«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (300) περίπου γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα σουγιάς

Συνελήφθησαν, χθες (2-10-2017) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο 22χρονοι ημεδαποί, άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στην οικία των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε (293) γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα σουγιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Εξαρθρώθηκε η συμμορία που διέπραττε ληστείες σε πεζούς στην Πάτρα

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, που απειλούσαν πεζούς με αεροβόλο πιστόλι

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των παθόντων


Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία που διέπραττε ληστείες, σε βάρος πεζών στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ στην Πάτρα, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 20, 25 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία και διάπραξη ληστειών.

Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, από τις 20-8-2017 μέχρι και τις 9-9-2017, στην Πάτρα,  διέπραξαν τρεις ληστείες και μια απόπειρα ληστείας σε βάρος πολιτών που ήταν πεζοί.

Κατά την διάπραξη των ληστειών, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση αεροβόλου πιστολιού, που έμοιαζε με πυροβόλο πιστόλι, ακινητοποιούσαν τα θύματα τους και τους αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα που είχαν αφαιρέσει από τους παθόντες, ενώ επιπλέον στην οικία του 25χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το αεροβόλο όπλο, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες νωρίς το πρωί, στην Ακράτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής την οποία δέσμευσαν με υφάσματα και την μετέφεραν στην αποθήκη της.
Στη συνεχεία αφού ερεύνησαν τους χώρους της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Διενεργούνται αναζητήσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε  μια συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους  (3,4) γραμμαρίων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Λαμπεία Αρχαίας Ολυμπίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λαμπείας , ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά  ετών για ληστεία.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, μια 27χροινη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών για κλοπή.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα που έγινε χθες το απόγευμα στον Πύργο, όπου ένας 42χρονος ημεδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ενεργείται προανάκριση από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κλοπή   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαπές γυναίκες, διότι με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από  φαρμακείο αντηλιακές κρέμες, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του φαρμακείου.