«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15/09/2016, στους χώρους της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς,στην πλατεία Δημάδη, τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσηςτου Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων που έλαβαν μέρος στα τμήματα ζωγραφικής, κεραμεικής, φωτογραφίας, κόμικς και αγιογραφίας του Εικαστικού Εργαστηρίου, καθώς επίσης και σπουδές από το εντατικό τμήμα προετοιμασίας για την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών...
Την εκδήλωση,η οποία ταυτόχρονα σηματοδοτεί και την έναρξη των μαθημάτων για τη φετινή χρονιά, εγκαινίασε, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγρινίου κ Γ. Παπαναστασίου, η Aντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία, στον χαιρετισμό της. αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Εικαστικού Εργαστηρίου και των υπολοίπων Τμημάτων της ΚΕΔΑ. Έργο που αποδεικνύει στην πράξη την πολύπλευρη δραστηριότητα που καθημερινά λαμβάνει χώρα στο Δήμο Αγρινίου και στον τομέα του Πολιτισμού. Δραστηριότητα η οποία θα εντατικοποιηθεί τους υπόλοιπους μήνες του 2016 και εντός του 2017, σε όλα τα επίπεδα και κυρίως αυτό της εξωστρέφειας.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εργαστηρίου Χρήστος Γαρουφαλής ευχαρίστησε με τη σειρά του τους διδάσκοντες και τους μαθητές για την εξαιρετική ποιότητα των έργων και τους γονείς που εμπιστεύονται, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, το Εικαστικό Εργαστήρι. Υπογράμμισε δε ότι  η πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου στηρίζεται στην αισθητική και τον πολιτισμό των πολιτών του, δεν χαρίζεται, κερδίζεται και αποδεικνύεται στην καθημερινότητα.


Το Εικαστικό Εργαστήρι, πρόσθεσε «δεν είναι απλά ένα στέκι για 2-3 ώρες, αλλά μια συνειδητή επιλογή και προτεραιότητα». Σημείωσε μάλισταμε νόημα πως «το πρώτο μας στοίχημα δεν είναι να γίνουν τα παιδιά ζωγράφοι, αλλά να μην σταματήσουν να “ονειρεύονται”…»
Οι ώρες επισκέψεων στην έκθεση,που θα διαρκέσει έως τις23 Σεπτεμβρίου, είναι από τις 10.00 πμ έως 13.30 μμ.και από 18.00 έως 21.00 μμ (Δευτέρα έωςΣάββατο), και από τις 11.00 πμ έως 14.00 μμ τις Κυριακές.
Υπενθυμίζεται ότι και φέτος θα λειτουργήσουν τα τμήματα ζωγραφικής, κεραμεικής, φωτογραφίας, κόμικς, αγιογραφίας καθώς επίσης και ολιγομελή-εντατικά τμήματα για αρχιτεκτονικό σχέδιο και προετοιμασία για την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 4 Οκτωβρίου. Πληροφορίες και εγγραφέςστη Γραμματεία του Εργαστηρίου (Παπαστράτου 83, Αγρίνιο, Δευ – Παρ 5–8 μμ, τηλ. 26410.48372, e-mail: eikastiko@agrinio.gr ).