«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σε εξέλιξη Αστυνομική Επιχείρηση για την εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης

Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας Αστυνομική Επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Εύβοιας και Ηλείας και τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και των εναέριων μέσων της ΕΛΑΣ σε Αττική Εύβοια και Ηλεία για...
την εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί 3 φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, σημαντική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και έχουν συλληφθεί 12 άτομα.
Μετά το πέρας των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση

***
Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός στη Μυρσίνη Ηλείας για κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν είκοσι γραμμάρια κάνναβης και τρία κιλά περίπου λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (28-09-2016) το μεσημέρι, στη Μυρσίνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 47χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση Τελωνειακού Κώδικα. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας πραγματοποίησαν έρευνα, στην οικία και σε στάβλο του 47χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις συσκευασίες, που περιείχαν λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 2 κιλών και 750 γραμμαρίων.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στο δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους είκοσι γραμμαρίων την οποία και κατέσχεσαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές σε οικίες στην Πάτρα

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τεσσάρων δραστών, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο συνεργοί τους


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  επτά κλοπές που έλαβαν χώρα πέρυσι τον Μάιο και φέτος το καλοκαίρι, σε οικίες, στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες κλοπές,  σε βάρος δυο ημεδαπών, ηλικίας 18  (άνδρας)  και 14 (κορίτσι) ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί,  καθώς και ενός συνεργού τους, που αναζητείται.

Επιπλέον, σε βάρος των δυο γονέων του 18χρονου, ηλικίας 41 (πατέρας) και 54 (μητέρα) ετών, και της μητέρας της 14χρονης, σχηματίστηκε δικογραφία για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες κλοπές.

Στο πλαίσιο συστηματικής αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 18χρονος και η 14χρονη ενεργώντας από κοινού με τον άγνωστο συνεργό τους και κατ΄εντολή των γονέων τους, διέπραξαν επτά κλοπές, σε οικίες στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, Ρίου, Παραλίας και στο Ψαροφάι Πατρών, πέρυσι τον Μάιο και φέτος τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. 

Οι δράστες αφού παραβίαζαν με αιχμηρό αντικείμενο, πόρτες και παράθυρα των οικιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.