«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης για την μεταφορά μαθητών στη Δυτική Ελλάδα

Λίγο προτού ξεκινήσει η σχολική χρονιά, η Περιφερειακή Αρχή κάνει μία ακόμα… επίδειξη ανετοιμότητας και (κακής) δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η μεταφορά των μαθητών της Δυτικής Ελλάδας.
Ο κ. Κατσιφάρας, μη έχοντας ακόμα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, στέλνει «ανοιχτό προσωπικό μήνυμα» σε κάθε γονιό και σε κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας, θυμίζοντας ότι εκλέχτηκε «για να εφαρμόσει τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και του δικαίου».
Αναρωτιόμαστε: Ποιός, άραγε, δεν επιθυμεί τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και το δίκαιο; Ποιός είναι ο "εχθρός" που δεν ονοματίζει ο κ. Κατσιφάρας;
Επιπλέον, ας θυμίσουμε στον Περιφερειάρχη ότι...
στην άσκηση εξουσίας και δημόσιας διοίκησης, υπάρχει και η αρχή της αποτελεσματικότητας, στην οποία όμως διαρκώς… μένει στην ίδια τάξη.
Γι’ αυτό και μάλλον έχει δίκιο να φοβάται ότι σε λίγες μέρες θα εισπράξει ο ίδιος «ανοιχτό μήνυμα» από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που θα τον καθιστούν αποκλειστικά υπεύθυνο για κάθε μαθητή που δεν θα μπορεί να φτάσει στο σχολείο του. 
Τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»!