«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια της ΠΔΕ

Με στόχο  την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΤΕΕ (Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλ/νίας) και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,  Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με στόχο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών.
«Οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή είναι πλέον εμφανείς. Η προστασία των ενεργειακών μας πόρων καθίσταται επιβεβλημένη. Η Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος στοχεύοντας  στην ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων και...
την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους,  επιδιώκει να εφαρμόσει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές για μείωσης της χρήσης ενέργειας» σχολίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.
Με βάση την Προγραμματική Σύμβαση πρόκειται να δρομολογηθούν οι σχετικές μελέτες και με την ολοκλήρωσή τους, η Περιφέρεια  θα διεκδικήσει πόρους για την υλοποίηση του σχεδιασμού της.
Με τη συγκεκριμένη δράση προβλέπεται να επιτευχθούν μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, αποδέσμευση από την αγορά πετρελαίου – η οποία είναι και κοστοβόρα, εξασφάλιση του 20% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και αύξηση κατά 20% της ενεργειακής απόδοσης.
Η σχετική απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη. Συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες και η  Εκτελεστική Γραμματέας.


***
Δωρεάν οφθαλμολογικός από σήμερα  σε μαθητές Δημοτικού

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβαν την πρωτοβουλία, στα πλαίσια του Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους ως συμβαλλόμενα μέρη  και με την συνεργασία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της 6ης Υ.Π.Ε. να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικό  οφθαλμιατρικό έλεγχο σε μαθητές Δημοτικών σχολείων της επαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας.
Πιο αναλυτικά, από σήμερα  Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ως και τις 17 Νοεμβρίου η οφθαλμιατρική κινητή μονάδα που διαθέτει ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που είναι κατάλληλα διαμορφωμένη πρόκειται  να επισκεφθεί τα κάτωθι  σχολεία διαδοχικά:
1ο Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας,
2ο Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας,
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου,
Δημοτικό σχολείο Χαλκιόπουλου,
Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου,
 Δημοτικό σχολείο Καλυβίων,
 Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας,
 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού,
2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού,
 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού,
1ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου και
2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου.
Τα παιδιά θα εξεταστούν από εθελοντές ιατρούς οφθαλμιάτρους, προερχόμενους από δημόσιους φορείς ή ιδιώτες. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θα εξετάζονται παιδιά που δεν φέρουν την συγκατάθεση γονέα.
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζεται στις πολιτικές πρόληψης που εφαρμόζουν οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών της επαρχιακών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, που στερούνται Παιδιατρικών Νοσοκομείων ή Γενικών Νοσοκομείων με οργανωμένα Παιδιατρικά Τμήματα και που η απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα καθιστά για κάποιες οικογένειες ανέφικτους τους τακτικούς ιατρικούς ελέγχους  των παιδιών τους δεδομένης και της δυσχερούς οικονομικοκοινωνικής κρίσης. 

***

Συνεχίζεται το οδοιπορικό σε έργα και δράσεις του ΕΣΠΑ
Συνεχίζοντας το οδοιπορικό του στα έργα και τις δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε μονάδες της Ηλείας και της Αχαΐας.
Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωϊ,  από το νομό Ηλείας και συγκεκριμένα από τη «Φάρμα Ηλείας», στα Καβάσιλα του Δήμου Πηνειού.  

***
Συνέντευξη Τύπου για την ημερίδα της ΠΔΕ με τον Όμιλο «ΑγκαλιάΖΩ»

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 με αφορμή την ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος της Στοματικής Κοιλότητας & Λέμφωμα»,  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο Αστήρ.

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας, τον Όμιλο Συναδελφικών Εκδηλώσεων Προσωπικού & Συνταξιούχων Ν. Αχαΐας, τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα  Δυτικής Ελλάδας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η κα Γεωργία Παπαθανασοπούλου, Αντιπρόεδρος του Ομίλου «ΑγκαλιάΖΩ»  αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της πρώιμης και έγκαιρης διάγνωσης που σώζει ζωές. Η  κα Βασιλική Λιοφάγου, Πρόεδρος του Ομίλου Συναδελφικών Εκδηλώσεων Προσωπικού & Συνταξιούχων Ν. Αχαΐας και ο κος Γεώργιος Κεπενός, Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων απηύθυναν κάλεσμα προς τα μέλη τους να παραστούν στην Ημερίδα, να την παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για την πρόληψη της υγείας

Τέλος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κος Αντώνης Χαροκόπος, αφού ευχαρίστησε τους φορείς για την συνεργασία ανέφερε ότι η Ημερίδα είναι ενταγμένη στο ετήσιο σχέδιο δράσης, πρόληψης, προαγωγής της Υγείας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πολίτη που εγκρίνεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ομίλου Συναδελφικών Εκδηλώσεων Προσωπικού και Συνταξιούχων Ν. Αχαΐας και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων.