«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΚΤΑΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή Αγρινίου ταυτίζεται με νεοφιλελεύθερες ιδέες που προσβάλλουν το δικαίωμα στην εργασία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου, αρμόδιος για θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κώστας Καλαντζής, παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της φτώχειας και της ανεργίας.
          Κατά τη ροή της συνέντευξης, ο αντιδήμαρχος ξεστόμισε ανεπίτρεπτες εκφράσεις που θίγουν...
σε υπέρτατο βαθμό την ευαίσθητη ομάδα του άνεργου πληθυσμού.
          Αρχικά υποβάθμισε τεχνηέντως τα προγράμματα οκτάμηνης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, (που αφορούν πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους) χαρακτηρίζοντάς τα απαξιωτικά και επί λέξει  ως   …"ούτε καν ασπιρίνες…." και στη συνέχεια προχώρησε στην  κορύφωση του ατοπήματος.
           Αποκάλεσε  επί λέξει"…τεμπέληδες…" τους 8.000 ανέργους Αγρινιώτες που έκαναν αίτηση για πρόσληψη, χαρακτήρισε το θεσμό της οκτάμηνης απασχόλησης ως "…το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί στην κοινωνία μας…" και κάνοντας χρήση της "αργκώ", ονόμασε "…τρυπάκι τεμπελιάς…" την απασχόληση στα οκτάμηνα προγράμματα, γιατί είναι η αιτία που "…τεμπελιάζει το δυνατό κομμάτι της κοινωνίας, που μπορεί να εργαστεί…"
          Η έπαρση και η αλαζονεία δεν σταμάτησε εκεί.
Ο κ. Καλαντζής, θεώρησε πως έπρεπε να κάνει υποδείξεις στους γονείς, προτρέποντάς τους να μη σπουδάσουν τα παιδιά τους σε σχολές που δεν έχουν μεγάλη ανταπόκριση στην αγορά εργασίας, μιας και έτσι "…δημιουργούνται στρατιές ανέργων που παρακαλάνε για ένα οκτάμηνο", αλλά να τα ενθαρρύνουν ν' ασχοληθούν με τη γη και τις εναλλακτικές καλλιέργειες.
          Στο τέλος οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκε το τι πραγματικά ενόχλησε τον αντιδήμαρχο.
          "Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε οκτάμηνα για να βγάλουμε πέρα τις ανάγκες του Δήμου και να λύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας".
Εδώ, ο κ. Καλαντζής, ομολογεί πως τα οκτάμηνα είναι χρήσιμα, εφόσον την επιλογή την κάνει ο Δήμος Αγρινίου, για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά την επιλογή των ανέργων.
Μέσω της μοριοδότησης του ΟΑΕΔ, η συνταγή χαλάει και ο "τεμπέλης" άνεργος δε νιώθει ευεργετημένος και εκλογικά εξαρτημένος...
Συνοψίζοντας, είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός πως, ένας δημοτικός λειτουργός που βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία της Δημοτικής Αρχής,  αναγάγει την κοινωνική πληγή της ανεργίας, σε "οκτάμηνη πολυτελή ρετσινιά".
Η Δημοτική Παράταξη "ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ", καλεί τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο, να ζητήσουν δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους συμπολίτες μας, που ταλανίζονται καθημερινά από τη μέγγενη του βιοπορισμού και της επιβίώσης και να κρατήσουν παρακαταθήκη τις απόψεις περί ανέργων - τεμπέληδων, για τη στιγμή που οι πολίτες θα τους στείλουν στην "αιρετή ανεργία" και στα κατάστιχα της αυτοδιοικητικής Ιστορίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Επισυνάπτουμε την ηχογραφημένη συνέντευξη του κ. Καλαντζή στον "Δυτικά FM".
Σημεία αναφοράς:
4:35
5:20
6:00
Παρακαλούμε να δημοσιευτεί η συνέντευξη, για τη διασταύρωση των γραφόμενών μας από τους αναγνώστες, με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου.
Ευχαριστούμε.

https://www.youtube.com/watch?v=Hie1qOLVPl0