«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 27 Σεπτέμβρη 2016

Τριήμερο ενημερωτικών δράσεων για τον καρκίνο – Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζοντας το πρόγραμμα για την Υγεία, στο πλαίσιο του «Ετήσιου Σχεδίου δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των πολιτών», συνδιοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας που διοργανώνεται με τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδας (Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας) και το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου, το τριήμερο...
Παρασκευή έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Κινητή της Μονάδα Υγείας «Χρίστος Φραγκίδης» διοργανώνει, από την Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Αχαΐας «Άλμα Ζωής» και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (και την κινητή της μονάδα) δωρεάν κλινικές εξετάσεις και μαστογραφίες στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
«Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι νοσηλευτές στον τομέα της Υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς, καθώς αναλαμβάνουν την ολοκληρωμένη φροντίδα τους (πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση). Οφείλουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό κάνουμε ως Περιφέρεια, να στηρίζουμε ανάλογες διοργανώσεις και να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για συνεργασία με φορείς πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά και με τοπικούς φορείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδας (Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας) και το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου για αυτή τη συνεργασία» υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.
Από την πλευρά της η Άννα Βήχα, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου σημείωσε πως «οι νοσηλευτές έχουν ένα επιστημονικό και επαγγελματικό πρόσωπο κι ένα κοινωνικό και αυτό το κοινωνικό πρόσωπο είναι που θέλουμε να θυμούνται οι συμπολίτες μας από την διεξαγωγή αυτού του πανελληνίου συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα. Αντλούμε δύναμη από  όλους τους συμπολίτες μας για να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε την ανηφόρα».
Μιλώντας η Κατερίνα Ασλανίδη, πρόεδρος Περιφερειακού τμήματος ΕΣΝΕ (Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος) ανέλυσε το επιστημονικό πρόγραμμα το οποίο απαρτίζεται από διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια, ερευνητικές εργασίες αλλά και παράλληλες κοινωνικές δράσεις όπως προανέφερε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και συμπλήρωσε: «Σκοπός είναι να αναδειχθεί η καθημερινή προσπάθεια των νοσηλευτών στα ογκολογικά τμήματα, αλλά παράλληλα να τονιστεί η δυνατότητα να συμβάλουν στην προσφορά προς τον ασθενή και  άλλοι επαγγελματίες, εικαστικοί, διαιτολόγοι κ.α., να υπάρξει δηλαδή μια διασύνδεση μεταξύ άλλων συνεργατών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, λειτουργώντας εμείς οι νοσηλευτές ως συνδετικός κρίκος. Άλλωστε η Νοσηλευτική είναι τέχνη και επιστήμη».
«Ο Ογκολογικός Τομέας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος αποτελεί την μοναδική Επιστημονική Εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία ασχολείται με την εκπαίδευση και την εξειδίκευση των Ογκολογικών Νοσηλευτών. Δραστηριοποιείται στον χώρο της Ογκολογίας για πάνω από 20 χρόνια διοργανώνοντας αυτόνομα θεματικά συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Πρόσκληση και πρόκληση αποτελεί πάντα η συμμετοχή όλων σε αυτή την μεγάλη ομάδα που μοναδικό στόχο και σκοπό έχει τη προαγωγή της Ογκολογικής Νοσηλευτικής στην χώρα μας», είπε στη συνέντευξη ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, πρόεδρος Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας του ΕΣΝΕ.
Το 4ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα (30/9-2/10) από τις 4 μ.μ., ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ense.gr, ή στο τηλέφωνο 2107702861.

Παράλληλες δράσεις
Οι παράλληλες δράσεις που διοργανώνονται με το Συμπόσιο θα γίνουν στην πλατεία Γεωργίου.
Συγκεκριμένα, στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, από Πέμπτη 29/9 έως Σάββατο 1/10, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Αχαΐας «Άλμα Ζωής», με την συνδρομή της Κινητής Μονάδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Χρίστος Φραγκίδης», θα διενεργήσει δωρεάν κλινικούς ελέγχους σε γυναίκες που επιθυμούν να εξεταστούν.
Ώρες εξέτασης
Πέμπτη 29/9: 10:00-14:00 και 17:00-21:00
Παρασκευή 30/9: 10:00-14:00 και 17:00-21:00
Σάββατο 1/10: 10:00-14:00
Ταυτόχρονα, από την Πέμπτη 29/9 έως και την Κυριακή 2/10 στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την Κινητή της Μονάδα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους με προτεραιότητα στις οικονομικά αδύναμες γυναίκες, κατόπιν ραντεβού.
Ώρες εξέτασης
Πέμπτη 29/9:  08:00-16:00
Παρασκευή 30/9:  08:00-16:00
Σάββατο 1/10:  08:00-16:00
Κυριακή 2/10:  08:00-16:00.