«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ημεδαπού  για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του, μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους (3,8) γραμμαρίων

Σύλληψη ενός ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην...
Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  34χρονος ημεδαπός, καθότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο  καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα μηνών για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία και έκθεση από κοινού ανηλίκου.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Πάτρα  από αστυνομικούς  του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 24χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Νέα Μανωλάδα, Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας,  38χρονος ημεδαπός, καθότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών και χρηματική ποινή δύο χιλιάδες (2000) Ευρώ, για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για οπλοκατοχή   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Νέα Μανωλάδα,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στο ντουλαπάκι αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, ένα αεροβόλο μεταλλικό περίστροφο (ρέπλικα).


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεργώντας από κοινού με 34χρονο ημεδαπό, που αναζητείται, εισήλθαν σε κατάστημα στο Μεσολόγγι και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή εκατό ευρώ.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για υγειονομικές παραβάσεις    Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ και σήμερα νωρίς το πρωί, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 35 και 55 ετών, οι οποίοι λειτουργούσαν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξέπεμπαν μουσική πάνω από την επιτρεπόμενη ηχοστάθμη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  τεσσάρων ημεδαπών  για   κλοπή   
Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 31, 20 , 23 και 15 ετών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από  οικοδομή, εκατόν δέκα (110) πλακάκια, απροσδιόριστης χρηματικής αξίας. Εξωτερικά της οικοδομής ανευρέθηκε και κατασχέθηκε, σταθμευμένο φορτηγό ιδιοκτησίας του 31χρονου δράστη, το οποίο ήταν έμφορτο με τα αφαιρεθέντα πλακάκια Επιπλέον, αναζητούνται, οι γονείς του 15χρονου, ηλικίας 41 (πατέρας) και 37 (μητέρα) ετών, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.  

***
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες στην Πάτρα που εξαπατούσαν πολίτες

Οι δράστιδες προσποιούμενες Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και μέλη ένωσης τους, αποσπούσαν χρήματα από πεζούς

Συνελήφθησαν, χθες (27-9-2016) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 20 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, οι δύο δράστιδες ενεργώντας από κοινού, προσποιούμενες Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (κωφάλαλες) και ισχυριζόμενος ψευδώς ότι είναι μέλη ένωσης για κωφούς, Α.μ.Ε.Α. και φτωχά παιδιά, αποσπούσαν από πεζούς πολίτες, σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, διάφορα χρηματικά ποσά.

Για να γίνουν μάλιστα πιο πειστικές οι δράστιδες, είχαν δημιουργήσει και ένα έντυπο με στοιχεία της προαναφερόμενης ένωσης, στο οποίο οι παθόντες αμέσως μετά την καταβολή του χρηματικού ποσού έθεταν την υπογραφή τους.

Σημειώνεται ότι, μόνο χθες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξαπάτησαν είκοσι τουλάχιστον πολίτες, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΗΧΗΣΗ ΣΕΙΡΗΝΩΝ


Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη (05-10-2016) και ώρα 11:00, στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη την επικράτεια.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών προς αποφυγή πανικού.

***
Συνελήφθη και ο τρίτος καλλιεργητής της φυτείας στο Πετρωτό Αχαΐας

Υπενθυμίζεται ότι σε αστυνομική επιχείρηση είχαν συλληφθεί πριν λίγες ημέρες οι δυο συνεργοί του και είχαν κατασχεθεί 110 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ο 54χρονος ημεδαπός, που αναζητούνταν για καλλιέργεια οργανωμένης φυτείας κάνναβης στο Πετρωτό Αχαΐας, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι, την 23-09-2016, το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, είχε εντοπιστεί φυτεία 110 δενδρυλλίων κάνναβης και είχαν συλληφθεί οι δυο συνεργοί του 54χρονου (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 24-09-2016: Εντοπίστηκε ακόμα μια οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Αχαΐα 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Ναυπακτίας


Δράστης είναι ένας 31χρονος αλλοδαπός

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δέκα δενδρύλλια κάνναβης και περισσότερο από ενάμιση κιλό λαθραίου καπνού

Εντοπίστηκε, χθες (27-09-2016) το μεσημέρι, σε δύσβατη ορεινή περιοχή κοντά στην Περδικόβρυση Ναυπακτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, φυτεία κάνναβης και σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας για καλλιέργεια ναρκωτικών και κατοχή λαθραίου καπνού.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, εντόπισαν σε δύσβατη δασώδη περιοχή, δέκα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,20 μέτρα και από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 31χρονου καλλιεργητή.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, σε χωριό της Ναυπακτίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Ένα πλαστικό δοχείο με λαθραίο καπνό βάρους 1.274 γραμμαρίων,
•    Μια σακούλα με λαθραίο καπνό βάρους 590 γραμμαρίων,
•    Ένα πλαστικό τρίφτη κάνναβης,
•    Μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε κατά τη μετάβαση του στη φυτεία και
•    Ένα διαβατήριο Αλβανικών Αρχών. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 31χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του, βρίσκονται σε εξέλιξη.

***
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή 10.000 ευρώ από οδηγό λεωφορείου στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας


Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 25, 35 και 43 ετών

Συνελήφθησαν, χθες (27-09-2016) τα ξημερώματα, στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι  Αλβανίας, ηλικίας 25, 35 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της οπλοκατοχής, της κλοπής και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, για την εξιχνίαση κλοπής 9.850 ευρώ, που συνέβη σε ανασφάλιστο σταθμευμένο λεωφορείο στο Μενίδι Αμφιλοχίας, οι αστυνομικοί στο 110ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, εντόπισαν τους τρεις δράστες να επιβαίνουν σε όχημα,  το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε το χρηματικό ποσό, το οποίο οι δράστες είχαν αφαιρέσει πριν λίγη ώρα καθώς και μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των τριών αλλοδαπών, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος και ο 35χρονος είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους και σε άλλα αδικήματα συνεχίζονται. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
    Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, 47χρονος ημεδαπός, καθότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, κατελήφθη να κατέχει ένα μαχαίρι τύπου στιλέτο, το οποίο και κατασχέθηκε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού  για παράνομη κατοχή όπλων,  ναρκωτικών και κροτίδων   
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 33χρονος ημεδαπός διότι  σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής: α) μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με  κάνναβη συνολικού βάρους δεκαέξι (16) γραμμαρίων, β) σαράντα μια (41) κροτίδες, γ) δυο κυνηγετικά  όπλα ( καραμπίνα – δίκαννο)  και δ) ένα όπλο τύπου FLOBERT.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου άνδρα για τραυματισμό ζώου   
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων για τον εντοπισμό αγνώστου δράστη, ο οποίος χθες το μεσημέρι στο Κάτω Σαμικό πυροβόλησε με κυνηγετικό  όπλο τσοπανόσκυλο  προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό ανηλίκου.    
Χθες το απόγευμα  στη Ναύπακτο, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα κατά το οποίο  αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός παρέσυρε 11χρονο πεζό, ο οποίος διέσχιζε το οδόστρωμα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ανηλίκου. Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Νοσοκομείο Παίδων  Πατρών «Καραμανδάνειο» όπου παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Σύλληψη δυο (2) ημεδαπών για παράβαση του Νόμου  περί όπλων και για απειλή, ψευδή καταμήνυση και εξύβριση
   
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 66 και 30 ετών, καθότι μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν για κτηματικές διαφορές αλληλομηνύθηκαν για παράβαση του Νόμου  περί όπλων, απειλή, ψευδή καταμήνυση και εξύβριση.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα   
Χθες το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Λεσινίου -  Αστακού  Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας 43χρονης και τον τραυματισμό των άλλων δυο επιβαινόντων.

Σύλληψη δυο (2) αλλοδαπών  για  Παραβίαση Περιορισμών διαμονής   
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, δυο αλλοδαποί άνδρας και γυναίκα υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 58 και 52 ετών αντίστοιχα, καθότι είχε λήξει  η άδεια παραμονής τους και παρέμεναν στην Ελληνική Επικράτεια παράνομα