«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρφωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 22-9-2016

«Στο πιάτο» της 81ης ΔΕΘ τα εξαιρετικά προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με δικό της περίπτερο στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων «Η Ελλάδα στο πιάτο μας».
Η Έκθεση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση για την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων. Το περίπτερο 7  της ΔΕΘ ήταν πρώτο σε επισκεψιμότητα στην διοργάνωση και....
αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας μας στο εγχώριο και διεθνές καταναλωτικό κοινό.
Παράλληλα, συνδέθηκαν τα εμβληματικά προϊόντα με τον γαστρονομικό τουριστικό προορισμό, γεγονός απαραίτητο για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.
Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικά προϊόντα από την Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία και να ενημερωθούν για τις δράσεις της Περιφέρειας για την προώθηση και την προβολή προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο στην 81η ΔΕΘ, που είχε ως τιμώμενη χώρα τη Ρωσία, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη της προς τις επιχειρήσεις αγροδιατροφής που θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στις αγορές Ανατολικής Ευρώπης. Η συμμετοχή μας αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να έρθουν σε επαφή με αρμόδιους φορείς, ώστε να διαφημίσουν τη δραστηριότητα τους σε αγορές που θεωρούνται κερδοφόρες και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και κατ´ επέκταση τις πωλήσεις τους».
Το Περίπτερο επισκέφτηκε μεταξύ άλλων από την Δυτική Ελλάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, καθώς και ο Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ Βασίλης Μιχαλόπουλος.
Στο περίπτερο της Π.Δ.Ε συμμετείχαν οι κάτωθι εταίροι της υπό σύσταση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης: 
              Κ. Γραμμένου -"Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ",  κ. Παραγιό- ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ,  τον κ. Πασιόπουλο - ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ "ΠΕΛΑΔΑ",  κ. Τζίφρη - ΣΤΕΡΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ "ΤΖΙΦΡΗΣ" (Παραγωγή γιαουρτιού-εκτροφή αιγοπροβάτων), οι οποίοι παρουσίασαν  τα προϊόντα τους στο χώρο του περιπτέρου με διοργάνωση γευσιγνωσίας και κέρασμα.
              ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ/ Ε.Α.Σ.Π - ΠΑΤΡΑΪΚΗ  (ΚΡΑΣΙΑ), την ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΑΝΤ. ΜΥΛΩΝΑΣ (ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ) και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ) που προσέφεραν προϊόντα για κέρασμα των επισκεπτών στο χώρο του Περίπτερου.
              ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ (Π.Ε.Σ.), SANΤ'OR Π. Δημητρόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε., ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ, Ηλιακή Ελαιουργία ΕΠΕ, 776 Deluxe Foods Α.Ε. "776", ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕ, ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε., OLYMPIAN GREEN A.E., ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Π. & Ι ΟΕ "Η ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ", ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΤΖΙΚΗ, AROMA FARMS, ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ, με την προσφορά δειγμάτων των προϊόντων τους.

***

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει ενεργά την Παναχαϊκή – Συνάντηση Απ. Κατσιφάρα και Κ. Κατσουράνη
Με τον Τεχνικό Διευθυντή της Παναχαϊκής Κώστα Κατσουράνη και στελέχη της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
«Οι ευχές μας είναι δίπλα σας για να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια και να επανέλθει η Παναχαϊκή μας στην μεγάλη κατηγορία. Είναι μεγάλη χαρά μας που Πατρινοί έχουν αναλάβει τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους και με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν έρχονται και οι προσδοκίες και οι επιδιώξεις για το καλύτερο δυνατό» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας.
Και συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης: «Η «βασίλισσα» Παναχαϊκή είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Περιφέρειά μας και θα σταθούμε αρωγός στηρίζοντας το δύσκολο έργο σας» ευχόμενος παράλληλα στον Κ. Κατσουράνη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ιστορικής ομάδας των «κοκκινόμαυρων».
«Η κοινωνία μας έχει ανάγκη να αγκαλιάσει και να στηρίξει αυτή την ομάδα και εύχομαι σε όλους καλή δύναμη» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση, ενώ από την «Παναχαϊκή Συμμαχία» παραβρέθηκε ο Σωτήρης Λαϊνιώτης.