«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση του Απ. Κατσιφάρα στον ΕΟΠΥΥ για την μη καταβολή νοσηλίων στο Άσυλο Χρονίων Παθήσεων «Γαλήνη Αναπήρων Παίδων»

Παρέμβαση του Απ. Κατσιφάρα στον ΕΟΠΥΥ για την μη καταβολή νοσηλίων στο Άσυλο Χρονίων Παθήσεων «Γαλήνη Αναπήρων Παίδων»

Την καταβολή των νοσηλίων στο Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων «Γαλήνη Ανάπηρων Παιδιών» που λειτουργεί υπό την αιγίδα του φιλανθρωπικού Σωματείου «Κιβωτός Αγάπης», ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με παρέμβασή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίνη και τον Αντιπρόεδρο Τάκη Γεωργακόπουλο.
Στην επιστολή του, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και στον αναπληρωτή του Παύλο Πολάκη, ο κ. Κατσιφάρας επισημαίνει πως...
το Άσυλο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αφού δεν έχουν καταβληθεί τα νοσήλια για τα περιθαλπόμενα άτομα, ενώ γίνονται και μειώσεις.
«Οι διαρκείς μειώσεις που υφίστανται οι επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων τα τελευταία τρία έτη οδηγούν αναπόφευκτα στην υποβάθμιση και υπολειτουργία τους, με δραματικό αντίκτυπο στην υγεία και διαβίωση των περιθαλπόμενων πολιτών. Ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα ιδρύματα αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λειτουργικότητας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Γαλήνη Ανάπηρων Παιδιών» του Φ.Σ. «Κιβωτός Αγάπης» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα στην πόλη της Πάτρας με μακρόχρονη και άοκνη παρουσία υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι πολύτιμες περιθάλποντας παιδιά με νοητική υστέρηση, τετραπληγία, παραπληγία, τύφλωση κ.α.
Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε και γνωρίζουμε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας καθώς ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει καταβάλει νοσήλια για τα περιθαλπόμενα άτομα αλλά προβαίνει και σε μειώσεις. Το Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου σε μία ύστατη προσπάθεια να αναδείξει το ανωτέρω θέμα, προχώρησε σε παραίτηση από την Κρατική Επιχορήγηση, η οποία δεν καλύπτει σε κανένα βαθμό τις απώλειες που προκύπτουν από τις μειώσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Οι διαρκείς μειώσεις που υφίστανται οι επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων τα τελευταία τρία έτη οδηγούν αναπόφευκτα στην υποβάθμιση και υπολειτουργία τους, με δραματικό αντίκτυπο στην υγεία και διαβίωση των περιθαλπόμενων πολιτών. Ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα ιδρύματα αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λειτουργικότητας.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση των πολύτιμων υπηρεσιών του Ιδρύματος πρέπει να καταβληθούν τα νοσήλια και να μην υπάρξει καμία περαιτέρω μείωσή τους».