«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ η Τροπολογία για τις συμβάσεις Καθαριότητας

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ η Τροπολογία για τις συμβάσεις Καθαριότητας
Αποσύρθηκε η Τροπολογία 669, για την παράταση των ατομικών συμβάσεων εργαζομένων στην Kαθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων Aρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α., όπως ανακοίνωσε, πριν λίγα λεπτά, εκ βήματος της Βουλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό, η απόσυρση οφείλεται στο γεγονός της «πολλαπλότητας των εργασιακών μορφών» επί του θέματος, που πρέπει να εξεταστούν «πιο ειδικά», και ανακοίνωσε πως, Τροπολογία, σχετική με την αποσυρθείσα, θα εισαχθεί εκ νέου, «σε δύο με τρεις ημέρες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Η Ν.Δ., συνδέοντας την Τροπολογία παράτασης συμβάσεων στην Καθαριότητα Δήμων και "στενού", "ευρύτερου" Δημοσίου Τομέα, μ' αυτήν της ανακατανομής επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 1998, έκανε λόγο για «ρουσφετολογικές» Τροπολογίες.
Σχολιάζοντας την απόσυρση της Τροπολογίας, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Βουλευτής Β' Αθήνας, Χρήστος Κατσώτης, έκανε λόγο για «ομηρία» των συγκεκριμένων εργαζομένων, ζήτησε την εκ νέου εισαγωγή του θέματος, και τόνισε πως, οι συμβάσεις αυτές πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, «με σταθερά εργασιακά δικαιώματα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ