«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στο Μεσολόγγι για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τριάντα έξι γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη,  χθες (19-09-2016)  το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 22χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου και ενός  23χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, που συνέλεξαν, εντόπισαν τον 22χρονο να κινείται πεζός και να φέρει ένα δέμα, το οποίο περιείχε, μεταξύ άλλων,  ένα παπούτσι, μέσα στο οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν τριάντα έξι γραμμάρια κάνναβης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο δράστης είχε παραλάβει το δέμα λίγο πριν συλληφθεί, από εταιρεία ταχυμεταφορών, στο Μεσολόγγι, ενώ ο  αποστολέας του δέματος ήταν ο 23χρονος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 22χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δυο τρίφτες και σύνεργα χρήσης κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.


***
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας της μητέρας του

Ο δράστης περιέλουσε με βενζίνη τη  μητέρα του και αποπειράθηκε να της βάλει φωτιά

Συνελήφθη, χθες (19-09-2016)  το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.  

Ειδικότερα...
ο δράστης χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, μετέβηκε στην οικία της 61χρονης  μητέρας του και αφού διαπληκτίστηκε μαζί της, την περιέλουσε με βενζίνη, που έφερε μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι και αποπειράθηκε να της βάλει φωτιά.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έφτασαν σε σύντομο χρόνο στο τόπο του περιστατικού και απέτρεψαν με τη συνδρομή πολιτών, το δράστη να ολοκληρώσει την πράξη του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη, ενώ κατέσχεσαν το μπουκάλι, στο οποίο είχε τοποθετήσει τη βενζίνη, ως πειστήριο της εγκληματικής του πράξης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου. 


***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Αμαλιάδα για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, κατοχή λαθραίου καπνού και όπλων

Κατασχέθηκαν εκατόν είκοσι γραμμάρια κάνναβης, περισσότερα από 800 γραμμάρια λαθραίου καπνού, δυο κυνηγετικά όπλα, ενώ εκριζώθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης 

Συνελήφθησαν, χθες (19-09-2016) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 65 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών, της παράβασης του τελωνειακού κώδικα και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  στην οικία του 60χρονου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν, μια συσκευασία που περιείχε 810 γραμμάρια λαθραίου καπνού, την οποία είχε αποκρύψει μέσα στο ψυγείο, καθώς και μια συσκευασία κάνναβης, βάρους πέντε γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε γειτονική αποθήκη, ιδιοκτησίας του 65χρονου ημεδαπού, στην οποία έχει πρόσβαση και ο 60χρονος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•    (115) γραμμάρια κάνναβης, διαμοιρασμένη σε δυο συσκευασίες,
•    Δυο κυνηγετικά όπλα (μονόκαννο και δίκαννο) και
•    Ένα δενδρύλλιο κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπο πυροβολισμό

Ο δράστης πυροβόλησε μια φορά με κυνηγετικό όπλο κάδο απορριμμάτων κατά τη διάρκεια επεισοδίου

Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα τσεκούρι, μια ξιφολόγχη και είκοσι τρία φυσίγγια


Συνελήφθη, χθες 19-09-2016, το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 52χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπο πυροβολισμό.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το πρωί, φέροντας ένα κυνηγετικό όπλο και ένα τσεκούρι, μετέβη σε αρτοποιείο, όπου διαπληκτίστηκε με υπάλληλο του, λόγω προσωπικών διαφορών.

Ο 52χρονος, στη θέα αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχαν μεταβεί  άμεσα στον τόπο του περιστατικού, από αδέξιο χειρισμό πυροβόλησε μια φορά, προς κάδο απορριμμάτων, που βρισκόταν δίπλα στο αρτοποιείο, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. 

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατέσχεσαν:

•    Ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο στερούνταν άδεια κατοχής,
•    Ένα τσεκούρι,
•    Μια ξιφολόγχη,
•    23 κυνηγετικά φυσίγγια και
•    Ένα κομμάτι ξύλου μήκους (38) εκατοστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

***
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός στο Λαγανά Ηλείας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από πέντε κιλά κάνναβης και εκριζώθηκαν 44 δενδρύλλια

Συνελήφθη, χθες (19-09-2016) το μεσημέρι, στο Λαγανά Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας  63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών. 

Στο πλαίσιο συστηματικής αστυνομικής έρευνας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αφού συγκέντρωσαν στοιχεία και πληροφορίες για τη δράση του 63χρονου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του,  παρουσία δικαστικού λειτουργού,  κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν στο εσωτερικό της,  πέντε κιλά και 70 γραμμάρια κάνναβης (5.070 γραμμάρια).

Η μεγαλύτερη ποσότητα της κάνναβης είχε συλλεχθεί πρόσφατα και ο δράστης την είχε κρεμάσει στο εσωτερικό της οικίας του και στην αποθήκη, για να την αποξηράνει.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη του δράστη,  δίπλα από την οικία του, οι αστυνομικοί εκρίζωσαν και κατέσχεσαν 44 δενδρύλλια κάνναβης,  το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τέσσερα μέτρα.

Ο δράστης καλλιεργούσε τα δενδρύλλια στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της αποθήκης, όπου είχε τοποθετήσει πλαστικά τελάρα και μπάλες από σανό καθ’ ύψος, προκειμένου να μην είναι ορατά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της σκεπής της αποθήκης είχε αφαιρεθεί, έτσι ώστε να παρέχεται η απαραίτητη ηλιακή ενέργεια για την ανάπτυξη των φυτών.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Εξιχνιάστηκε άμεσα ανθρωποκτονία 33χρονου Αφγανού στην Πάτρα

Συνελήφθη συνομήλικος ομοεθνής του, ο οποίος τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα 

Αναζητούνται ακόμα δυο ομοεθνείς συνεργοί του δράστη
Εξιχνιάστηκε άμεσα, η ανθρωποκτονία 33χρονου υπηκόου Αφγανιστάν και συνελήφθη, χθες (19-09-2016), το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 33χρονος Αφγανός σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση  και παράνομη οπλοχρησία. 

 Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα δυο συνεργούς του δράστη και συγκεκριμένα ένα 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αφγανιστάν, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν  ταυτοποιηθεί και ένα ακόμη άγνωστο ομοεθνή του, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν .

Ειδικότερα, ο δράστης την 19-09-2016 τα ξημερώματα, στην Πάτρα, διαπληκτίστηκε με το 33χρονο θύμα και με τη συμμετοχή των δυο συνεργών του, τον έπληξε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, τραυματίζοντας τον  θανάσιμα. 

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη στην Πάτρα και τη σύλληψή του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.