«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - Ελλείψεις Βιβλίων Κενά Αποσπάσεις

Ελλείψεις σε Βιβλία Προσωπικό


Το ΔΣ της Β’ΕΛΜΕ επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία από την καθυστέρηση στην παράδοση των βιβλίων ειδικότητας σε μαθητές των ΕΠΑΛ. Το βιβλίο είναι βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με φωτοαντίγραφά του.

Επίσης, τη φετινή σχολική χρονιά, αντίθετα από τις προηγούμενες, οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών έγιναν σχετικά έγκαιρα, εντούτοις υπάρχουν ακόμη και τώρα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Ειδικά...
για τα περιφερειακά σχολεία η ύπαρξη κενών σε βασικές ειδικότητες, δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των μαθητών τους και αυτών των αστικών κέντρων. Αυτό προφανώς είναι κάτι, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Επιπλέον, στα μουσικά σχολεία δεν έχουν στελεχωθεί όλες οι ειδικότητες, με συνέπεια το χάσιμο διδακτικών ωρών στις ειδικότητες αυτές.

Τέλος σε ότι αφορά τη διαχείριση προσωπικού είναι απορίας άξιον το γιατί το υπουργείο δεν προχωρά στην 3η φάση αποσπάσεων. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με ιδιαίτερα σοβαρές οικογενειακές και οικονομικές ανάγκες που παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τους τόπους συμφερόντων τους, αν και εκεί υπάρχουν κενά για να αποσπαστούν.

Θα πρέπει λοιπόν:
· Να παραδοθούν άμεσα όλα τα βιβλία ειδικότητας στους μαθητές των ΕΠΑΛ
· Να καλυφθούν όλα τα κενά σύντομα
· Οι αποσπάσεις σε περιοχές όπου υπάρχουν κενά για τους συναδέλφους να πραγματοποιούντα άμεσα,  στην αρχή της σχολικής χρονιάς

  
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος


Ο  Γεν. Γραμματέας

Σωτήρης Καρανίκας

Βαγγέλης Τσούκας