«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη 44χρονος καλλιεργητής, σε περιοχή των Λεχαινών, ενώ κατασχέθηκαν τρία περίπου κιλά κάνναβης και έντεκα δενδρύλλια
Συνελήφθη, σήμερα (5-9-2016) το μεσημέρι, σε περιοχή των Λεχαινών Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 44χρονου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν έντεκα δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε ο δράστης μέσα σε αποθήκη στην αυλή του.
Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε σε ημιτελές διαμέρισμα, στην οικία του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κιλά και (822) γραμμάρια κάνναβης, τα οποία είχε τοποθετήσει σε κούτες και βάζα.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του 44χρονου προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών για υπόθεση ναρκωτικών
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές στην Καλλιθέα Αγρινίου

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών  του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, τέσσερις κλοπές και πιο συγκεκριμένα δυο σε οικίες, μια σε κατάστημα και μια σε αυτοκίνητο, που έλαβαν χώρα τον περασμένο Μάιο, στην  Καλλιθέα Αγρινίου.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής,  σε βάρος ενός...
34χρονου αλλοδαπού άνδρα, υπηκόου Αλβανίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.  

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο δράστης στις 19 και 20 Μαΐου 2015, στην Καλλιθέα Αγρινίου, εισήλθε σε δυο οικίες και σε ένα κατάστημα (ταβέρνα), όπου αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό (77 ευρώ), ένα κινητό τηλέφωνο, μια γυναικεία τσάντα και ένα πορτοφόλι, ενώ επιπλέον αποπειράθηκε να διαπράξει κλοπή σε ένα σταθμευμένο όχημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου. 

***
Συνελήφθη 38χρονος στα Σαβάλια Ηλείας για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν τρία σπαθιά και ένα μαχαίρι

Συνελήφθη, σήμερα (05-09-2016) νωρίς το πρωί, στα Σαβάλια Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 38χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο δράστης, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, τρία σπαθιά μήκους (165), (134) και (111) εκατοστών αντίστοιχα, καθώς και ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

***
Ακόμη 1.525 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το μήνα Αύγουστο
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία
Από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 12.183 άτομα
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.525 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον Αύγουστο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (984 άτομα), το Πακιστάν (109 άτομα), το Αφγανιστάν (91 άτομα), το Ιράκ (87 άτομα), τη Γεωργία (59 άτομα), το Μπανγκλαντές (40 άτομα), το Ιράν (39 άτομα) και την Τουρκία (15 άτομα).
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 12.183 άτομα.