«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Απερρίφθη το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης να τοποθετηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στο νέο χαράτσι που επιβάλλεται στο νερό

Απαράδεκτη στάση από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απερρίφθη το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης  να τοποθετηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στο νέο χαράτσι που επιβάλλεται στο νερό

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31/8/2016, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε πρόταση, για έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην Τιμολόγηση των Υπηρεσιών Ύδατος και στην επιβολή περιβαλλοντικού τέλους, που θα πλήξει τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης, αλλά και την μικρομεσαία αγροτιά.
Στην ουσία πρόκειται για  νέο χαράτσι, με πρόσχημα....
περιβαλλοντικούς σκοπούς. Το χαράτσι θεσμοθετείται στη βάση οδηγίας της ΕΕ (οδηγία 2000/60/ΕΚ), η οποία απαλλάσσει προκλητικά από αυτό μονοπωλιακούς ομίλους που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, ζητούσε την κατάργηση του νέου χαρατσιού, τονίζοντας οτι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Με εμφανή την προσπάθεια να μην τοποθετηθεί επί του ζητήματος, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, υιοθέτησε την άποψη του Περιφερειάρχη, να μην εκδοθεί ψήφισμα, με πρόσχημα την καλύτερη ενημέρωση επί του ζητήματος.
Με αυτόν τον τρόπο οι δυνάμεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΣΥ, τους ΑΝΕΛ, Οικολόγους και Χ.Α., δίνουν “αβάντα” στην συγκυβέρνηση να προχωρήσει ανώδυνα στην θεσμοθέτηση του εν λόγω χαρατσιού, που θα πλήξει την πλειοψηφία του λαού και της Περιφέρειάς μας.

1/9/2016