«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 8 Σεπτέμβρη 2016

«Η νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους» - Τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

Ενημερωτικές ημερίδες για τη νόσο Αλτσχάιμερ (Alzheimer), στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ στο πλαίσιο του «Ετήσιου Σχεδίου δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των πολιτών για το 2016».
«’Το Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους’ είναι το κεντρικό μήνυμα των πρωτοβουλιών μας, καθώς οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο τα άτομα που νοσούν, αλλά και για αυτούς που τα φροντίζουν» επισήμανε ο...
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, καλώντας όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, αφού «στη νόσο Αλτσχάιμερ μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια».
Στην κοινή συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε το ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους πολίτες, καθώς και το πρόγραμμα των ενημερωτικών ημερίδων, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, , σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλικού και Ακαρνανίας, την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ», την Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».
«H έγνοια μας, ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, είναι η κινητήρια δύναμη μας για την ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών» ανέφερε ο κ.Κατσιφάρας συμπληρώνοντας ότι «Εμείς ως Περιφέρεια ανοίγουμε ένα δρόμο. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο δράσης πρόληψης, ενημέρωσης, προαγωγής υγείας για το 2016 και υλοποιούμε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση και την προαγωγής της υγείας, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει την επεξεργασία του Σχεδίου μας για το 2017. Επίσης μέσα από το ΕΣΠΑ υλοποιούμε ένα πλέγμα υποδομών για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος ευχαρίστησε τους συνεργαζόμενους φορείς και σημείωσε πως «Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και σε ότι αφορά τη νόσο Αλτσχάιμερ, οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό των ηλικιωμένων, να προσφέρουμε κατανόηση και συμπαράσταση, ενώ παράλληλα να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία».
Στη συνέντευξη τύπου εκτός του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν, ο Περιφερειακό Σύμβουλος και συντονιστής της ημερίδας της Πάτρας Δημήτρης Δριβήλας, ο γραμματέας του Κωνστατοπούλειου Ευγηρείου Πατρών, στους χώρους του οποίου θα γίνει η ημερίδα της Πάτρας, Δημήτρης Μποϊλές, η νευρολόγος-ψυχίατρος και πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια-Νόσο Αλτσχάιμερ Παρασκευή Σακκά, ο πρόεδρος της Γηριατρικής-Γεροντολογικής Εταιρείας Νοτιοδυτικής Ελλάδος Κώστας Χρυσανθόπουλος, ο νευρολόγος και πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ» Ιωάννης – Χριστόδουλος Μεταλληνός, και ο κοινωνικός λειτουργός και γενικός γραμματέας του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Το πρόγραμμα των ημερίδων

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών ημερίδων το τριήμερο 8 με 10 Σεπτεμβρίου σε Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο, έχει ως εξής:
·         Π.Ε. Αιτωλοακαρνανία (Μεσολόγγι): 8 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00-21:00, Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου (Αιτωλικού 82, Μεσολόγγι)
·         Π.Ε. Ηλείας (Πύργος): 9 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00-21:00, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ «Άγιος Χαράλαμπος» (Τέρμα Ολυμπίων, Πύργος)
·         Π.Ε. Αχαΐας (Πάτρα): 10 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00-21:00, Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο Πατρών (Πην Κωνσταντοπούλου 10, Πάτρα)

 ***
 Ανοιχτό μήνυμα του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα σε μαθητές, γονείς και όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας


Με αφορμή δημοσιεύματα για τη μεταφορά των μαθητών, ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Περιφέρειά μας και την Περιφερειακή Αρχή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στέλνει ανοιχτό προσωπικό μήνυμα σε κάθε μαθητή, σε κάθε γονιό και σε κάθε πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί πολίτες της Δυτικής Ελλάδας,
Κάθε χρόνο προσπαθούμε να οργανώσουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των δικαιούχων μεταφοράς μαθητών από το σπίτι τους στο σχολείο τους. Ένα αυτονόητο δικαίωμα κάθε Έλληνα μαθητή.
Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα, που διέπεται όμως από νομοθετικές ρυθμίσεις και διαδικασίες. Στην Περιφέρειά μας, το ετήσιο κόστος για τις 172 περίπου ημέρες το χρόνο που πραγματοποιείται μεταφορά ανέρχεται περίπου σε 15.800.000 ευρώ, δηλαδή ημερήσιο κόστος περίπου 91.860 ευρώ.
Η ευθύνη της Περιφέρειας είναι μεγάλη, στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού κονδυλίου και, όπως πάντα, θέλουμε να λειτουργούμε απέναντί σας με όρους αποτελεσματικότητας, ασφάλειας στους μαθητές μας, αλλά και διαφάνειας.
Για το σκοπό αυτό, σχεδιάσαμε μία ηλεκτρονική εφαρμογή απογραφής των δικαιούχων μεταφοράς μαθητών. Με καθαρά βήματα, με πλήρη αποτύπωση των πραγματικών δεδομένων, σπίτι μαθητή, σχολείο μαθητή, στάσεις αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, σε ηλεκτρονικούς χάρτες. Δηλαδή, ένα σύστημα διαφανές, που στηρίζεται στα στοιχεία που παραδίδονται από τους γονείς στους εκπαιδευτικούς.
Το νέο αυτό σύστημα έχει ήδη πολλά θετικά σημεία, όπως ταχύτητα, μείωση γραφειοκρατίας, πλήρη απογραφή μαθητών, άμεση σύνδεση σχολείων με την Περιφέρεια.
Επειδή όμως κάθε νέο σύστημα έχει και ατέλειες, ξεκινήσαμε διαβούλευση. Επίσης, ορίσαμε και Επιτροπή στην Περιφέρεια για να ελέγχει τις προτάσεις, τις καταγγελίες και κάθε πρόταση που θα υποβάλλεται, αν πληρούνται προϋποθέσεις, ασφάλειας, νομιμότητας, οικονομικότητας.
Ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, θέλω να απευθυνθώ σε κάθε πολίτη, να διαβεβαιώσω ότι η υπηρεσία μας θα δει κάθε πρόταση, θα προβεί σε αλλαγές όπου ο νόμος παρέχει δυνατότητα, αλλά θα σεβαστεί απόλυτα και την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που πέρυσι απέρριψε το διαγωνισμό και δεν επέτρεψε την υπογραφή σύμβασης.
Η Περιφέρεια θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος.
Για να έχουν τα παιδιά μας το αυτονόητο δικαίωμα της μεταφοράς τους στο σχολείο, πρέπει να πληρούνται οι κανόνες της νομιμότητας.
Πριν δύο χρόνια ζήτησα την ψήφο σας για να εφαρμόσω τις αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας, του δικαίου.
Αυτές τις αρχές σας υποσχέθηκα να τηρήσω, αυτές τις αρχές θα τηρήσω.»

***

Εκδήλωση ενημέρωσης για τα έργα ΕΣΠΑ από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας


Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 πραγματοποιεί ενημέρωση – έκθεση σχετικά με τα έργα ΕΣΠΑ που πραγματοποιήθηκαν  κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, καθώς και για τα έργα της περιόδου 2014-2020.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016 (ώρα 7:00 μ.μ.) στην Αγορά Αργύρη Πατρών και εντάσσεται στο πλαίσιο της 8ης Πανελλήνιας Έκθεσης Αρχιτεκτονικού Έργου «ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ» που πραγματοποιείται στο χώρο από τις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.


***

Επίσκεψη της ομάδας μπάσκετ του Προμηθέα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα

Συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχές προς την ομάδα μπάσκετ του «Προμηθέα», που φέτος ανέβηκε και θα αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία, απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Οι παίκτες της ανδρικής και της εφηβικής ομάδας του «Προμηθέα», με επικεφαλής τους αρχηγούς της ομάδας Άγγελό Τσάμη (α’ αρχηγός) και Βασίλη Γιαννικόπουλο (β’ αρχηγός), και συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της ομάδας Χρήστο Μήλα, το Γενικό Διευθυντή της ομάδας Μάκη Γιατρά, τον έφορο μπάσκετ της ομάδας Παντελή Αθανασίου και τον προπονητή Νίκο Βετούλα, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη στο γραφείο του σήμερα το πρωί και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και τις ευχές του.
«Η επιτυχία της ομάδας μας δίνει χαρά και ικανοποίηση, καθώς φέτος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπείται με τρεις ομάδες στην Α1 εθνική κατηγορία του μπάσκετ, αναδεικνύοντας τη δυναμική της και προβάλλοντας την στο πανελλήνιο» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, είναι στο πλευρό των ομάδων της περιοχής, αφού για εμάς ο υγιής αθλητισμός είναι στάση ζωής που προωθούμε και υποστηρίζουμε.».
Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο νέο παρκέ που εγκαταστάθηκε στο κλειστό του Τόφαλος, που είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες σημαντικών αξιοθέατων της Πάτρας.
«Εύχομαι καλή επιτυχία στην πορεία της ομάδας στην Α1, και παρότι πρωτάρα στην κατηγορία, εύχομαι σύντομα να συμμετέχει και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε να προβάλλει την περιοχή μας και διεθνώς» ανέφερε από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αγγελόπουλος, που επίσης παρίστατο κατά τη συνάντηση.


***

Ο ΑΣΠ Προμηθέας στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο

Την ομάδα μπάσκετ ΑΣΠ Προμηθέας που από φέτος θα αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
«Καλή δύναμη σε όλα τα μέλη της ομάδας και πολλές επιτυχίες» ήταν οι ευχές του Αντιπεριφερειάρχη στους παίκτες της ανδρικής και της εφηβικής ομάδας του «Προμηθέα», που συνοδεύονταν από τον α’ αρχηγό Άγγελο Τσάμη, β’ αρχηγό Βασίλη Γιαννικόπουλο, τον Πρόεδρο της ομάδας Χρήστο Μήλα , τον Γενικό Διευθυντή Μάκη Γιατρά, τον έφορο της ομάδας Παντελή Αθανασίου και τον προπονητή Νίκο Βετούλα.
«Τέτοιες σημαντικές επιτυχίες είναι σημαντικές για την περιοχή μας και την κοινωνία μας, καθώς η ομάδα ετοιμάζεται για την πρώτη και ιστορική συμμετοχή του στην Basket League» ανέφερε ο κ.Αλεξόπουλος, ο οποίος μαζί με τις ευχές του, τόνισε την αγάπη του για το αγώνισμα και ότι θα είναι αρωγός στην απαιτητική αυτή χρονιά, και κατέληξε: «Η κοινωνία μας έχει ανάγκη να αγκαλιάσει και να στηρίξει αθλητές και όλους όσους συμβάλουν στο δύσκολο αυτό έργο, ώστε να συνεχίσει και του χρόνου ακόμα πιο δυνατά.».
Η αποστολή της ομάδας πρόσφερε στον Αντιπεριφερείαρχη ως ενθύμιο, μια φανέλα με τις υπογραφές των αθλητών της ομάδας.

***

Απ. Κατσιφάρας: Τέλος του 2016 παραδίδεται ολοκληρωμένο και λειτουργικό το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» - Επιστολή για στελέχωση στον Υπουργό Υγείας

«Ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο και λειτουργικό έργο, ένα έργο ‘φάρος’ για εμάς, το πολυώροφο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ‘Άγιος Ανδρέας’, θα είναι έτοιμο εντός του ισχύοντος χρονοδιαγράμματος με ημερομηνία παράδοσης την 31 Δεκεμβρίου 2016», αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη, εκτός του Περιφερειάρχη επίσης συμμετείχαν από την 6η Υ.Πε. οι Γιώργος Γιαννόπουλος (Διοικητής)και Μιλτιάδης Ζαμπάρας (Υποδιοικητής), από το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας οι Σερεμέτης Θόδωρος (Διοικητής), Ελένη Θεοδωρή (Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας), και Κώστας Πετρόπουλος (Πρόεδρος Εργαζομένων Υπαλλήλων και Περιφερειακός Σύμβουλος), η Προϊσταμένη Άλκηστις Σταθοπούλου μαζί με στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και κλιμάκιο στελεχών του φορέα υλοποίησης του έργου Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ) Α.Ε..
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το τελικό χρονοδιάγραμμα με τον Φορέα Υλοποίησης του έργου και την ανάδοχο εταιρεία, ώστε αυτό να παραδοθεί στο τέλος του χρόνου, ενώ από την πλευρά της, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσίασε την πλήρη διοικητική ετοιμότητά της για την προμήθεια του ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού.
Από τη μεριά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» έθεσε το ζήτημα να ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά των κλινικών στο νέο κτίριο πριν την 31η Δεκεμβρίου και η ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. δεσμεύθηκε να μελετήσει τις πολλές νομικές δυσκολίες και τους κινδύνους που κρύβει ένα τέτοιο εγχείρημα.
«Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Είναι πλήρως διασφαλισμένα οι πόροι και το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρηθεί συγκεκριμένο. Η Πάτρα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αποκτήσουν ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί πολίτες όχι μόνο από την Περιφέρειά μας αλλά και ευρύτερα» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε δύσκολους καιρούς, σήκωσε όλο το βάρος της χρηματοδότησης του έργου μέσα από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Το Υπουργείο οφείλει να υποστηρίξει με ανθρώπινο δυναμικό το νοσοκομείο, ώστε αυτό να αποκτήσει τη μέγιστη λειτουργικότητά του, καθώς και να το φροντίζει και να το συντηρεί από εδώ και πέρα».

Επιστολή του Περιφερειάρχη στον Υπουργό Υγείας

Ειδικά για το θέμα της πλήρης στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (ιατρικών, νοσηλευτικών, παραϊατρικών, διοικητικών, βοηθητικών) ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέας Ξάνθο, ζητώντας του να αλλάξει η κατανομή θέσεων και ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», που περιλαμβάνεται στην νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.538 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας, προς όφελος τόσο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας όσο και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη στον Υπουργό Υγείας έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.538 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας είναι μια σοβαρή προσπάθεια με ιδιαίτερη αξία, δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Όμως, με την κατανομή θέσεων και ειδικοτήτων που περιλαμβάνονται στην εν λόγω προκήρυξη για το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» καλύπτονται μόνο τα 20 από τα 270 κενά που διαπιστωμένα υπάρχουν, και σε συνδυασμό με το ότι, στο τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η κτιριακή του αναβάθμιση και ο εξοπλισμός του με σύγχρονα μηχανήματα και υποδομές, δεν είναι δυνατόν η κατανομή αυτή να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που διαμορφώνονται για ένα τόσο σημαντικό Νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έργο ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και ο σκοπός της αναβάθμισής του είναι η πλήρης λειτουργία του ως Τριτοβάθμια Μονάδα Υγείας, που θα εξυπηρετεί πολίτες από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ευρύτερα.
Γνωρίζετε πως ήδη το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, 270 κενές θέσεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τις συσκέψεις που έχουμε κάνει και τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας διαχρονικά, για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (ιατρικών, νοσηλευτικών, παραϊατρικών, διοικητικών, βοηθητικών) με την ολοκλήρωσή του.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να έχουμε ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο με ελλιπή στελέχωση.
Πρέπει να προλάβουμε.

Κύριε Υπουργέ,
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, έχει κάνει στο ακέραιο το καθήκον της για την αναβάθμιση των Μονάδων Υγείας και ιδίως για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».
Στο πλαίσιο αυτό, προσβλέπουμε στην υποστήριξή σας για την αναθεώρηση της τρέχουσας κατανομής θέσεων και ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», που περιλαμβάνεται στην νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.538 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας, προς όφελος τόσο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας όσο και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.»