«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 20 Σεπτέμβρη 2016

Ανανεώνεται ο στόλος της Πυροσβεστικής – Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» η προμήθεια 29 νέων οχημάτων ύψους 7 εκατ. ευρώ

Η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και των περιουσιών τους.
Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την υπογραφή της απόφασης για την ένταξη του έργου «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με κωδικό...
ΟΠΣ 5001851 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Πρόκειται για την προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ. «Συνεργαστήκαμε συστηματικά, με την ηγεσία και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, δηλαδή εδώ και δύο περίπου χρόνια, σχεδιάσαμε ένα ρεαλιστικό πλάνο, με προτεραιότητες, που απαντά στις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας και τώρα υλοποιούμε τις δράσεις.», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που επετεύχθη χάρις την άριστη συνεργασία.»
«Η ανανέωση του εξοπλισμού θα συμβάλει στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και εν γένει εκτάκτων καταστάσεων, καθώς και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας τονίζοντας πως «εργαστήκαμε εντατικά με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για αυτή την κοινή προσπάθεια που έγινε και από τις δύο πλευρές. Είμαι σίγουρος ότι οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος τώρα θα επιταχύνουν ρυθμούς, έτσι ώστε σύντομα να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να έχουμε σύμβαση.»
Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας: «Είναι επιτακτική η ανάγκη που υπάρχει για την αλλαγή μέρους των οχημάτων που δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν τα μέγιστα στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και σε έκτακτα φαινόμενα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποκατασταθούν τα πεπαλαιωμένα οχήματα, με την ευκαιρία που δίνεται, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και εξοπλισμού που δίνεται μέσω του ΕΣΠΑ».
Η πολιτική της Περιφερειακής Αρχής για την κάλυψη των αναγκών ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζεται βήμα – βήμα. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πολιτική, με δράσεις για την αστυνομία που υλοποιήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 με την προμήθεια οχημάτων και εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία ήδη έχουν παραληφθεί, ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχε γίνει πρόβλεψη και για προμήθεια ασθενοφόρων, όμως δυστυχώς τότε οι διαγωνισμοί, την ευθύνη για την υλοποίηση των οποίων είχε το ΕΚΑΒ, δεν ολοκληρώθηκαν.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις, αξιοποιώντας το κάθε ευρώ του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020.