«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΕΞΟΔΟΣ - Μια ευαισθητοποιημένη χειρονομία της «Διεξόδου» στη μνήμη της Ειρήνης

 Μια ευαισθητοποιημένη χειρονομία της «Διεξόδου» στη μνήμη της Ειρήνης

 Μια εκδήλωση  αγάπης των μελών της "οικογένειας" της  «Διεξόδου» στη μνήμη της Ειρήνης Τριανταφύλλου

Η «Διέξοδος», για τρίτη συνεχή χρονιά, βρέθηκε κοντά στις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η φετινή χρονιά, όπως και η περσινή άλλωστε,  ήταν ιδιαίτερη διότι...
αφιερώθηκε στη μνήμη της  Ειρήνης Τριανταφύλλου.

 Ενός παιδιού που χάθηκε άδικα απ΄ τη ζωή ένα πρωινό του 2014 όταν, επιστρέφοντας για τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να πετάξει στα ουράνια.

Δεδομένου ότι η Ειρήνη, το εξαιρετικά χαρισματικό αυτό παιδί με την μεγάλη ευφυΐα, την ευγένεια,  την ευαισθησία και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, ήταν από τα πρώτα μέλη του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου», ο ιδρυτής και οι συνεργάτες της «Διεξόδου» αποφάσισαν, όχι μόνο για την φετινή χρονιά αλλά και για όσα χρόνια θα υπάρχουν φίλοι που θα ενισχύουν και θα υποστηρίζουν το κοινωφελές και πολιτιστικό έργο της «Διεξόδου» να επαναλαμβάνουν την χειρονομία τους προς τους μαθητές που έχουν ανάγκη στη μνήμη της Ειρήνης Τριανταφύλλου. Και αυτό διότι πιστεύουν πως αν η Ειρήνη βρισκόταν στη ζωή θα έκανε το ίδιο. Θα μοιραζόταν δηλαδή τα πράγματά της με όσους συμμαθητές της δεν θα είχαν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Έτσι λοιπόν η «Διέξοδος», διερμηνεύοντας τα αισθήματα της Ειρήνης από τον ουράνιο παράδεισο που βρίσκεται, προσέφερε και φέτος από τους χώρους της Πολιτιστικής της Βιβλιοθήκης τσάντες γεμάτες με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη σε 146 παιδιά των δημοτικών σχολείων Μεσολογγίου, Αγίου Θωμά, Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιερής Πόλης. Ταυτόχρονα έδωσε στα παιδιά  και  μια «δική» της επιστολή με την οποία τα παρακαλούσε και τα προέτρεπε να γίνουν άριστοι μαθητές,  να διακριθούν στο χώρο των σχολείων τους και στην κοινωνία και να σκορπίζουν γύρω τους  αγάπη, καλοσύνη και χαμόγελα.

www.diexodos.com.gr