«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 9 Σεπτέμβρη 2016

Με επιτυχία η ημερίδα της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι για το Αλτσχάιμερ – Σήμερα το απόγευμα στον Πύργο και το Σάββατο το πρωί στην Πάτρα

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Σελίβειο Γηροκομείο στο Μεσολόγγι, η ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες ενημέρωσαν τους πολίτες για τους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τους τρόπους αντιμετώπισης των πασχόντων, αλλά και για τους τρόπους υποστήριξης των οικογενειών των πασχόντων και των ατόμων που τους φροντίζουν.
Αντίστοιχες ημερίδες θα γίνουν...
σήμερα το απόγευμα στον Πύργο [9 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00-21:00, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ «Άγιος Χαράλαμπος» (Τέρμα Ολυμπίων, Πύργος)] και αύριο το πρωί στην Πάτρα [10 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 09:30-13:00, Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο Πατρών (Πην Κωνσταντοπούλου 10, Πάτρα)]
«Σήμερα, στην Ελλάδα, υπάρχουν 200.000 άτομα με άνοια, ενώ αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και της γήρανσης του πληθυσμού» ανέφερε ο συντονιστής της ημερίδας και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, και συμπλήρωσε: «Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντικά. Εμείς μέσα από το  ‘Ετήσιο Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη, ενημέρωση και προαγωγή της υγείας των πολιτών’, επενδύουμε στην εκπαίδευση, την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών μας.».
Μεταξύ των συμμετεχόντων εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπου, ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατήρ Επιφάνιος Καραγεώργος, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρόμπολας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κούστας, η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» Διονυσία Σαμαντά.
Υπενθυμίζεται ότι οι ημερίδες αυτές της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνονται σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το Εθνικό Παρατηρητίριο για την Άνοια-Νόσο Αλτσχάιμερ, την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ», την Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».


 ***
To Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας κοντά σε προπονητές και μικρούς αθλητές για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού, βίας και διακρίσεων - Δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου IRIS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2016, στις αίθουσες διδασκαλίας του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, εκπαιδευτική διημερίδα με τη συμμετοχή προπονητών υδατοσφαίρισης και κολύμβησης από Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής των Πατρών.
Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «IRISInnovative learning Resources to foster equal participation In grassroots Sports dealing with discrimination,  racism and violence incidents (Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας)» όπου το Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, είναι ο επικεφαλής εταίρος – συντονιστής, και ήταν η έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν την παρουσίαση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του έργου IRIS.
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, οι προπονητές ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα του έργου (iris-sport.eu), μοιράστηκαν τυχόν εμπειρίες τους στην αναγνώριση, πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας ανάμεσα στους αθλητές, και εκπαιδεύθηκαν σε διαδραστικά παιχνίδια που μπορούν να εφαρμόσουν εντός της διάρκειας της προπόνησης προκειμένου να εμφυσήσουν στους αθλητές αξίες όπως η ομαδικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η συνεργασία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, με στόχο την πρόληψη εμφάνισης φαινομένων ρατσισμού, διακρίσεων και περιστατικών βίας.
Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής διημερίδας, οι προπονητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού.
Παράλληλα, η ομάδα έργου του IRIS, σε συνεργασία με την επιστημονική συνεργάτιδα του έργου, επισκέφθηκε τις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (Ν.Ο.Π) καθώς και του ΠΡΟΜΗΘΕΑ Πατρών όπου είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά εργαλεία τα οποία περιλαμβάνουν: Παιχνίδι ρόλων για παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών, με το οποίο τα παιδιά εξοικειώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε αξίες όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας και η επιδίωξη της ομαδικότητας, και ένα Βιβλίο Κόμικ για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών που τα βοήθησε, να γνωρίσουν καλύτερα τις έννοιες του Δίκαιου Παιχνιδιού (Fair Play) και της Δίκαιης συμπεριφοράς στα αθλήματα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαϊας και Νόμιμος Εκπρόσωπος του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε ότι «ευχαριστούμε θερμά τους προπονητές οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας να συμμετέχουν στη πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση του έργου καθώς και τους Συλλόγους που μας φιλοξένησαν στις εγκαταστάσεις τους δίνοντας μας την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στα παιδιά μας και να συζητήσουμε μαζί τους για τις σημαντικές ηθικές αξίες που προάγει ο αθλητισμός. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς και συλλόγους της περιοχής μας ώστε να παρακινήσουμε τη νέα γενιά να αντισταθεί στη βία και στον ρατσισμό και να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα».
Το Ευρωπαϊκό Έργο IRIS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/ Συμπράξεις Συνεργασίας στον τομέα του Αθλητισμού και στην εταιρική σύμπραξη του έργου, εκτός του Περιφερειακού Κ.Ε.Κ. Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, που είναι ο επικεφαλής εταίρος – συντονιστής του έργου, συμμετέχουν και οι εταίροι-φορείς: Πανεπιστήμιο του Shumen (Βουλγαρία), Πανεπιστήμιο Jyvaskyla (Φινλανδία), Oltalom Αθλητική Ένωση (Ουγγαρία), Πανεπιστήμιο Santiago de Compostela (Ισπανία), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

***

Εκτελεστική Επιτροπή: 39 νέα έργα εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στη ΣΑΕΠ 401 του πρώην «Ταμείου Μολυβιάτη» - Αύξηση του προϋπολογισμού για τον Τουρισμό


Εγκρίθηκε η πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης 39 νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 15.829.657,02 ευρώ από τη Συλλογική Απόφαση Έργων Περιφέρειας 401 (πρώην Ταμείο Μολυβιάτη) κατά τη χθεσινή (08/09/2016) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.
Τα έργα αυτά αφορούν στην αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου του 2007 και θα υλοποιηθούν από τους Δήμους των πυρόπληκτων περιοχών.
Συνολικά για τις τρείς Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) κατατέθηκαν προτάσεις για 52 έργα προϋπολογισμού 22.821.246,23 ευρώ και ειδικότερα:
* για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, 48 προτάσεις έργων προϋπολογισμού 19.936.246,23 ευρώ, από τις οποίες αξιολογήθηκαν θετικά οι 36 με προϋπολογισμό 14.279.657,02 ευρώ,
* για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, 2 προτάσεις έργων προϋπολογισμού 1.685.000 ευρώ, από τις οποίες αξιολογήθηκε θετικά η μία προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, και
* για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, επίσης 2 προτάσεις έργων προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, οι οποίες και αξιολογήθηκαν θετικά.
Τα προτεινόμενα έργα είναι ώριμα προς δημοπράτηση και μετά τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου και την έγκριση της χρηματοδότησης από την Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους.
Κατά τη τοποθέτησή του προς το Σώμα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την ένταξη έργων αποκατάστασης των πυρόπληκτων με προστιθέμενη επενδυτική αξία, και ειδικότερα για την ΠΕ Ηλείας, η οποία υπέστη τις σοβαρότερες συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών, βάσει εκπονηθέντος Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία».
«Είναι η πρώτη φορά που Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκπονεί μέσω των υπηρεσιών του Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το οποίο καλούνται να υλοποιήσουν επίσης Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι επίσης η πρώτη φορά που προτάσεις έργων αξιολογούνται μέσω ειδικής επιστημονικής μεθοδολογίας σε συνεργασία με το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης των πόρων του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, υλοποιεί τη διαδικασία ένταξης και χρηματοδότησης έργων εξασφαλίζοντας την εκπλήρωση των κριτηρίων της χρηστής και αποτελεσματικής διάθεσης των κονδυλίων που προέρχονται από εισφορές ιδιωτών» επισήμανε ο κ. Κατσιφάρας.


Αυτοψία Περιφερειάρχη στις πληγείσες περιοχές

Πριν την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής προηγήθηκαν επισκέψεις και αυτοψίες του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπο Αριστειδόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Μπράμο, στις περιοχές της Ηλείας που επλήγησαν από τη χθεσινή θεομηνία, για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών και να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των περιοχών.
Μάλιστα ο κ. Κατσιφάρας κατά τη συνεδρίαση του Σώματος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την κατάσταση και ζήτησε από τις υπηρεσίες να πράξουν άμεσα ότι πρέπει για την τάχιστη ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Περισσότερα χρήματα για τις δράσεις Τουρισμού

Κατά την ιδία συνεδρίαση επίσης εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή η αύξηση του Προϋπολογισμού και η Προκήρυξη του Υποπρογράμματος 3 «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος που ανέρχεται πλέον στο ποσό των 3.220.342,98 ευρώ και αφορά στη διαμόρφωση τοπικού τουριστικού προϊόντος, µε αναγνωρίσιμη τοπική ταυτότητα, στην  προστασία και ανάδειξη του τοπικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και στην αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων.


Ποιοι συμμετείχαν στη συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, εκτός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ΠΕ Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Υποδομών και Δικτύων Ιωάννης Λύτρας, και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Αναστασία Τογιοπούλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Κωσταριάς, Παναγιώτης Πλατανιάς, Κώστας Μητρόπουλος, Παρασκευή Βεργοπούλου, Γεωργία Παπαναγιώτου - Μαρτζάκλη και Ιωάννης Αρβανιτάκης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες Δημήτρης Καραβίδας (προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών), Λυκούργος Σταματελάτος (προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού), Μιχάλης Καλογερόπουλος (προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας) και Νικόλαος Γυφτάκης (προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας).

***
 Τη Δευτέρα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Περιβαλλοντική Μελέτη του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας


Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί το θέμα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά την αναβολή της συζήτησης του θέματος κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας για ιατρικούς λόγους του Μελετητή να παρευρίσκεται και να παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση.
Συγκεκριμένα στην πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Σώματος Αναστασία Τογιοπούλου, η 15η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 3:00 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής) με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την «Γνωμοδότηση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή.

*** 
Ο Απ. Κατσιφάρας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Σε ποια σχολεία θα είναι τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες


«Κάθε καινούργια αρχή εμπεριέχει προσδοκίες, ελπίδες και όνειρα. Εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου στους μαθητές μας και τις οικογένειες τους, αλλά και στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, ώστε στο τέλος αυτής της νέας σχολικής χρονιάς να απολαύσουν την ευόδωση των προσπαθειών τους και την επίτευξη των στόχων τους» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017.
Και συνεχίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας στο μήνυμά του:, προσθέτοντας ότι
«Τα παιδία μας, η νέα γενιά, αποτελούν τη σημαντικότερη ελπίδας μας για μια καλύτερη Ελλάδα.
Εύχομαι στους μαθητές να οπλιστούν με δύναμη και υπομονή στο καινούργιο ταξίδι που ξεκινούν προς κατάκτηση της γνώσης και να αξιοποιήσουν τις θυσίες που κάνουν οι οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας .
Είμαι σίγουρος ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας, παρά τις αντιξοότητες, θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στις ανάγκες των παιδιών μας με ζήλο και αίσθημα ευθύνης.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στο πλευρό των μαθητών, τον γονιών και των εκπαιδευτικών, και καθημερινά δίνει μάχες για την βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών της, αλλά και για τη διασφάλιση μιας δωρεάν δημόσιας Παιδείας που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλους.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!».

Σε ποια σχολεία θα βρεθούν τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, η Πρόεδρος του Περιφερειακού  θα παρακολουθήσουν τους αγιασμούς σε σχολεία, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης θα βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Λυκείου Πατρών και Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πάτρας στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα.
Αντίστοιχα σε αγιασμούς σχολείων θα βρίσκονται:
Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος στο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στο 2ο Γυμνάσιο- Λύκειο Πύργου,
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: Αναστασία Τογιοπούλου στο 1ο Δημοτικό Οβρυάς,
Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Στρούμπειο), Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πάτρας (Ανθούπολη), Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος στο Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο Βουνάργου, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου,
Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού: Δημήτρης Κωσταριάς στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας,
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Σάββας Αυγέρης στο Γυμνάσιο Θέρμου, Νικόλαος Μπαλαμπάνης στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ευηνοχωρίου, Γιώργος Τσόγκας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας, Απόστολος Ευθυμίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νιοχωρίου, Τάκης Κοκκινοβασίλης στο 3ο Λύκειο Αγρινίου,
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Αχαΐας: Δημήτρης Δριβίλας στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Θεόδωρος Νασιώτης στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαβρύτων, Τρύφωνας Φωτόπουλος στο 56ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Χρήστος Μπούνιας στο 1ο Λύκειο Αιγίου, Σπυρίδων Καπράλος στο 18ο Γυμνάσιο Αρόης,
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Ηλείας: Μανώλης Αγιομυργιαννάκης στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αμαλιάδας, Γιάννης Αρβανιτάκης στο Γυμνάσιο- Λύκειο Βάρδας, Παρασκευή Βεργοπούλου Γυμνάσιο-Λύκειο Κρεστένων, Κώστας Μητρόπουλος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, Παναγιώτης Πλατανιάς στο ΕΕΕΚ Πύργου (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης).