«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά στο Αγρίνιο

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (27-09-2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις  δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 36 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στις οικίες των δυο ημεδαπών, σε χωριό του Δήμου Αγρινίου, βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 31,3 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου. 

*** 
 Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αμαλιάδα

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 24 γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθησαν, χθες (26-09-2016) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 52 και 23 ( θειος  και ανιψιός ), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για κατοχή ναρκωτικών (ηρωίνη).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δυο δράστες βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν, δυο φιξάκια ηρωίνης, σε μορφή βράχου, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 52χρονου, στην Αμαλιάδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα γυάλινο βάζο που περιείχε ηρωίνη, βάρους 23,1 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

Ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Αντιπλοίαρχος (ΠΝ) Τριαντόπουλος Παναγιώτης, με αφορμή τη πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε σήμερα (27-9-2016) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο ΤΣΟΛΚΑ Φώτιο.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητή της Ν.Δ.Ι., τόνισε την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στο Πολεμικό Ναυτικό, εξήρε το σπουδαίο ρόλο που το Ναυτικό διαδραμάτισε στους αγώνες της πατρίδας μας και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία των δυο Υπηρεσιών είναι άψογη και δεδομένη.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τις ημερομηνίες κατάταξης και παρουσίασης των ιδιωτών επιτυχόντων των πανελληνίων εξετάσεων των ετών 2014 και 2015 στις Αστυνομικές Σχολές, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
•    Για τους επιτυχόντες της Σχολής Αξιωματικών ορίζεται ως ημερομηνία κατάταξης η 07-10-2016 (ημέρα Παρασκευή), ενώ ως ημερομηνία παρουσίασης στη Σχολή η 09-10-2016 (ημέρα Κυριακή), κατά τις ώρες 08:00-15:00.
•    Για τους επιτυχόντες στη Σχολή Αστυφυλάκων, ορίζεται ως ημερομηνία κατάταξης η 14-10-2016 (ημέρα Παρασκευή) και ως ημερομηνία παρουσίασης στη Σχολή η 16-10-2016 (ημέρα Κυριακή) κατά τις ώρες 08:00-20:00.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-6977327 και 210-6977169 με τη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

***
Από τη Διεύθυνση  Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη παροχή υπηρεσιών στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία αφορά  σε ιστότοπο παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, που παρείχε υπηρεσίες χωρίς νόμιμη άδεια.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και διαδικτυακών ερευνών για παράνομο στοιχηματισμό και τυχερά παίγνια, μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκε ιστότοπος που παρείχε παράνομα υπηρεσίες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων ενώ ταυτοποιήθηκε και η χώρα αδειοδότησης της εταιρίας που λειτουργούσε την ιστοσελίδα, στην αλλοδαπή.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης διενεργήθηκε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ενώ πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψε ότι η συγκεκριμένη εταιρία λειτουργούσε την ιστοσελίδα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε ο επίμαχος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο (black list) ιστοτόπων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @ CyberAlertGR

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στη Χώρα    Χθες το βράδυ στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 21 ετών καθότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και εγγράφων νομίμου παραμονής στην Χώρα
Ανεύρεση κλοπιμαίων   
Στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών, για την εξιχνίαση τριών κλοπών που τελέστηκαν χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, εντοπίστηκε το απόγευμα σε χωματόδρομο στα Σαγέικα, εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. Φορτηγό, ιδιοκτησίας 25χρονου ημεδαπού, το οποίο περιείχε τόσο στην καρότσα του, όσο και στην καμπίνα του, αντικείμενα τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπής. Ειδικότερα εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, ένα χοντρό καλώδιο ρεύματος περίπου σαράντα μέτρων με ακροδέκτη, μία βάνα, τέσσερις  μπαταρίες από τρακτέρ, ένα κομπρεσέρ αέρος, δύο ψυχαστήρες χάλκινης πλάτης, δύο αλυσοπρίονα, μία κουλούρα νάιλον θερμοκηπίου, δύο αερόθερμα, ένα χορτοκοπτικό, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, μία χάλκινη ψυχαστήρα, μία χούφτα κλειδιά διαφόρων τύπων και άλλα. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Εξιχνίαση κλοπής στον Πύργο    Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή πλήθους ηλεκτρικών συσκευών, από κατάστημα  ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού στον Πύργο που είχε συμβεί τα ξημερώματα της  15/02/2016. Δράστης είναι ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 31 ετών.


Σχηματισμός Δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων -4- ημεδαπών για έκθεση ανηλίκων και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία ή αλητεία
  
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία  σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, ηλικίας 33, 45, 32 και 46 ετών αντίστοιχα, καθότι διαπιστώθηκε, ότι παρότι είχαν υποχρέωση να διατρέφουν και να περιθάλπουν τα ανήλικα τέκνα τους (τέσσερα κορίτσια) ηλικίας από δέκα έως δεκατριών ετών, εκθέσανε αυτά σε προφανή κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας αφού τα παιδιά εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς  χθες το απόγευμα, να περπατούν ανάμεσα από κινούμενα οχήματα στον κόμβο Φιλοθέης με προφανή σκοπό την επαιτεία, χωρίς να μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για άσκηση υπαίθριου εμπορίου  
Συνελήφθη χθες 26-9-2016 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, 52χρονη ημεδαπή διότι στην περιοχή του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ασκούσε υπαίθριο στάσιμο εμπόριο, πουλώντας, μπουκέτα με λουλούδια (ανθοδέσμες), σε πολίτες οι οποίοι εισέρχονταν στο Τ.Ε.Ι για την αποφοίτηση συγγενών τους, στερούμενη σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά  
Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 34χρονος Γάλλος, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του ενεργήθηκε διαπιστώθηκε να κατεχει μια πλαστική θήκη στο εσωτερικό της οποίας υπήρχε μια νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,2 γραμμαρίων.  

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,  ενδοοικογενειακή βίας και εξύβριση   
Συνελήφθη χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας  ΔΙ.ΑΣ της  Διεύθυνσης  Αστυνομίας Ακαρνανίας, 43χρονος ημεδαπός διότι φέρεται να απείλησε και εξύβρισε δυο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 37 (σύζυγος) και 55 ετών, ενώ σε έρευνα που ενεργήθηκε σε όχημα που επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο μαχαίρια συνολικού μήκους 37 και 32 εκατοστών.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη Χώρα  
Συνελήφθη χθες το βράδυ, στη Κυψέλη Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη να έχει εισέλθει και να παραμένει παράνομα στη Χώρα.