«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Οι αγρότες αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο «αναπτυξιακό» συνέδριο στην Πάτρα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτη 11 Οκτώβρη στις 10/10/2017 στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρης  στην Πάτρα με αντικείμενο την οργάνωση αγωνιστικής απάντησης στο «αναπτυξιακό» Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Πάτρα στις 30 και 31 Οκτώβρη. Συμμετείχαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογος Αιτωλοακαρνανίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ», και αντιπροσωπεία από τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο «αναπτυξιακό» συνέδριο. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, σε όσους έχουν διάθεση να παλέψουν, με τα αιτήματα πάλης που διαμορφώσαμε το προηγούμενο διάστημα στα  μπλόκα του αγώνα. Δεν χρειάζεται απογοήτευση και μοιρολατρία, κανείς δεν είναι μόνος του, όλοι μαζί συλλογικά έχουμε την θέληση και την δύναμη να κατακτήσουμε λύσεις προς όφελος μας.
       
                    Διεκδικούμε...

•    Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
•    Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•    ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
•    Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).
•    Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
•    Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.