«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Πρόσκληση για επίσκεψη στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στη Ναύπακτο

Πρόσκληση για επίσκεψη στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

και στις παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια της Διεθνούς Δράσης

“Nikolaos Route – La Via Nicolaiana®

η δική μας Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή”

13 - 16 Οκτώβριου 2017

Ναύπακτος

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγάλο ραντεβού του εναλλακτικού Τουρισμού στηνNostos 2017”, συμμετέχοντας και στηρίζοντας τον εξαιρετικά σημαντικό και στρατηγικά στοχευμένο  αυτόν εκθεσιακό θεσμό.
Δίνοντας συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας και αρωγός σε όλες της αναπτυξιακές προσπάθειες του τόπου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο που θα καταλαμβάνει 75τ.μ., σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας, τον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό “Nikolaos Route – La Via Nicolaiana® Ευρωπαϊκή Διαδρομή Άγιος  Νικόλαος των Μύρων”, την Περιφέρεια της Λάτσιο, τον φορέα “Comunita Montana” που...
αποτελείται από 31 Δήμους του Λάτσιο, το Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Αδριατικής και του Ιονίου, την Ιταλική και Ευρωμεσογειακή Assonautica, το Δήμο του Μπάρι και άλλους φορείς και οργανισμούς, διοργανώνει Διεθνή Δράση στα πλαίσια προώθησης του φάκελου υποψηφιότητας για την πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ιστορικής μας κληρονομιάς που σχετίζεται με τον Άγιο Νικόλαο στην Αιτωλοακαρνανία και δημιουργίας Αναγνωρισμένου Τουριστικού σήματος Ποιότητας πολιτιστικής και προσκυνηματικής διαδρομής.
Στα πλαίσια των τριημέρων εκδηλώσεων θα υλοποιηθούν:

 Tο Σάββατο 14 Οκτώβριου 2017 στις 09:00 π.μ. στην Αίθουσα 2 της Nostos, Ημερίδα εργασίας με θέμα "Οι Κοινές Πολιτιστικές μας αξίες σε κοινές Πολιτιστικές διαδρομές" όπου θα παρουσιαστεί η εφαρμογή βέλτιστης πρακτικής Περιφερειακών Κανονισμών Πολιτιστικής Διαδρομής από εκπροσώπους της  Περιφέρειας της Λάτσιο,  τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα από τη λειτουργία παρόμοιου είδους τουριστικών μοντέλων πολιτιστικών διαδρομών σε άλλους Ευρωπαϊκούς Δήμους από εκπροσώπους της “Comunita Montana” της Περιφερειακής Eνότητας  Ανιένε και το όραμα ανάπτυξης ενός νέου καινοτόμου εναλλακτικού μοντέλου οικονομίας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στην Αίθουσα 3 της Nostos, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο Δήμος Ναυπακτίας θα παραθέσουν  Συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια της Υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και της ASSOCIAZIONE EUROPEA « NikolaosRouteLa Via Nicolaiana® Ευρωπαϊκή Διαδρομή Αγίου Νικόλαο των Μύρων » και  παρουσίασης των αποτελεσμάτων των τριήμερων εργασιών.
Παράλληλα, στα πλαίσια της λειτουργίας του περιπτέρου θα υπάρχει παρουσίαση video  από το πιλοτικό  πρόγραμμα περιπατητικής τουριστικής διαδρομής που έλαβε χώρα τον Ιούλιο στην Αιτωλοακαρνανία και αφορούσε/εξιστορούσε (telling/story) το κομμάτι της Ιστορικής προσκυνηματικής διαδρομής στα μοναστήρια του Αγίου Νικολάου στην Αιτωλοακαρνανία. Θα παρουσιαστούν τα ιστορικά και πολιτιστικά  πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής με θεματική αναφορά στην υλική και άυλη κληρονομιά του Αγίου Νικολάου καθώς και των τουριστικών προγραμμάτων της περιπατητικής τουριστικής διαδρομής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης  θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης των επιχειρηματιών και κάθε ενδιαφερόμενου για τα νέα επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, για τις Cloud Υπηρεσίες που παρέχονται από το Επιμελητήριό μας και τη δυνατότητα δημιουργίας βιτρίνας των προϊόντων της κάθε επιχείρησης καθώς και προβολής των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού σε  9 γλώσσες, στην Ηλεκτρονική Αγορά του Επιμελητηρίου αλλά ταυτόχρονα και στις Πανελλαδικές διαδικτυακές πύλες: www.directmarket.gr και www.filoxeno.com, καθώς και για τη δυνατότητα Απόκτησης Ψηφιακής Υπογραφής νέας γενιάς και τα πλεονεκτήματα της.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σας προσκαλεί να επισκεφτείτε το περίπτερό του που θα λειτουργεί στην Nostos Expo  καθ’όλη  την διάρκεια της Έκθεσης, από 13 έως και 16 Οκτωβρίου 2017 στην Ναύπακτο.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ