάν γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου

Στο πρόγραμμα δωρεάν σχολικών γευμάτων που υλοποιεί το Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας εντάσσονται 59 δημοτικά σχολεία στην Αιτ/νία, 26 στο Δήμο Μεσολογγίου (δηλ. σχεδόν όλα).
  Πρόκειται για...
μια μεγάλη  τομή, μια καινοτόμα δράση που αποσκοπεί κυρίως στη μείωση  των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά και στην αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών επηρεάζοντας θετικά και τη σχολική τους απόδοση. Κανείς μας δεν έχει ξεχάσει περιστατικά λιποθυμιών μαθητών που είχαν βρεθεί υποσιτισμένα.
  Το πρόγραμμα έχει στόχο μέχρι το 2019 ο μισός μαθητικός πληθυσμός της χώρας, 500.000 παιδιά δημοτικών κι γυμνασίων, να σιτίζεται στο σχολείο καθιστώντας έτσι το σχολικό γεύμα παιδαγωγικό θεσμό του δημόσιου σχολείου. ΄Αλλωστε, σε έρευνες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε 40% αλλαγή της σχολικής συμπεριφοράς των παιδιών τα οποία γίνονται λιγότερο επιθετικά ενώ το 20% βελτίωσε την σχολική του απόδοση.
  Κι όμως αυτή η είδηση πέρασε στα ‘’ ψιλά ‘’ από τα περισσότερα  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης του Νομού μας. Προφανώς το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η κυβέρνηση  από τον προϋπολογισμό για τη στήριξη της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας – αυτής των μικρών παιδιών – είναι γεγονός ανάξιο λόγου.

                                                                                                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ