«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εντοπίστηκε ακόμα μια οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Αχαΐα
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης δυο ημεδαποί 55 και 37 ετών
Κατασχέθηκαν συνολικά 110 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλύπτονταν από δασική βλάστηση
Η φυτεία εκτείνονταν σε τρία επίπεδα, ενώ το πότισμα των φυτών γίνονταν με θαμμένα στο χώμα λάστιχα τα οποία ήταν συνδεδεμένα με κοινοτική παροχή 

Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ακόμα μια οργανωμένη καλλιέργεια – φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στη θέση Μαυρομανδήλα, στο Πετρωτό Αχαΐας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν...
χθες (23-9-2016) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 55 και 37 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Η ίδια κατηγορία, βαρύνει έναν ακόμα ημεδαπό, συνεργό των συλληφθέντων, ηλικίας 54 ετών, τα πλήρη στοιχεία του όποιου έχουν ταυτοποιηθει και αναζητείται.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή στο Πετρωτό Αχαΐας, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία εκτεινόταν σε τρία διαφορετικά επίπεδα και καλυπτόταν από φυσική βλάστηση.
Για τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε μέσα στο χώρο της φυτείας τον 55χρονο καλλιεργητή, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνέλαβε και τον 37χρονο συνεργό του, οποίος είχε το ρόλο του « μεταφορέα » των καλλιεργητών από και προς τη φυτεία.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών εκριζώθηκαν συνολικά 110 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 2,5 μέτρων, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία και διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την καλλιέργεια των φυτών.
Επισημαίνεται ότι η φυτεία είχε δυο διαφορετικές εισόδους, η συνολική της έκταση ήταν περίπου 300 τετραγωνικά μέτρα και εκτεινόταν σε τρία διαφορετικά επίπεδα, ενώ για το πότισμα των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστικές δεξαμενές και θαμμένο στο χώμα λάστιχο, μήκους περίπου εκατό μέτρων, το όποιο ήταν συνδεδεμένο με κοινοτική παροχή.
Το εκτιμώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης φέρεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του (120.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του σύνεργου τους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

***
Συνελήφθη δραπέτης φυλακών στην Ηλεία να καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης

Κατασχέθηκαν (16) δενδρύλλια και ενάμισι κιλό περίπου κάνναβης

Ο δράστης είχε καταδικαστεί  σε ισόβια κάθειρξη για καλλιέργεια ναρκωτικών


Συνελήφθη, σήμερα (23-9-2016) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και απόδραση κρατουμένου.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για καλλιέργεια ναρκωτικών και ήταν έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, από το οποίο είχε δραπετεύσει πριν δύο χρόνια, παραβιάζοντας τακτική άδεια.

Η σύλληψη του 61χρονου δραπέτη είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, σε χωριό του Πύργου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία του 61χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    πέντε χάρτινες ισοβαρείς συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (300) γραμμαρίων,
•    δύο πλαστικές σακούλες τροφίμων με κάνναβη, συνολικού βάρους (680) γραμμαρίων,
•    ημίχλωρη ποσότητα κάνναβης βάρους (350) γραμμαρίων περίπου,
•     δύο (2)  ζυγαριές, που χρησιμοποιούσε ο δράστης για την ζύγιση των  ναρκωτικών.


Στην αυλή της οικίας, καθώς και σε διπλανό παράπηγμα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δεκαέξι, συνολικά, δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε ο δράστης και το ύψος τους έφτανε μέχρι τα τρία μέτρα.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν τέσσερις κορμοί από φυτά κάνναβης, τα οποία είχε καλλιεργήσει ο 61χρονος στο παρελθόν, ενώ το συνολικό περιουσιακό  όφελος, που θα αποκόμιζε από την παράνομη δράση του, ξεπερνά τις (30.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.


***
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας επισκέφθηκε χθες τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων
Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μετά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας.
Τον κ. Αρχηγό, που συνόδευαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, υποδέχτηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος.
Ακολούθησε συνάντηση με Αξιωματικούς και προσωπικό της Διεύθυνσης, όπου ενημερώθηκε εκτενώς σχετικά με θέματα αστυνομικής φύσεως, που αφορούν στις Υπηρεσίες του νομού Ιωαννίνων και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις.
Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο διοικητικών θεμάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), κ. Γεώργιο Παπατσίμπα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνο Κίτσιο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, κ. Θεόδωρο Κολιοπάνο, καθώς και με μέλη των Ενώσεων αυτών.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για διάφορα υπηρεσιακά θέματα.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη χθες τα ξημερώματα, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας 42χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για κλοπή.

Σύλληψη ημεδαπού κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας   
Συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα, στην Πατρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 56χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Βίαιης Προσαγωγής  του κ. Ανακριτή  Πατρών σύμφωνα με το οποίο είχε διαταχθεί η σύλληψη του, για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύλληψη  ημεδαπού για ρευματοκλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος     
Συνελήφθη χθες το πρωί στα Σαγέικα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 41χρονος ημεδαπός,  διότι  σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί το προηγούμενο μήνα από αγροτεμάχιο ημεδαπού στη Κεφαλονιά. Παράλληλα μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος είχε προβεί σε απευθείας ηλεκτροδότηση της οικίας του από στύλο της ΔΕΗ χωρίς να καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Σύλληψη ημεδαπού για ρευματοκλοπή   
Συνελήφθη χθες το πρωί, στα Σαγέικα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 76χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΗΔΔΕ διαπιστώθηκε να έχει επέμβει εσωτερικά στον μετρητή της καταναλισκόμενης ενέργειας με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολό της.

Σύλληψη ημεδαπής για ναρκωτικά   
Συνελήφθη χθες το πρωί στο Ρίο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, 46χρονη ημεδαπή καθότι σε έλεγχο που της ενεργήθηκε βρέθηκε να κατέχει μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με ένα φαρμακευτικό – ναρκωτικό δισκίο


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού που οδηγούσε σε κατάσταση μέθης   
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην πλατεία Ανδριαρά στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, 54χρονος ημεδαπός καθότι οδηγούσε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο σε κατάσταση μέθης.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, 38χρονος ημεδαπός, καθότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδος, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών για ρευματοκλοπή.

Κλοπή από άγνωστους δράστες    Από το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, καθότι προχθές βράδυ, από το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ηλείας, στην Μυρσίνη Ηλείας, αφαίρεσαν από τα τέσσερα φορτηγά αυτοκίνητα συνολικά τριακόσια σαράντα (340) λίτρα πετρέλαιο και μία μπαταρία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή    
 Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της  Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός , διότι αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο χρηματικής αξίας -100- Ευρώ από 20χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας

***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Αίγιο για κλοπή

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει δώδεκα προστατευτικές μπάρες ασφαλείας σε τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών  - Αθηνών

Συνελήφθησαν, χθες (22-9-2016) το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της  μικτής περιπολίας των Αστυνομικών Τμημάτων Ακράτας - Αιγίου, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν χθες το απόγευμα, από τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών  - Αθηνών, δώδεκα προστατευτικές μπάρες ασφαλείας, τις οποίες στη συνέχεια φόρτωσαν σε φορτηγό και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας, οι οποίοι εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται με το φορτηγό στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος της Αβύθου και τους συνέλαβαν.

Σημειώνεται ότι, οι μπάρες ασφαλείας κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην αρμόδια για την κατασκευή του έργου εταιρεία, ενώ το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Κάτω Αχαΐα για κλοπές σε οχήματα

Οι δράστες είχαν διαπράξει τρείς κλοπές, αφαιρώντας χρήματα, ενισχυτές και ηχοσυστήματα

Συνελήφθησαν, χθες (22-9-2016) το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, εντόπισαν τους δύο δράστες χθες το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα, να κατέχουν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 17χρονου, ενισχυτές και ηχοσυστήματα, για τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολουθήσε , προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν χθες, στην Πάτρα και στη Κάτω Αχαΐα, τρείς κλοπές σε οχήματα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, ενισχυτές και ηχοσυστήματα.

Πιο αναλυτικά,
•    Χθες, το πρωί, στην Πάτρα, παραβίασαν πόρτα αυτοκινήτου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του, δύο ενισχυτές και ένα usb stick, ενώ στη συνέχεια παραβίασαν την τάπα του ρεζερβουάρ και αφαίρεσαν περισσότερα από (20) λίτρα βενζίνης,
•    Την ίδια ημέρα, λίγη ώρα αργότερα, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα, σε σταθμευμένο ιδιωτικής χρήσης φορτηγό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριάντα ευρώ.
•    Τέλος, την ίδια μέρα το απόγευμα, μετέβησαν στις αποθήκες του Τελωνείου Πατρών (ΟΔΔΥ), στην Κάτω Αχαΐα και αφαίρεσαν από ιδιωτικής χρήσης κατασχεμένο φορτηγό, ένα ενισχυτή ηχείων αυτοκινήτου και μια πηγή ηχοσυστήματος.

Σημειώνεται ότι, όλα τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Ταυτοποιήθηκε ο καλλιεργητής μεγάλης οργανωμένης φυτείας κάνναβης, που είχε εντοπιστεί το προηγούμενο μήνα, στη Κάτω Πτέρη Αιγιαλείας
Πρόκειται για 41χρονο αλλοδαπό ο οποίος καλλιεργούσε σε δασική τοποθεσία, κάτω από φυσική κάλυψη, 450 δενδρύλλια κάνναβης

Ταυτοποιήθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών, του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, του καλλιεργητή οργανωμένης φυτείας κάνναβης, που είχε εντοπιστεί τον προηγούμενο μήνα, στην Κάτω Πτέρη Αιγιαλείας.(ΣΧΕΤ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 08-08-2016 Εντοπίστηκε φυτεία τετρακοσίων πενήντα δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασική τοποθεσία, στη Κάτω Πτέρη Αιγιαλείας)
Πρόκειται για 41χρονο αλλοδαπό άνδρα, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, είχε εντοπιστεί σε χαράδρα, σε δασική περιοχή, κοντά στις πηγές του ποταμού Κερυνίτη, μέσα σε πυκνή βλάστηση, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Η φυτεία αποτελούνταν από πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στους οποίους ο 41χρονος καλλιεργούσε, τετρακόσια πενήντα συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και το ύψος τους κυμαινόταν από ενάμισι έως δυόμισι μέτρα περίπου.
Ο δράστης για το πότισμα των φυτών, είχε αναπτύξει εύκαμπτους πλαστικούς σωλήνες, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, τους οποίους είχε συνδέσει σε αρδευτική κοινοτική δεξαμενή, ενώ τους είχε σκεπάσει με χώμα, για να μην είναι ορατοί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (26-9-2016 έως 02-10-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 26-9-2016  και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Χαλκιόπουλο – Μαλεσιάδα -  Περδικάκι - Βρουβιανά – Αυλάκι. 
•    Την Τρίτη 27-9-2016     και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φυτείες - Παπαδάτες – Κονοπίνα – Τρύφος - Κομποτή - Αετός – Αρχοντοχώρι.
•    Την Τετάρτη 28-9-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Μυρτιά – Σιταραλώνες  - Παμφίο – Μαραθιάς  - Κάτω Χρυσοβίτσα – Λεύκο – Ταξιάρχη – Καλλιθέα.
•    Την Πέμπτη 29-9-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, Χούνη - Άγιος Βλάσιος - Αμπέλια – Ποταμούλα.
•    Την Παρασκευή 30-9-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Δρυμός - Παλιάμπελα – Πάλαιρος - Μύτικας - Κανδήλα - Βάρνακα – Παναγούλα. 
•    Το Σάββατο 01-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κεχρινιά – Βαρετάδα – Αριάδα – Αμπελάκι –  Λουτρό - Πτελιά – Ανοιξιάτικο. 


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (26-09-2016 έως 02-10-2016), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 26-9-2016  και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαιίκα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι - Πόρτες.
•    Την Τρίτη 27-9-2016 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Βλασία – Κάτω Βλασία – Μετόχι – Μάνεσι – Λάπατα - Νεοχώρι – Μεγάλος Ποντιάς – Μικρός  Ποντιάς – Καρούσι.
•    Την Τετάρτη 28-9-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαίικα – Βετέιικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.
•    Την Πέμπτη 29-9-2016 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος – Πάος  – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνι – Φίλια – Λευκάσιο.
•    Την Παρασκευή 30-9-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βέλλα – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιανά – Μοναστήρι – Αιγές.
•    Το Σάββατο 01-10-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άγιο Κωνσταντίνο – Μερτίδι – Βερίνο – Γρηγόρι – Γκραίκα – Λάκκα – Μυρόβρυση – Αρραβωνίτσα.
•    Την Κυριακή 02-10-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελίτσες – Κάτω Βελίτσες. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (26-09-2016 έως 02-10-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 26-9-2016  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Δ/ση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά - Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Πέτρας  – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία - Ζαχάρω.
•    Την Τρίτη 27-9-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Τετάρτη 28-9-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο- Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος - Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Πέμπτη 29-09-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00,  στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας -, Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κόρμπα - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Παρασκευή 30-09-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα –Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Το Σάββατο 01-10-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Κυριακή 02-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Δ/ση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά - Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Πέτρας  – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία - Ζαχάρω.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες 22-09-2016 το βράδυ, στην Άβυθο Αιγίου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μια συσκευασία με τέσσερα γραμμάρια κάνναβης, δύο τσιγάρα, με καπνό και κάνναβη (τσιγαριλίκια) κι ένας (1) μεταλλικός τρίφτης.
Σύλληψη ενός (1) αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα   
Συνελήφθη, χθες 22-09-2016 το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πενήντα τρία πακέτα λαθραίων τσιγάρων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών (3) ημεδαπών για απάτη    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών δραστών που αναζητούνται, για απάτη. Οι δράστες, φέτος, τον μήνα Αύγουστο και Ιούλιο, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους τελωνείου και με το πρόσχημα ότι μπορούν να εξασφαλίσουν αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, σε προνομιακές τιμές, εξαπάτησαν πέντε πολίτες, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.940) ευρώ, για αγορές συσκευών, χωρίς ποτέ να τους παραδώσουν τα προϊόντα που τους είχαν υποσχθεί.
Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για ζωοκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων    Συνελήφθη, χθες 22-09-2016 το απόγευμα, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο δύο σκυλιά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του άλλου. Ο δράστης παρέδωσε οικειοθελώς το κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα, στους αστυνομικούς το οποίο και κατασχέθηκε.

Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για καταδικαστικές αποφάσεις   
Συνελήφθησαν, χθες σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης τέσσερις ημεδαποί, διότι σε  αστυνομικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και Ψευδή Υπεύθυνη Δήλωση.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες 22-09-2016 το μεσημέρι, στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 33 και 35 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (10,3) γραμμαρίων.

Σύλληψη ενός (1) αλλοδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθη, χθες 22-09-2016 το πρωί, στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 45χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι οδηγούσε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη μιας (1) ημεδαπής για κλοπή`    Συνελήφθη, χθες 22-9-2016, το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 36χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας και ενός 35χρονου συνεργού της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Οι δράστες αφαίρεσαν από αγρόκτημα 50χρονου ημεδαπού (52) κότες και μια μπαταρία από γεωργικό ελκυστήρα.
Σύλληψη (1) ημεδαπού για φθορά ξένης ιδιοκτησίας   
Συνελήφθη, σήμερα 23-09-2016 τα ξημερώματα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο Μενίδι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεργώντας από κοινού με πέντε ακόμη άγνωστους δράστες, που αναζητούνται, εκσφενδόνιζαν πορτοκάλια σε οχήματα που κινούνταν στην Εθνική Οδό, με αποτέλεσμα τη θραύση του παρμπρίζ ενός φορτηγού.
Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος    Συνελήφθη, χθες στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στερούμενος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας   
Συνελήφθησαν, χθες σε διάφορες περιοχές του Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τέσσερις ημεδαποί, διότι σε  αστυνομικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

***
Εξακριβώθηκε η δράση μιας ακόμα εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην Πάτρα 
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω στην Πάτρα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, 56χρονος αλλοδαπός, μέλος της εγκληματικής ομάδας, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερις ακόμα συνεργούς του
 Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε πολίτες προσποιούμενοι τους εισαγγελικούς λειτουργούς και τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου παιδιού, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εμπλέκονται σε είκοσι οκτώ περιπτώσεις απάτης τις οποίες διέπραξαν σε μια μόνο μέρα 
Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που οι δράστες αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ξεπερνά 350.000 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών είχε συλληφθεί 30χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας που εμπλεκόταν σε 18 περιπτώσεις απατής στην Πάτρα και τη Ζάκυνθο

Εξακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, η πλήρη δράση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην Πάτρα, με αντικείμενο την συστηματική εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο ευθύνεται ή εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό παιδιού.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, προχθές (21-9-2016) αργά το βράδυ, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ως μέλος της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος του 56χρονου αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας με δομημένη και διαρκή δράση διέπρατταν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα τέσσερις συνεργούς του συλληφθέντα, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, τα πλήρη στοιχεία των όποιων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντόπισαν χθες το βράδυ, τον 56χρονο στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα, τη στιγμή που παραλάμβανε χρήματα από υποτιθέμενο εξαπατημένο αστυνομικό.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους εισαγγελικούς λειτουργούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν υψηλά χρηματικά ποσά τα οποία έφταναν έως και τις 80.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 56χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορα») από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.
Ο δράστης προσποιούμενος τον εισαγγελικό λειτουργό μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματά του καθοδηγούμενος από τους συνεργούς του οι οποίοι τηλεφωνούσαν, στα σταθερά τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων.
Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.
Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποίησαν μόνο προχθές (21-9-2016) είκοσι οκτώ συνολικά απόπειρες εξαπάτησης πολιτών στην Πάτρα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που απαίτησαν ανέρχεται στις 355.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, είχε συλληφθεί 30χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που εμπλεκόταν σε δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών απατής στην Πάτρα και τη Ζάκυνθο.  (Σχετικό το από 16-09-2016 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί τη Δευτέρα (26-9-2016) ενώπιον του Ανακριτή Πατρών ενώ οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό των συνεργών του, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμα φορά προτρέπει τους πολίτες:
•    να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
•    σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•    σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
•    να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•    να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών Αρχών.
•    Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.
Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος
Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες, προσποιούμενοι, άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους αστυνομικούς ή δικηγόρους, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους), έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, σε κοντινή απόσταση από την οικία.
Επισημαίνεται ότι, στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου
Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στα υποψήφια θύματα και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.
Επιπλέον, ζητούν από τα υποψήφια θύματα να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο, όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.
Τα θύματα χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.
Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.
Σημειώνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, www . hellenicpolice . gr , «Οδηγός του πολίτη», «Χρήσιμες συμβουλές», είναι διαθέσιμες αναλυτικές συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης από επιτήδειους, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά.