«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Εντοπισμός δενδρυλλίων κάνναβης   
Εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν χθες το πρωί στη Φραγκόσκαλα Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Αγρινίου,  τρία δενδρύλλια κάνναβης.
Ενεργούνται έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου για τον εντοπισμό του καλλιεργητή.


Σύλληψη ημεδαπού  για  παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Αγρινίου, ένας 41χρονος ημεδαπός,  διότι...
σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγητικό όπλο, ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού με ληγμένη άδεια κατοχής και δυο νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο λαθραίο καπνό συνολικού βάρους (570) γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 62χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους δύο κιλών και (900) γραμμαρίων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στα Σαγαίικα Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ηρωίνη συνολικού βάρους (2,8) γραμμαρίων και τέσσερα φαρμακευτικά - ναρκωτικά δισκία, για τα οποία στερείται σχετικής ιατρικής συνταγής.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


***
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (17.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (290) συσκευασίες καπνού


Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες πραγματοποίησαν έρευνα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν (5.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε διαμέρισμα - αποθήκη που διατηρούν οι δύο δράστες στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (12.130) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (290) συσκευασίες με λαθραίο καπνό.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος, ο οποίος στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης, κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης εγκληματικών πράξεων, ενώ όλα τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πατρών για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και άλλων φόρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» ΗΧΗΣΗ ΣΕΙΡΗΝΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι μεθαύριο Τρίτη (03.10.2017) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
•    Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
•    Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

***
Συνελήφθησαν δυο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στον Πύργο 

Κατασχέθηκαν περισσότερα από πενήντα γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (29-9-2017) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 27χρονος ημεδαπός και ένας 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τη καταπολέμηση των ναρκωτικών, ενήργησαν έρευνα σε όχημα του 22χρονου, στο οποίο επέβαιναν και οι δυο δράστες όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 52 γραμμαρίων,
•    Ένα κινητό τηλέφωνο,
•    Το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για ρευματοκλοπη στο Μεσολόγγι


Συνελήφθησαν, χθες (29-9-2017) το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 55, 48, 34, 30 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα, σε ελέγχους που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σε συνεργασία με αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στη περιοχή διαπιστώθηκε ότι οι πέντε δράστες ρευματοδοτούσαν τις οικίες απευθείας από τους στύλους ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς να καταγράφεται η καταναλισκόμενη ενέργεια ρεύματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (2-10-2017 έως 8-9-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 2-10-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος  - Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.      
•    Την Τρίτη 3-10-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζη – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.
•    Την Τετάρτη 4-10-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Βαλμαντούρα – Ελληνικό – Λακκώματα – Καλούσι. 
•    Την Πέμπτη 5-10-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι - Λιβάρτζι – Ψωφίδα.
•    Την Παρασκευή 6-10-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι - Αιγές.            
•    Το Σάββατο 7-10-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άγιος Κωνσταντίνος – Μερτίδι – Βερίνο -  Γρηγόρη – Γκραίκα – Λάκκα – Μυρόβρυση - Αρραβωνίτσα. 
•    Την Κυριακή 8-10-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα - Μαμουσιά. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (2-10-2017 έως 8-10-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 2-10-2017 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καταφύγιο – Αναβρυτή – Άνω Χώρα – Κάτω Χώρα – Ελατού - Τερψιθέα – Λιμνίτσα.
•    Την Τρίτη 3-10-2017 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού – Κάτω Μακρυνού – Καψοράχη – Δαφνιάς – Κάτω Κεράσοβο – ΄Ανω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα - Λυσιμαχία.
•    Την Τετάρτη 4-10-2017 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι - Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα- Μαχαιρά - Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Πέμπτη 5-10-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας - Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.  
•    Την Παρασκευή 6-10-2017 και κατά τις ώρες 7:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πλάτανος – Περίστα – Άγιος Δημήτριος – Περδικόβρυση- Χόμορη-  Ελευθέριανη.
•    Το Σάββατο 7-10-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 13:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού – Ποταμούλα – Μεσάριστα – Άγιος Ανδρέας – Δαφνιάς – Καψοράχη.