«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 20χρονος  ημεδαπός στην Πάτρα για διακεκριμένες κλοπές

Ο δράστης είχε διαπράξει πέντε κλοπές σε οικίες σε  Ρίο, Άγιο Βασίλειο, Μιντιλόγλι και άλλες περιοχές της Πάτρας  

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 24χρονος ημεδαπός τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους

Συνελήφθη, χθες (12-09-2016) στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών,  ένας 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα 24χρονου συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα...
ο 20χρονος, ενεργώντας από κοινού, με τέσσερις συνεργούς του, προχθές 11-09-2016, το βράδυ, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού παραβιάζοντας παράθυρο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντόπισαν,  χθες το μεσημέρι, τον 20χρονο στην Πάτρα και τον συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 20χρονος, ενεργώντας από κοινού, με τον 24χρονο και τρεις ακόμα συνεργούς του, σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν ακόμα τέσσερις κλοπές σε οικίες από τις 30-04-2012 έως και τις 29-07-2016, στο Ρίο, στα Αραχωβίτικα, στον Άγιο Βασίλειο και στο Μιντιλόγλι Πατρών, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει   κοσμήματα συνολικής αξίας 23.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, μέρος των κοσμημάτων, που είχαν αφαιρέσει οι δράστες από την τελευταία τους κλοπή, παραδόθηκε από συγγενικό πρόσωπο του 20χρονου στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι τα κατέσχεσαν και τα απέδωσαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, ενώ επιπλέον ο 20χρονος είχε συλληφθεί από την ίδια Υπηρεσία, το έτος 2014, για συμμετοχή σε συμμορία, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στον Πύργο για ληστεία και απόπειρα κλοπής

Οι δράστες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από 29χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο, ενώ διέπραξαν και μια απόπειρα κλοπής σε οικία

Συνελήφθησαν, χθες (12-09-2016) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πύργου,  τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 37, 32 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού,  στις 11-09-2016 το βράδυ, διέρρηξαν με αιχμηρό αντικείμενο, πόρτα οικίας ημεδαπού και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα  από το εσωτερικό της.

Από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποίησαν  οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πύργου, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν, χθες το μεσημέρι, στην οικία τους και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε,  παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό της οικίας και κατέσχεσαν μια  πλαστική απομίμηση όπλου, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, ένα κατσαβίδι και ένα γεωργικό εργαλείο (κασάρι).

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, ο 32χρονος και ο 24χρονος στις 04-09-2016, το απόγευμα, στον Πύργο, μέσα σε καφετέρια, απείλησαν με πιστόλι έναν 29χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Ηλείας.

***
Εντοπίστηκε 78χρονος ημεδαπός, που είχε εξαφανιστεί πριν τέσσερις ημέρες, στο Πανόπουλο Ηλείας

Ο ηλικιωμένος ήταν εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητο του, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε καταλήξει μέσα σε ρέμα


Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, σήμερα (12-9-2016) στις (17.00) ώρα, στο Πανόπουλο Ηλείας, ο 78χρονος ημεδαπός, που είχε εξαφανισθεί πριν από τέσσερις ημέρες στην Ηλεία.

Οι αστυνομικές έρευνες οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, υπό την εποπτεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας καθώς και Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 78χρονος αναχώρησε αργά το βράδυ στις (7-9-2016) από τον Λαγανά Ηλείας, με προορισμό περιοχή της Αττικής, χωρίς ωστόσο  να φτάσει εκεί, με αποτέλεσμα να δηλωθεί η εξαφάνιση του στις (8-9-2016) το απόγευμα, στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας Αττικής.

Από την πρώτη ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση του, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τις προαναφερόμενες Αστυνομικές δυνάμεις, από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και από πολίτες που συνέδραμαν στο έργο μας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του εξαφανισθέντα.

Ο  78χρονος  εντοπίστηκε εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητο του, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε καταλήξει μέσα σε ρέμα, που καλύπτονταν από πυκνή βλάστηση, ενώ με τη συνδρομή ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος απεγκλωβίστηκε και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Ενεργείται προανάκριση για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, ενώ για τα αίτια του τροχαίου ατυχήματος από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας.