«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν (160) περίπου γραμμάρια κάνναβης, (655) γραμμάρια λαθραίου καπνού και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, σήμερα (2-9-2016) το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 37χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 37χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (159,4) γραμμάρια κάνναβης, (655) γραμμάρια λαθραίου καπνού και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση βιασμού, παράνομης βίας και εκβίασης σε βάρος 20χρονης ημεδαπής



Συνελήφθησαν 31χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή για την εμπλοκή τους στην υπόθεση



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση βιασμού, παράνομης βίας και εκβίασης σε βάρος 20χρονης ημεδαπής, που οργανώθηκε μέσω του διαδικτύου.



Για την υπόθεση συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  29 Αύγουστου 2016, στην Αττική, 31χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα του βιασμού, της παράνομης βίας και της εκβίασης κατά συναυτουργία.



Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 20χρονης ημεδαπής στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος, αφού αρχικά την προσέγγισε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από συνομιλίες τους την έπεισε να του αποστείλει φωτογραφίες της.



Ακολούθως, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, την απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και την έπεισε να συναντηθούν, οπότε με το πρόσχημα ότι θα διαγράψει το επίμαχο υλικό την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη.



Συνεχίζοντας τις εκβιαστικές του απαιτήσεις, ζητούσε το χρηματικό πόσο των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιεύσει βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό που είχε απαθανατίσει, όπως ισχυρίστηκε, εν άγνοια της, κατά την διάρκεια της ασελγούς πράξης. Μάλιστα την ενημέρωσε ότι τα χρήματα, θα τα παραλάμβανε η 37χρονη ημεδαπή, φίλη του.



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, για τη διακρίβωση και ταυτοποίηση της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων.



Σε προκαθορισμένη συνάντηση της 20χρονης με την 37χρονη για την παράδοση μέρους του χρηματικού ποσού, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν την 37χρονη αφού είχε παραλάβει από την 20χρονη το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο και βρέθηκε στη κατοχή της.



Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και ο 31χρονος.



Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνες που επακολούθησαν στο αυτοκίνητο και την οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.535 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτα μνήμης.



Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, για την πλήρη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης,



Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στην κύρια ανάκριση



Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :



·        Τηλεφωνικά: 111 88

·        Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr

·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

·        Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

***
Συνελήφθη 71χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, οπλοχρησία και απειλή

Ο δράστης πρότεινε ασελγείς πράξεις και απείλησε με σουγιά μια ανήλικη και μια 30χρονη

Συνελήφθη, χθες (2-9-2016) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 71χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παράνομη οπλοχρησία και απειλή.

Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας αυτοκίνητο, πλησίασε μια 13χρονη ημεδαπή που κινούνταν πεζή και της πρότεινε ασελγείς πράξεις, ενώ στην άρνηση της ανήλικης, ο δράστης την απείλησε με ένα σουγιά, προκειμένου να  την εξαναγκάσει να εισέλθει στο αυτοκίνητο του.

Η 13χρονη τράπηκε σε φυγή, ενώ σε κοντινή απόσταση ο 71χρονος εντόπισε μια 30χρονη ημεδαπή, στην οποία επίσης πρότεινε ασελγείς πράξεις απειλώντας την με τον σουγιά.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ στην κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν ένα σουγιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (05-9-2016 έως 11-09-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 05-9-2016  και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Αυλάκι – Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο.
•    Την Τρίτη 06-9-2016     και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός – Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες - Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 07-9-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Μυρτιά – Πετροχώρι – Ανάληψη - Καλούδι – Κόφτρα – Αβαρίκο – Καλλιθέα – Νερομάνα.
•    Την Πέμπτη 08-9-2016 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια – Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 09-9-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα – Κανδήλα - Μύτικας – Πάλαιρος – Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Το Σάββατο 10-9-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κεχρινιά – Βαρετάδα – Αριάδα – Αμπελάκι – Πτελιά – Ανοιξιάτικο – Λουτρό.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (05-09-2016 έως 11-09-2016), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 05-9-2016  και κατά τις ώρες 07:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λιβάρτζι – Ψωφίδα.
•    Την Τρίτη 06-9-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμένισσα – Δροσάτο – Κορφές – Πετσάκοι - Βάλτα - Πλατανιώτισσα.
•    Την Τετάρτη 07-9-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαίικα – Βετέικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.
•    Την Πέμπτη 08-9-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαίικα  - Νεοχώρι – Χαραυγή – Κάνδαλος  Τζάιλο – Σανταμέρι - Πόρτες.
•    Την Παρασκευή 09-9-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά  – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιανά – Μοναστήρι – Αιγές.
•    Το Σάββατο 10-9-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά. 
•    Την Κυριακή 11-09-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα  -  Άγιος Κωνσταντίνος  – Σπάτα – Μιχόι - Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές  - Κάτω Βελιτσές.