«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Είναι απαράδεκτη η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Αιτ/νιας σύμφωνα με την οποία δεν έγινε δεκτή καμία αίτηση για βελτίωση θέσης των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν κατά την Α φάση. H ΔΠΕ Αιτωλοακαρνανίας υιοθετώντας πιστά την πολιτική η οποία εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση κατακερματίζει το ελάχιστο δικαίωμα του αναπληρωτή συντελώντας στη διάλυση των εργασιακών του σχέσεων.
           Το καθεστώς αδιοριστίας, η συγχώνευση των τμημάτων, η κάλυψη των κενών στα μέσα της σχολικής χρονιάς προβλήματα που ταλανίζουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς εντείνονται ακόμη περισσότερο και ειδικά σήμερα που...
η λαϊκή οικογένεια υφίσταται τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
           Η στέρηση του ελάχιστου δικαιώματος για βελτίωση θέσης του αναπληρωτή έρχεται να προστεθεί σαν κερασάκι στην τούρτα. Η βαρβαρότητα των ελαστικών σχέσεων εργασίας που βιώνουν οι αναπληρωτές δε μας αφήνει αμέτοχους. Παλεύουμε προκειμένου να μπει ένα τέρμα στην αδιοριστία εκπαιδευτικών και να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις για βελτίωση θέσης των αναπληρωτών.

                  Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών (12μηνες συμβάσεις εργασίας, εξίσωση αδειών, μέτρα στήριξης τους για στέγαση, σίτιση, έκπτωση  50% στα ΜΜΜ). Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
                  Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση, ώστε να είναι όλοι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης και στους αναπληρωτές, καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.


ΑΓΡΙΝΙΟ 17/10/2017