«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Γεια σου Γιάννη κουκιά  σπέρνω

Όλοι θα συμφωνήσουν πως σε μία «κανονική» χώρα, εάν  αποφασίζονταν να γίνει η μεταφορά του παλαιού νοσοκομείου σε καινούργιο κτήριο, θα είχαν ταυτόχρονα σκεφτεί τι έπρεπε να κάνουν, με το παλιό κτήριο ,όταν μάλιστα  αυτό βρισκόταν εντός του αστικού ιστού της πόλης. Ακριβώς δηλαδή ότι ΔΕΝ έγινε στην δική μας χώρα, στην δική μας πόλη.
      Να υπενθυμίσουμε ότι....
η μεταφορά στο καινούργιο νοσοκομείο έγινε τον Ιούλιο του 2013 και από τότε το παλαιό κτήριο παραμένει εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου και σε κάθε είδους λεηλασία. Πλήρης αδιαφορία και από την κεντρική εξουσία αλλά και από την δημοτική αρχή, πρώην και νυν. Δεν ήξεραν ούτε πιο ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
    Η παράταξή μας «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, ανέλαβε πρωτοβουλίες. Ανέδειξε το θέμα, έκανε εκδήλωση –συνέλευση στο χώρο του παλιού νοσοκομείου και διαβούλευση με τους κατοίκους, επισκέφτηκε τον τότε υπουργό Υγείας  κύριο Κουρουμπλή, ο οποίος συμφώνησε, προς τιμήν του, να παραχωρήσει το κτήριο του παλιού νοσοκομείου για χρήση στον Δήμο Αγρινίου, και έθεσε επανειλημμένα  το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Στις 11 Ιουνίου του 2016 με αφορμή το μνημόσυνο που έγινε στο εκκλησάκι του παλιού νοσοκομείου εις μνήμην των ευεργετών ζεύγους Τσικνιά και με πρωτοβουλία της παράταξης μας, έγινε συνάντηση-συζήτηση με την επιτροπή αγώνα των κατοίκων της περιοχής του νοσοκομείου και στην οποία εκδήλωση συμμετείχαν και οι καθ` ύλην αρμόδιοι για το θέμα, δηλαδή ο κύριος Μίλτος Ζαμπάρας υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ο κύριος Δημήτρης Μιχάλης διοικητής του νοσοκομείου. Στην συνάντηση αυτή ο κύριος Ζαμπάρας δήλωσε ότι στις προθέσεις της πολιτείας ήταν να αξιοποιηθεί το κτήριο του παλιού νοσοκομείου προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί υπηρεσίες για την Ψυχική Υγεία, και ,ένα Κέντρο Υγείας αστικού τύπου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων της πόλης μας. Μας ανακοίνωσε δε, πως είχε ήδη έρθει κλιμάκιο τεχνικών της 6ης ΥΠΕ και είχαν κάνει τη σχετική αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του χώρου και να γίνει η σχετική προετοιμασία.
    Ως δημοτική παράταξη  προσθέσαμε, ότι στο παλιό νοσοκομείο μπορεί και πρέπει να μεταφερθούν δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες για τις οποίες το ετήσιο κόστος σε ενοίκια ανέρχεται στο ποσόν του 1.200.000 ευρώ.!!!!
    Πριν από λίγες ημέρες, βγήκε μια  ανακοίνωση  του υπουργείου υγείας με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους της πόλης μας.. Ότι δηλαδή στο Αγρίνιο θα  δημιουργηθούν μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, και ότι πρόκειται να εγκατασταθούν στο παλιό νοσοκομείο.
    Και ώ του θαύματος βγαίνουν  αυτοί πού έχουν την ευθύνη για την εγκατάλειψη και την κατάντια του παλιού νοσοκομείου, ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ, και αντί να σιωπήσουν τουλάχιστον, αφού  το θάρρος για να εκφράσουν μια στοιχειώδη χαρά για την ανακούφιση των κατοίκων  της πόλης, δεν το έχουν, και τι κάνουν; Βγάζουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προοπτική φιλοξενίας προσφύγων στο παλιό Νοσοκομείο. Για σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω.
    ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ {ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ} ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    Η παράταξή μας αντιθέτως νοιώθει ικανοποίηση και υπερηφάνεια που μπόρεσε να συμβάλλει από το δικό της μετερίζι και με τις όποιες δικές της προσπάθειες  στην δικαίωση, όπως φαίνεται, του αγώνα των κατοίκων της πόλης μας.
    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ επίσης πως ο αγώνας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ μέχρις ότου οι εξαγγελίες  γίνουν  ΠΡΑΞΗ.
   

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»