«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές στο Αγρίνιο

Οι δράστες είναι δυο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 35 και 41 ετών

 Επιπλέον, στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων για διαφορετικές υποθέσεις  κλοπών, ανευρέθηκαν στην Κάτω Αχαΐα και στο Αιτωλικό, δυο οχήματα που είχαν κλαπεί από περιοχές του Αγρινίου

Εξιχνιαστήκαν μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο κλοπές και συγκεκριμένα, μια σε οικία και μια δικύκλου, που έλαβαν χώρα στο Παναιτώλιο και στο Αγρίνιο.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δυο ξεχωριστές δικογραφίες για το αδίκημα της κλοπής, σε βάρος...
δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 35 και 41 ετών.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 35χρονος στις 10-05-2016 το πρωί, στο Παναιτώλιο, εισήλθε σε οικία 61χρονης ημεδαπής από ανασφάλιστη πόρτα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο 41χρονος αφαίρεσε στις 09-09-2016 το απόγευμα, στο Αγρίνιο, μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 27χρονου ημεδαπού, η οποία βρέθηκε προχθές το απόγευμα στην ίδια πόλη και αποδόθηκε στον παθόντα. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων για δυο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών, εντοπίστηκαν στην Κάτω Αχαΐα και στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων, ένα αγροτικό μηχάνημα και ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, που είχαν κλαπεί τον τελευταίο μήνα από περιοχές του Αγρινίου και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών, θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων και  μια σε καφετέρια

Συνελήφθη, χθες (14-09-2016) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το απόγευμα, στην Πάτρα εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία υπαλλήλου, αφαίρεσε από πάγκο του καταστήματος ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των πέντε ευρώ.

Αμέσως μετά στην ίδια περιοχή, εισήλθε σε καφετέρια και αποπειράθηκε να αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο υπαλλήλου, χωρίς να το καταφέρει, γιατί έγινε αντιληπτός από αυτή. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δ.Ι.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη σε κοντινή απόσταση από τους τόπους των περιστατικών.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο 34χρονος στις 05-09-2016, στην Πάτρα, εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με τον ίδιο τρόπο δράσης αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ, από υπάλληλο του καταστήματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός στην Κάτω Αχαΐα για κλοπή

Ο δράστης αφαίρεσε από αποθήκη ημεδαπού 245 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα δοχείο ελαιόλαδου

Συνελήφθη, χθες (14-09-2016) το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 26χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, ο δράστης εισήλθε σε αποθήκη 76χρονου ημεδαπού, στο Λιμνοχώρι Αχαΐας και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα δοχείο με ελαιόλαδο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, οι οποίοι σε σύντομο χρόνο εντόπισαν και συνέλαβαν τον 26χρονο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Αστυνομικές εξορμήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκαν χθες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας
Συνελήφθησαν (41) δράστες, ενώ ελέχθησαν συνολικά (744) άτομα και (740) οχήματα
Βεβαιώθηκαν (227) τροχονομικές παραβάσεις
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της μη νόμιμης μετανάστευσης και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν στις 13 και 14-09-2016, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, των Υπηρεσιών Ασφαλείας, των Ομάδων Δ.Ι.Α.Σ. , Ο.Π.Κ.Ε. και Ο.Ε.Π.Τ.Α. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν τα εξής αποτελέσματα :
Ελέχθησαν: ( 744) άτομα και (740) οχήματα.
Προσήχθησαν: (82) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (41) άτομα, από τα οποία:
•    (7) άτομα για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
•    (10) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
•    (4) άτομα για κλοπές και κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος,
•    (7) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
•    (6) άτομα για κατοχή ναρκωτικών,
•    (1) ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,
•    (4) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
•    (1) ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 
•    (1) ημεδαπός για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Βεβαιώθηκαν :
•    (227) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθότι είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας.