«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπέγραψε χθες το απόγευμα, στην Αρχαία Ολυμπία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Λίγες ώρες πριν την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Χειμερινή Ολυμπιάδα 2018 , παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μια λιτή τελετή υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία....

Μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας υπέγραψαν μεταξύ άλλων οι Αντιπρόεδροι του Διεθνούς  Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας Γιώργος Παπανδρέου και Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αλλά και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, που έφθασε χθες το απόγευμα στην περιοχή.
                        
                                Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ

                        Η ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ή ιερή εκεχειρία) είναι συνυφασμένη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαία εποχή. Από την έβδομη μέρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι την έβδομη μέρα μετά το πέρας τους, οι πόλεμοι σταματούσαν έτσι ώστε οι αθλητές, απαλλαγμένοι από στρατιωτικές υποχρεώσεις, να μπορούν να ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν στους Αγώνες.

Την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992, άρχισε μία σύγχρονη προσπάθεια για την αναβίωση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) κάλεσε για την τήρηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ώστε αθλητές από την πρώην Γιουγκοσλαβία να συμμετάσχουν στους Αγώνες της XXIII Ολυμπιάδας στη Βαρκελώνη. Πρωτοβουλίες εκεχειρίας προωθήθηκαν και τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 19941998 και 2000 αλλά και των χειμερινών αγώνων.

Η  Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει προχωρήσει στην ίδρυση του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Είναι ένας διεθνής Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, με έδρα την Αρχαία Ολυμπία.

          
***

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και η Ένωση Τυφλών παραθέτουν  για ένα δείπνο στο σκοτάδι
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  στέκεται αρωγός στις πρωτοβουλίες φορέων που εκπροσωπούν τα   Άτομα με Αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν  εκδήλωση με τίτλο «Δείπνο στο Σκοτάδι».  Πρόκειται  για  μια δράση βιωματικής εμπειρίας της τυφλότητας, όπου βλέποντες συμπολίτες μας καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις 4 από τις 5 αισθήσεις, σε συνθήκες απόλυτου σκότους για να δειπνήσουν.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί  αύριο  Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. στο εστιατόριο «SANTA ROSA», που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου Πατρών (Νόρμαν Άστιγγος  και Σάντα Ρόσα).
Όι συμπολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να προμηθευτούν προσκλήσεις  από τα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδας (Αγ. Νικολάου 57-59,  τηλ. 2610-224992), καθώς προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Η είσοδος θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της πρόσκλησης κατά την προσέλευση.