«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Πολιτικό μνημόσυνο – συλλαλητήριο στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου στην Κυψέλη Αιτωλ/νίας

Το πρωί της Κυριακής 18/9 έλαβε χώρα το πολιτικό μνημόσυνο – συλλαλητήριο στην μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της Χωροφυλακής στις 8 Σεπτέμβρη του 1962. Το πολιτικό μνημόσυνο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία από τον Σπύρο Κοτοπούλη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων νομού Αιτ/νίας Ο.Α.Σ. 





και κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της ΟΓΕ, του Π.Α.ΜΕ , του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (Ε.Κ.Α.) και της ΠΕΑΕΑ καθώς και

συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για λίγα λεπτά. Το παρών στη εκδήλωση έδωσε και ο Νίκος Μωραΐτης βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων νομού Αιτ/νίας.
Στην κεντρική του ομιλία του ο Σπύρος Κοτοπούλης αναφέρθηκε στην καταστροφική πολιτική του κεφαλαίου και την αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δοθεί…« Καλούμε όλους τους αγρότες της περιοχής σε αγώνα  κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό  για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου.  Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015 - 2020, (τεράστια αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, φορολογική επιδρομή, αύξηση του ΦΠΑ στο 24% για τα αγροτικά μέσα και εφόδια,  αποκλεισμοί από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις και άγριες περικοπές, ΕΝΦΙΑ και πολλά ειδικά αγροτικά χαράτσια κ.α), μας σπρώχνουν μια ώρα αρχύτερα, στο  ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κοροϊδεύουν τη μικρομεσαία αγροτιά τάζοντας πακτωλό χρημάτων, που ουσιαστικά προορίζονται για μεγαλοαγρότες – μεταποιητές, τη στιγμή που από το 2012 πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πληρωθεί  για παλιότερα προγράμματα βιολογικής γεωργίας, σχεδίων βελτίωσης, κατάρτισης κ.ά., όπως δεν έχουν πληρωθεί και οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, οι επιστροφές Φόρου Πετρελαίου και ΦΠΑ και πολλά άλλα χρωστούμενα του κράτους προς τους αγροτοκτηνοτρόφους.
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έρχονται σε μια περίοδο που όλοι μας δεχόμαστε απανωτά, σκληρά χτυπήματα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, όπως η τεράστια φορολογία, και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015 - 2020, που τους αφήνει ουσιαστικά εκτός επιδοτήσεων.
Από το βήμα κάλεσε τους μικρομεσαίους παραγωγούς αγρότες να τιμήσουν τη μνήμη του αγωνιστή «με συσπείρωση και αγώνα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, την ΚΑΠ και την ΕΕ ώστε να διαδηλώσουν την απόφασή μας να συνεχίσουμε, να δώσουμε στην πάλη μας ουσιαστικό διεκδικητικό περιεχόμενο και σαφή προοπτική».«Απέναντι στις απειλές, εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, για άμεση και γρήγορη εφαρμογή των σκληρών, αντιλαϊκών της μέτρων, , απαντάμε αποφασιστικά με  οργανωμένη ανυπακοή σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή, με απειθαρχία και ρήξη με την πολιτική που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τους μεγαλέμπορους»