«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στη Γουριά Αιτωλικού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών καθώς και λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν δυο δενδρύλλια κάνναβης, 150 γραμμάρια περίπου της ίδιας ουσίας και 385 γραμμάρια λαθραίου καπνού 

Συνελήφθη, χθες (29-09-2016) το πρωί, στη Γουριά Αιτωλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τα πυροτεχνήματα και τις φωτοβολίδες.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Ειδικότερα... 

 οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το πρωί τον δράστη, να οδηγεί αυτοκίνητο και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στην  οικία του 48χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης, (148) γραμμάρια της ίδιας ουσίας, (385) γραμμάρια λαθραίου καπνού και δυο φωτοβολίδες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ακόμα ένα δενδρύλλιο κάνναβης, το οποίο βρέθηκε εκριζωμένο σε αγροτεμάχιο του 33χρονου. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 33χρονος είχε εκριζώσει το δενδρύλλιο από κτήμα του 48χρονου, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών και το απέκρυψε με σκοπό να αποφύγει τις συνέπειες ο τελευταίος.

Οι δράστες  οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου. 

***
Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 350 γραμμάρια κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 40 νάιλον συσκευασίες 

Συνελήφθη, χθες  29-09-2016, το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 30χρονο, να κινείται πεζός στο κέντρο της Πάτρας και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και του κατέσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους 10,7 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  στην οικία του δράστη, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    (351,2) γραμμάρια κάνναβης,
•    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
•    Σαράντα κενές ισομεγέθεις νάιλον συσκευασίες, που χρησιμοποιούνται για τον διαμοιρασμό των ναρκωτικών.    

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.  

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου  δράστη για κλοπή
   
Χθες, 29-09-2016 το απόγευμα, στην Κρήνη Πατρών, άγνωστος δράστης αφαίρεσε από ταξί, που οδηγούσε 67χρονος το τσαντάκι του, που περιείχε προσωπικά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός αλλοδαπού  για καταδικαστική απόφαση    
Συνελήφθη,  χθες το πρωί, στο Ρουπάκι Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης , 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι  σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών για αποπλάνηση παιδιών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δεκαοχτώ (18) ετών.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Πράσινο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πύργου,  48χρονος ημεδαπός, διότι σε εταιρεία ανακύκλωσης μετάλλων ιδιοκτησίας του,  βρέθηκαν  τμήματα από παράθυρα αλουμινίου, τα οποία είχαν αφαιρεθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από οικία 56χρονου ημεδαπού στην ίδια περιοχή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη  ενός ημεδαπού  καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αιτωλικό,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, 27χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε χώρο πίσω από την οικία του βρέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, το οποίο και εκριζώθηκε και  κατασχέθηκε.

Σύλληψη δυο ημεδαπών για υγειονομικές παραβάσεις
    Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στη Ναύπακτο από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού Τμήματος, δυο ημεδαποί άνδρες,  ηλικίας 48 και 45 ετών, διότι λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  και είχαν διαπράξει υγειονομικές παραβάσεις. 
Σύλληψη τριών ημεδαπών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας   
Συνελήφθησαν χθες, το πρωί, σε περιοχές της Ναυπάκτου και του Αιτωλικού, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας και του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 36, 32 και 20 ετών, οι οποίοι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τριών  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 23, 26 και 19 ετών, διότι σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή τους μικροποσότητα  κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

Σύλληψη μιας ημεδαπής  για καταδικαστική απόφαση     Συνελήφθη, χθες το  βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 29χρονη ημεδαπή, διότι  σε βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και χρηματική ποινή 500 ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (03-10-2016 έως 09-10-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 03-10-2016  και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Χαλκιόπουλο – Μαλεσιάδα -  Περδικάκι - Βρουβιανά – Αυλάκι. 
•    Την Τρίτη 04-10-2016     και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φυτείες - Παπαδάτες – Κονοπίνα – Τρύφος - Κομποτή - Αετός – Αρχοντοχώρι.
•    Την Τετάρτη 05-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Μυρτιά – Σιταραλώνες  - Παμφίο – Μαραθιάς  - Κάτω Χρυσοβίτσα – Λεύκο – Ταξιάρχη – Καλλιθέα.
•    Την Πέμπτη 06-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, Χούνη - Άγιος Βλάσιος - Αμπέλια – Ποταμούλα.
•    Την Παρασκευή 07-10-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Δρυμός - Παλιάμπελα – Πάλαιρος - Μύτικας - Κανδήλα - Βάρνακα – Παναγούλα. 
•    Το Σάββατο 08-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κεχρινιά – Βαρετάδα – Αριάδα – Αμπελάκι –  Λουτρό - Πτελιά – Ανοιξιάτικο. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (03-10-2016 έως 09-10-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 03-10-2016  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας -, Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κόρμπα - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Τρίτη 04-10-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Τετάρτη 05-10-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας δρομολόγιο, Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Πέμπτη 06-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00,  στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας -, Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κόρμπα - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα
•    Την Παρασκευή 07-10-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα –Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Το Σάββατο 08-10-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο- Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος - Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Κυριακή 09-10-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (03-10-2016 έως 09-10-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 03-10-2016  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας δρομολόγιο, Πλάτανος – Καστανιά – Χόμορη – Ποκίστα – Σίμος - Παλαιόπυργος.
•    Την Τρίτη 04-10-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Χρυσοβέργι – Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Κατοχή – Ζευγαράκι.
•    Την Τετάρτη 05-10-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μακρινού – Δαφνιάς – Γραμματικού – Ματαράγκα – Παπαδάτες – Κάτω Κεράσοβο – Άνω Κεράσοβο – Ζευγαράκι
•    Την Πέμπτη 06-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Χρυσοβίτσα – Σκουρτού – Μπαμπίνη – Μαχαιράς.
•    Την Παρασκευή 07-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Χώρα μέσω Λιμνήτσας - Τερψιθέα – Ελατού Επιστροφή από Κεντρική - Αναβρυτή – Καταφύγιο – Ναύπακτος.  
•    Το Σάββατο 08-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 13:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ρέτσινα – Μούσουρα – Ελληνικά - Άγιος Γεώργιος – Κουτσοχέρι – Γαλατάς - Γαβρολίμνη.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (03-10-2016 έως 09-10-2016), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 03-10-2016  και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαιίκα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι - Πόρτες.
•    Την Τρίτη 04-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμένισα – Δροσάτο – Κορφές – Πετσάκοι – Βάλτα - Πλατανιώτισσα.
•    Την Τετάρτη 05-10-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Βαλμαντούρα – Ελληνικό – Λακκώματα - Καλούσι.
•    Την Πέμπτη 06-10-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λιβάρτζι - Ψωφίδα.
•    Την Παρασκευή 07-10-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιά – Πύργος – Βαλίμη- Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα - Μεσορρούγι.
•    Το Σάββατο 08-10-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα - Μαμουσιά.
•    Την Κυριακή 09-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Ζαχλωρού – Κάτω Ζαχλωρού – Ρογοί – Κερπινή – Λουσοί – Λεύκα - Σιγούνι.  

***
 Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός στο Αίγιο για καλλιέργεια ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν επτά δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε στην οικία του, μέσα σε πλαστικές γλάστρες 


Συνελήφθη, χθες  (29-09-2016), το βράδυ στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 36χρονο, να κινείται πεζός στο Αίγιο και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ο 36χρονος καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

***
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας πραγματοποίησε επίσημη
επίσκεψη στη Γενική Γραμματεία της INTERPOL
 (Λυών Γαλλίας, 30 Σεπτεμβρίου 2016)



Τη Γενική Γραμματεία της INTERPOL επισκέφθηκε σήμερα (30 Σεπτεμβρίου 2016) ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, όπου και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της κ. Jurgen Stock, στην έδρα της INTERPOL στη Λυών Γαλλίας.

Στη συνάντηση, τον κ. Αρχηγό συνόδευαν, η Προϊστάμενη Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη βελτίωση της συνοριακής ασφάλειας, ύστερα και από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις δράσεις της INTERPOL κατά των οργανωμένων δικτύων διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Τόσο από τον Γενικό Γραμματέα όσο και από Αξιωματούχους της INTERPOL επισημάνθηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως, ως προς τον αριθμό των αναζητήσεων στις Βάσεις Δεδομένων της INTERPOL και επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα είναι 3η ανάμεσα στις χώρες Schengen και 5η μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε. και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνεισφορά της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρχηγός, ενημέρωσε για την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση των εσωτερικών απειλών από τις διάφορες μορφές του οργανωμένου εγκλήματος. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην υφιστάμενη συνεργασία της χώρας μας με την INTERPOL και τη χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει στη διεθνή αστυνομική συνεργασία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αρχηγός ξεναγήθηκε, επίσης, στο Επιχειρησιακό Κέντρο Διοίκησης και Συντονισμού του Οργανισμού.