«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ. του Ε.Κ. Αγρινίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/9/2016 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. με θέματα :

1.      Προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα  και
2.      Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ 19-20 Νοέμβρη στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
 Μετά από  εκτεταμένη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις , τα μέτρα που έχουν μπει σε  εφαρμογή  μετά  την ψήφιση  των νομοσχεδίων  για το ασφαλιστικό- φορολογικό και το πολυνομοσχέδιο,  που...
φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση  τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα .
Περικοπές στις συντάξεις,  αύξηση της φορολογίας,  αύξηση του Φ.Π.Α. , ο ΕΝΦΙΑ , η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία, η κατάσταση που επικρατεί  στους χώρους δουλειάς  ( εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία) , η ανασφάλιστη- απλήρωτη εργασία, τα ανύπαρκτα μέτρα  υγιεινής και ασφάλειας που  έχουν σαν αποτέλεσμα  εργατικά ατυχήματα  με τραυματισμούς  εργαζομένων ( ΙΟΝΙΑ οδός κ.α.) και δυστυχώς πολλές φορές θανατηφόρα ( θανατηφόρο ατύχημα συναδέλφου στην ενέργεια στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ).
Εκτιμήθηκε  ότι μπροστά στην εκταμίευση  της 2ης δόσης η επίθεση θα  ενταθεί σε εργασιακά
( ομαδικές απολύσεις), ιδιωτικοποιήσεις και συνδικαλιστική δράση.
Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή . Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία  με το πλαίσιο δράσης του ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ να οργανώσουν την πάλη τους  , όχι μόνο να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα  και να μην ψηφιστούν νέα , όπως είναι οι επιδιώξεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , κουαρτέτο- κεφαλαίου,   αλλά να περάσουμε  στην αντεπίθεση  ενάντια συνολικά  στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που από κοινού εφαρμόζουν .
Σ’ αυτή την κατεύθυνση το Ε.Κ.Α. θα πάρει  μια σειρά   πρωτοβουλίες για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την ανεργία, την παιδεία, την  υγεία, την ανασύνταξη του κινήματος, τα προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους :
1.      Την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη  ώρα 10:30 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στη ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ .
2.      Τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη  ώρα 10:30π.μ.  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ι.Κ.Α ( εθνική οδό).
3.      Την Τρίτη 18 Οκτώβρη  ώρα 10:30 π.μ. σε ΔΕΗ- ΔΕΥΑΑ.
4.      Την  Τετάρτη 19 Οκτώβρη  ώρα 10:30 π.μ.  σε Ο.Α.Ε.Δ.
5.      Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη  ώρα 10:30 π.μ. σε Νοσοκομείο.
Για την  επιτυχία τους θα χρειαστεί  η συμβολή όσων το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων.  Με ευθύνη των σωματείων να γίνουν Δ.Σ. , συσκέψεις , συνελεύσεις .
Επίσης στο Δ.Σ. συζητήθηκε η προετοιμασία για την συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ . Το Δ.Σ. επαναπροσδιόρισε την στήριξή του στο ΠΑΜΕ  που αποτελεί  στυλοβάτη και αποκούμπι  των εργαζομένων.
ΤΟ Δ.Σ.