«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα και η Περιφέρεια απλός… διανομέας χρημάτων»

Οι εποχές απαιτούν ένα σοβαρό, ομοιογενές και συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα αλλά η περιφερειακή Αρχή εξακολουθεί απλά και μόνο να μοιράζει χρήματα, χωρίς άποψη και όραμα για την περιοχή.
Η ανικανότητα της διοίκησης της Περιφέρειας να διαμορφώσει συνολικό σχέδιο ανάπτυξης στιγματίστηκε έντονα από την παράταξη «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», με επικεφαλής τον Ανδρέα Κατσανιώτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου όπου ήρθε προς συζήτηση και...
έγκριση η διάθεση ποσού ύψους 15,8 εκ. ευρώ για έργα στις πυρόπληκτες περιοχές, κυρίως της Ηλείας, από το πρώην «Ταμείο Μολυβιάτη».
Τα 39 νέα έργα που εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση αποτελούν προτάσεις των δήμων επί των οποίων η περιφερειακή Αρχή εμφανίστηκε να μην έχει άποψη. «Συνιστά τραγωδία για την περιοχή μας, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τις μεγάλες πυρκαγιές, όχι μόνο να μην έχουν ολοκληρωθεί έργα αποκατάστασης και ανάπτυξης των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά να εντάσσονται έργα χωρίς αυτά να εντάσσονται σε ένα συνολικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας» σχολίασε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
«Η Δυτική Ελλάδα δεν θα αναπτυχθεί επειδή θα γίνουν μερικά ακόμα μικρο-έργα σε κάποιους δήμους. Θα αναπτυχθεί όταν θα υπάρξει μία περιφερειακή αρχή που δεν θα παριστάνει τον απλό διανομέα χρημάτων μεταξύ κράτους και δήμων, αλλά θα έχει συγκεκριμένη στόχευση. Και η σημερινή περιφερειακή Αρχή, ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να έχει στόχευση…» συμπλήρωσε ο κ. Κατσανιώτης.